Туарег W12 6.0

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 05 мар 2007 22:49

250 кила бензин???? тва да не гори 40 на сто??? :shock :shock :shock

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 05 мар 2007 22:55

Каквото те учудва. Преди повече от година една вечер си говорих с Дончев на едно OMV (тогава караше Гембалата - Кайна турбо) и сподели, че с един резервоар стига малко след Пловдив от София.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 05 мар 2007 23:04

Имаше една статия в Аутобилд за това колко горят различни автомобили при постоянно каране на пълна газ. Рекордьор беше Порше Кайен с 60+ литра на 100 км. :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 06 мар 2007 1:10

туарег 3.2 бензин. Едва вдига 200 и то със мноооого зор!

И при тази скорост е около 25-30/100.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 06 мар 2007 8:51

golfarata написа:да брат. "гледаши не вярваш на ушите си?" о до 100 км/час не е г-2ка дори и кр 16 волтов така де. ЛЕТИ БРАТЧЕ! ЛЕТИ! АМА МОМЕНТЕН 22КИЛА БЕНЗ? това не е гууд. не е вери гууд. до стара загора и назад 250 кила бенз по 2,00 лева килото = 500 лева. а имам една 323 ф мазда убита ама това упражнение е равно на 20 лева газя lpg при 120 км/ч. добре а. е не тегли лодки по 6 метра ама върши работа братле!

не мога да разбера каква е идеята на поста ти като цяло честно казано?! В един момент говориш за W12 в следващия за разход на гориво и как 323F била много полезна кола с добър разход на газ? Като се взема такава кола обикновено разхода е последното нещо, което се гледа. От 6.0 не се очаква да гори 6.2/100?!
Имам приятел със Suzuki Grand Vitara 2.0 бензин, ходи до Пампорово преди седмица и се върна потресен, че с 150-160 му гори 20/100.
Ето колегата Vlad777 даде също много добър пример. Аз мога да дам за всякакви джипки аналогичен.
При Touareg W12 нещата са по-различен начин, върви безумно много .. 0-200 е 22/23сек. (V10 TDI е 36-37сек), но и погорява бензин.

Brabus спомена за Дани или Жорко Дончеви (не знам с кого си говорил) - ами с техния Cayene до Слънчев Бряг бяха три резервоара и един приятел с Toyota Corolla 1.4 D4D 90hp. тръгнахме заедно, стигна 15мин. след нас, защото Cayena-а спира да зарежда три пъти.. но пък вървеше с 300.

По темата - на новия Touareg V10 TDI и V8FSI (няма W12) му дават 750кг. допълнителен прикачен товар без спираки и 3500кг със спирачки 12%.
Ако не ме лъже паметта такава беше и стойността за W12, но както каза Dobrinb най-лесно е да се наплюнчи пръста и да се види в техническите данни на колата.

Старият след съвсем леки модификации дръпна Boing .. като самата джипка тежеше 7 тона .. все си мисля, че лодката ще я носи като хвърчило отзад.

Извода от моят дълъг пост е -> Който има брада .. има и гребенче!

Потребителски аватар
sal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sal » Вто 06 мар 2007 11:31

golfarata написа:колегата, пре....ме рейндж ровер вог тди с чип. едно ходене до италиа и прее..а мотора. маслото летеше през пръта а не го "уважиха" гаранционно. кола за 100, 000+ лева бате? ПРОСТО ВИ ПИТАМ, от скоро съм въвфорума и се интересувам от мненията на колеги. аз съм начинаещ макар че карам г от 7 години. извинете ме ако някои съм обидил или нещо такова и пишете. пак БЛАГОДАРЯ за мненията ВИ!

Ами ако го карате в лютеницата с ремарке с лодка отзад ще го прее..те много ясно а и по принцип като е с чип май никой не ти е..ва гаранцията...
А по темата най-добре си прочетете оунър'с менюъл-а колко товар му дават и как трябва да се кара с товар. Тези бензиновите "паркетни" вседеходи са правени по принцип да ти е широко на душата пък и да върви колата, не да деглиш лодка с 250 км/ч.

deliveryman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deliveryman » Вто 06 мар 2007 15:57

sal написа:[ Тези бензиновите "паркетни" вседеходи са правени по принцип да ти е широко на душата пък и да върви колата, не да деглиш лодка с 250 км/ч.

Touareg-а няма нищо общо с паркетните....

