Призив от Опел клуба (протест- високите цени на БЕНЗИНА)
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- Rabbit_TDI
- Контакти:
maks написа:Обикновено протестите в бг са контролирани или по точно целенасочени от власт имащите,затова и резултатите са плачевни.Един подобен протест би имал ефект тъй като нее контролиран от тях.В цивилизования свят хората си защитават интересите,в бг цари примирение.6opow написа:bu4komobil написа:държавата ни е толкова объркана че няма оправия.на работа поискахме да ни се плаща извънредния труд и като ответен удар получихме трудово-възпитателна дейност
живее в такава държава че обществото нищо не може да направи. Колкото и протести да има пръста си няма да мръднат, нали на тях им е добре така, защо да се занимават.
точно
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове ако искате да направите нещо срещу високите цени на петрола ,то сега му е времето.Зимате снайпер и знайте ,че БУШ е в БГ.Друго няма кво да се стори.Другото е който е с бензинова кола да си сложе газ ,а дизелджийте да се обединим да си напрайм казан за биодизел.
Колега, с такива изказвания най-много да те посетят от Сикрит Сървис тия дни

Сега сериозно - идеята е добра, колеги, обаче нищо няма да се постигне. Ех, как ми се иска да можем нещо да направим - протест, бойкот, стикери, каквото и да е, само да се привлече внимание.
Ама това си е държавна, та даже и световна политика, никой няма да обърне внимание. Целият свят се върти около петрола - цялата икономика е базирана на него.
Нишо не ни остава освен да псуваме и да се надяваме да горивата да поевтинеят

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Хм, то не е лошо да се протестира, но принципно трябва да се прави интелигентно. Аз дотук не видях нито един, който ще протестира срещу нещо конкретно. Та, срещу какво точно би бил този протест?
Срещу високите цени на горивата като цяло? - абсурд - пред кой точно ще се протестира тогава?
Срещу ненормално високите печалби на рафинерията-монополист? - дали е така? и дали точно там е разковничето на проблема?
Или срещу това, че в момента повече от 50% от цената на горивото отива в държавата под формата на акцизи, данъци, данъци върху акциза и т.н.? - това добре, ама какво са виновни бензинаджиите в случая?
Не ме разбирайте погрешно, не съм против протеста, бих го подкрепил в определени случаи, но целите би трябвало да са ясни още в началото, както и много точно би трябвало да се формулира и самия протест - пред кого и срещу какво точно се протестира. 'Високи цени на горивата' просто не е аргумент.
Срещу високите цени на горивата като цяло? - абсурд - пред кой точно ще се протестира тогава?
Срещу ненормално високите печалби на рафинерията-монополист? - дали е така? и дали точно там е разковничето на проблема?
Или срещу това, че в момента повече от 50% от цената на горивото отива в държавата под формата на акцизи, данъци, данъци върху акциза и т.н.? - това добре, ама какво са виновни бензинаджиите в случая?
Не ме разбирайте погрешно, не съм против протеста, бих го подкрепил в определени случаи, но целите би трябвало да са ясни още в началото, както и много точно би трябвало да се формулира и самия протест - пред кого и срещу какво точно се протестира. 'Високи цени на горивата' просто не е аргумент.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
zmej написа:Хм, то не е лошо да се протестира, но принципно трябва да се прави интелигентно. Аз дотук не видях нито един, който ще протестира срещу нещо конкретно. Та, срещу какво точно би бил този протест?

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз подкрепям идеята.
Всъщност аз зареждам средно в два дена от седмицата(неголеми количества), така че явно в контекста на темата си протестирам редовно.
Наистина ни е необходима принципна концепция за организиран протест, при който да се заяви ясно несъгласието с постоянното увеличаване цените на горивата като цяло. За всички ни е явно, че тези увеличения(и в много редки случаи намаляване) в повечето случаи нямат нищо общо с международния пазар и цени на петрола, дори нерядко сме свидетели на обратното.
А по повод част от постовете над моя, не мисля че е необходимо абсолютно точно да се опреди този(правителството, институция или отделна личност), към който трябва да се насочи. Според мен въпроса е дали да организираме пасивен или активен протест.
Както е известно хората, живеещи в развити демокрации реагират бързо и остро на подобни неща. Те просто излизат на улиците, площадите, пред парламентите, президентствата или други места със съответните лозунги и мегафони, на които това ще бъде видяно и в чийто резултат ще има промяна. Ако решим да направим нещо подобно трябва да се уговори със Столична община(ако не греша кмета подписва разрешението за провеждането на такова действие, като място и време).

Всъщност аз зареждам средно в два дена от седмицата(неголеми количества), така че явно в контекста на темата си протестирам редовно.
Наистина ни е необходима принципна концепция за организиран протест, при който да се заяви ясно несъгласието с постоянното увеличаване цените на горивата като цяло. За всички ни е явно, че тези увеличения(и в много редки случаи намаляване) в повечето случаи нямат нищо общо с международния пазар и цени на петрола, дори нерядко сме свидетели на обратното.
А по повод част от постовете над моя, не мисля че е необходимо абсолютно точно да се опреди този(правителството, институция или отделна личност), към който трябва да се насочи. Според мен въпроса е дали да организираме пасивен или активен протест.
Както е известно хората, живеещи в развити демокрации реагират бързо и остро на подобни неща. Те просто излизат на улиците, площадите, пред парламентите, президентствата или други места със съответните лозунги и мегафони, на които това ще бъде видяно и в чийто резултат ще има промяна. Ако решим да направим нещо подобно трябва да се уговори със Столична община(ако не греша кмета подписва разрешението за провеждането на такова действие, като място и време).

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”