Туарег W12 6.0
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfarata написа:да брат. "гледаши не вярваш на ушите си?" о до 100 км/час не е г-2ка дори и кр 16 волтов така де. ЛЕТИ БРАТЧЕ! ЛЕТИ! АМА МОМЕНТЕН 22КИЛА БЕНЗ? това не е гууд. не е вери гууд. до стара загора и назад 250 кила бенз по 2,00 лева килото = 500 лева. а имам една 323 ф мазда убита ама това упражнение е равно на 20 лева газя lpg при 120 км/ч. добре а. е не тегли лодки по 6 метра ама върши работа братле!
не мога да разбера каква е идеята на поста ти като цяло честно казано?! В един момент говориш за W12 в следващия за разход на гориво и как 323F била много полезна кола с добър разход на газ? Като се взема такава кола обикновено разхода е последното нещо, което се гледа. От 6.0 не се очаква да гори 6.2/100?!
Имам приятел със Suzuki Grand Vitara 2.0 бензин, ходи до Пампорово преди седмица и се върна потресен, че с 150-160 му гори 20/100.
Ето колегата Vlad777 даде също много добър пример. Аз мога да дам за всякакви джипки аналогичен.
При Touareg W12 нещата са по-различен начин, върви безумно много .. 0-200 е 22/23сек. (V10 TDI е 36-37сек), но и погорява бензин.
Brabus спомена за Дани или Жорко Дончеви (не знам с кого си говорил) - ами с техния Cayene до Слънчев Бряг бяха три резервоара и един приятел с Toyota Corolla 1.4 D4D 90hp. тръгнахме заедно, стигна 15мин. след нас, защото Cayena-а спира да зарежда три пъти.. но пък вървеше с 300.
По темата - на новия Touareg V10 TDI и V8FSI (няма W12) му дават 750кг. допълнителен прикачен товар без спираки и 3500кг със спирачки 12%.
Ако не ме лъже паметта такава беше и стойността за W12, но както каза Dobrinb най-лесно е да се наплюнчи пръста и да се види в техническите данни на колата.
Старият след съвсем леки модификации дръпна Boing .. като самата джипка тежеше 7 тона .. все си мисля, че лодката ще я носи като хвърчило отзад.
Извода от моят дълъг пост е -> Който има брада .. има и гребенче!
golfarata написа:колегата, пре....ме рейндж ровер вог тди с чип. едно ходене до италиа и прее..а мотора. маслото летеше през пръта а не го "уважиха" гаранционно. кола за 100, 000+ лева бате? ПРОСТО ВИ ПИТАМ, от скоро съм въвфорума и се интересувам от мненията на колеги. аз съм начинаещ макар че карам г от 7 години. извинете ме ако някои съм обидил или нещо такова и пишете. пак БЛАГОДАРЯ за мненията ВИ!
Ами ако го карате в лютеницата с ремарке с лодка отзад ще го прее..те много ясно а и по принцип като е с чип май никой не ти е..ва гаранцията...
А по темата най-добре си прочетете оунър'с менюъл-а колко товар му дават и как трябва да се кара с товар. Тези бензиновите "паркетни" вседеходи са правени по принцип да ти е широко на душата пък и да върви колата, не да деглиш лодка с 250 км/ч.
-
deliveryman
- Автомобил:
- Двигател:
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
определението "паркетни" всеки го разбира по различен начин и може да се степенува
примерно корейските са още "по-паркетни" от туарега....ама да не се лъжем - има няколко "истински" всъдехода:
Jeep Wrangler, Toyota Landcruiser, UAZ 53(не съм сигурен дали бяха тези цифрите), Rangerover Defender, MB G-class, имаше още един, ама не се сещам кой беше, е тези отговарят на понятието ВСЪДЕХОД, другите за съжаление не...
Jeep Wrangler, Toyota Landcruiser, UAZ 53(не съм сигурен дали бяха тези цифрите), Rangerover Defender, MB G-class, имаше още един, ама не се сещам кой беше, е тези отговарят на понятието ВСЪДЕХОД, другите за съжаление не...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
smurf написа:определението "паркетни" всеки го разбира по различен начин и може да се степенувапримерно корейските са още "по-паркетни" от туарега....ама да не се лъжем - има няколко "истински" всъдехода:
Че другите са си SUV-ове....не мисля че някой ги определя като всъдеходи....Sport Utility Vehicle
* Audi Q7
* Acura MDX
* BMW X3
* BMW X5
* Cadillac Escalade
* Cadillac SRX
* Chrysler Aspen
* Chevrolet Blazer
* Chevrolet Captiva
* Chevrolet Equinox
* Chevrolet Suburban
* Chevrolet Tahoe
* Chevrolet Trailblazer
* Daihatsu Terios
* Dodge Durango
* Ford Expedition
* Ford Excursion
* Ford Explorer
* GMC Acadia
* GMC Yukon
* GMC Yukon XL
* Honda Pilot
* Honda CRV
* Hummer H1
* Hummer H2
* Hummer H3
* Infiniti QX56
* Infiniti FX35/FX45
* Jeep Grand Cherokee
* Jeep Cherokee
* Jeep Commander
* Jeep Liberty
* Jeep Patriot
* Kia Sorento
* Kia Sportage
* Land Rover
* Lexus RX400h
* Mahindra Bolero
* Mahindra Scorpio
* Mercedes M-Class
* Mercedes G-Class
* Mercedes GL-Class
* Mitsubishi Outlander
* Mitsubishi Montero
* Mazda Tribute
* Mazda CX7
* Mazda CX-9
* Nissan Pathfinder
* Nissan Armada
* Nissan Xterra
* Nissan Murano
* Pontiac Torrent
* Porsche Cayenne
* Saturn Vue
* Saturn Outlook
* Tata Safari
* Tata Sumo
* Toyota 4Runner
* Toyota Highlander
* Toyota Landcruiser
* Toyota Rav4
* Toyota Sequoia
* Volkswagen Touareg
* Volvo XC90
-
prj57
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прочетете си книжката ! Предполагам че колата е автоматик... поне моя има копче да облекчи скоростите като тегли за да не влиза във големи обороти а да работи в оптимален въртящ момент (не повече от 1500-2800 оборота) и разбира се не се скача на педала за газта. Забравяш за кик-даун и не се возиш с повече от 140, което си е приемливо.
Мойта каляска съм теглил 4 кубика дърва по магистралата със 180км/ч ма гумите на ремъркето бяха станали горещи (оказа се че са от мотокар за не повече от 40 км/ч)
Както и да е, проверете си електрониките на колата за режим теглене и също гумите на ремъркето, за да няма изненади!
Най вече - УМНАТА!
Мойта каляска съм теглил 4 кубика дърва по магистралата със 180км/ч ма гумите на ремъркето бяха станали горещи (оказа се че са от мотокар за не повече от 40 км/ч)
Както и да е, проверете си електрониките на колата за режим теглене и също гумите на ремъркето, за да няма изненади!
Най вече - УМНАТА!
-
Serrio_Ramos
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ би трябвало да има проблем. това добиче ще го тегли без проблем. Само трябва да се удържаш да не му даваш много зор че току виж и сте останали без лодка.
Извинявайте правописна грешка

Извинявайте правописна грешка
Последна промяна от Serrio_Ramos на Сря 07 мар 2007 20:15, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”