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 06 мар 2007 16:22

определението "паркетни" всеки го разбира по различен начин и може да се степенува :lol: примерно корейските са още "по-паркетни" от туарега....ама да не се лъжем - има няколко "истински" всъдехода:
Jeep Wrangler, Toyota Landcruiser, UAZ 53(не съм сигурен дали бяха тези цифрите), Rangerover Defender, MB G-class, имаше още един, ама не се сещам кой беше, е тези отговарят на понятието ВСЪДЕХОД, другите за съжаление не... :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 06 мар 2007 17:05

smurf написа:определението "паркетни" всеки го разбира по различен начин и може да се степенува :lol: примерно корейските са още "по-паркетни" от туарега....ама да не се лъжем - има няколко "истински" всъдехода:
Jeep Wrangler, Toyota Landcruiser, UAZ 53(не съм сигурен дали бяха тези цифрите), Rangerover Defender, MB G-class, имаше още един, ама не се сещам кой беше, е тези отговарят на понятието ВСЪДЕХОД, другите за съжаление не... :wink:

Че другите са си SUV-ове....не мисля че някой ги определя като всъдеходи....Sport Utility Vehicle

* Audi Q7
* Acura MDX
* BMW X3
* BMW X5
* Cadillac Escalade
* Cadillac SRX
* Chrysler Aspen
* Chevrolet Blazer
* Chevrolet Captiva
* Chevrolet Equinox
* Chevrolet Suburban
* Chevrolet Tahoe
* Chevrolet Trailblazer
* Daihatsu Terios
* Dodge Durango
* Ford Expedition
* Ford Excursion
* Ford Explorer
* GMC Acadia
* GMC Yukon
* GMC Yukon XL
* Honda Pilot
* Honda CRV
* Hummer H1
* Hummer H2
* Hummer H3
* Infiniti QX56
* Infiniti FX35/FX45
* Jeep Grand Cherokee
* Jeep Cherokee
* Jeep Commander
* Jeep Liberty
* Jeep Patriot
* Kia Sorento
* Kia Sportage
* Land Rover
* Lexus RX400h
* Mahindra Bolero
* Mahindra Scorpio
* Mercedes M-Class
* Mercedes G-Class
* Mercedes GL-Class
* Mitsubishi Outlander
* Mitsubishi Montero
* Mazda Tribute
* Mazda CX7
* Mazda CX-9
* Nissan Pathfinder
* Nissan Armada
* Nissan Xterra
* Nissan Murano
* Pontiac Torrent
* Porsche Cayenne
* Saturn Vue
* Saturn Outlook
* Tata Safari
* Tata Sumo
* Toyota 4Runner
* Toyota Highlander
* Toyota Landcruiser
* Toyota Rav4
* Toyota Sequoia
* Volkswagen Touareg
* Volvo XC90

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 06 мар 2007 18:53

chefito написа:Че другите са си SUV-ове....не мисля че някой ги определя като всъдеходи....Sport Utility Vehicle

* BMW X3
* BMW X5

тези са SAV ;) Sport Activity Vehicle .. професионално изкривяване .. sorry :D

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 06 мар 2007 21:07

Прочетете си книжката ! Предполагам че колата е автоматик... поне моя има копче да облекчи скоростите като тегли за да не влиза във големи обороти а да работи в оптимален въртящ момент (не повече от 1500-2800 оборота) и разбира се не се скача на педала за газта. Забравяш за кик-даун и не се возиш с повече от 140, което си е приемливо.

Мойта каляска съм теглил 4 кубика дърва по магистралата със 180км/ч ма гумите на ремъркето бяха станали горещи (оказа се че са от мотокар за не повече от 40 км/ч) :shock

Както и да е, проверете си електрониките на колата за режим теглене и също гумите на ремъркето, за да няма изненади!

Най вече - УМНАТА!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 07 мар 2007 2:41

седим четем и се чудим..
абре ора,...
тва добиче с лодката ако го изрежат, те ще са в пловдив, лодката, ще я спрат за превишена скорост на карулката..

че му стане нещо на джипа..
грънци..
че изпотроши всичко друго.. ма не и мотора..

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 мар 2007 19:22

smurf написа:...Rangerover Defender...

Land Rover Defender :wink:

Serrio_Ramos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serrio_Ramos » Сря 07 мар 2007 19:34

НЕ би трябвало да има проблем. това добиче ще го тегли без проблем. Само трябва да се удържаш да не му даваш много зор че току виж и сте останали без лодка. :shock

Извинявайте правописна грешка :oops: :oops: :oops:

Последна промяна от Serrio_Ramos на Сря 07 мар 2007 20:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 07 мар 2007 19:50

ся последно кво прайм? връщаме джипката, щот "не е тва, което..." или да пием по една :beer с :BBQ спокойни, че всичко е наред?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”