Призив от Опел клуба (протест- високите цени на БЕНЗИНА)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 юни 2007 1:22

Пичове ако искате да направите нещо срещу високите цени на петрола ,то сега му е времето.Зимате снайпер и знайте ,че БУШ е в БГ.Друго няма кво да се стори.Другото е който е с бензинова кола да си сложе газ ,а дизелджийте да се обединим да си напрайм казан за биодизел.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 11 юни 2007 1:30

за казана съм страшно съгласен макар че не препоръчват биото за моята ама аз съм карал и освен че понамирисва друго няма

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 юни 2007 1:31

marianchev написа:за казана съм страшно съгласен макар че не препоръчват биото за моята ама аз съм карал и освен че понамирисва друго няма

Те и газта не препоръчват за бензиновите ма хората си карат :wink:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 11 юни 2007 7:08

Нищо не пречи да опитаме някакъв вид протест. Аз съм " ЗА "!

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пон 11 юни 2007 8:19

:arrow: ЗА

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пон 11 юни 2007 8:19

И аз съм 100% ЗА :!: Трябва да се направи нещо въпреки,че ефекта е съмнителен :roll: но трябва да пробваме :!:

Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6opow » Пон 11 юни 2007 8:49

maks написа:
6opow написа:
bu4komobil написа:държавата ни е толкова объркана че няма оправия.на работа поискахме да ни се плаща извънредния труд и като ответен удар получихме трудово-възпитателна дейност

живее в такава държава че обществото нищо не може да направи. Колкото и протести да има пръста си няма да мръднат, нали на тях им е добре така, защо да се занимават.
Обикновено протестите в бг са контролирани или по точно целенасочени от власт имащите,затова и резултатите са плачевни.Един подобен протест би имал ефект тъй като нее контролиран от тях.В цивилизования свят хората си защитават интересите,в бг цари примирение.

точно

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 11 юни 2007 8:49

кажете в кой ден нема да зареждаме?

Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6opow » Пон 11 юни 2007 8:56

bobo7 написа:кажете в кой ден нема да зареждаме?

това е вече 3-тия форум който е пусната след форумите на Опел и Мерцедес. Има доста хора който подкрепят. Трябва да се прочуе и в други форуми, за да се съберем повече народ

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 11 юни 2007 9:07

поредната безмислица

точно ще им накривите оная работа на бензинаджиите с един ден протест ;) :) :)

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пон 11 юни 2007 9:09

аве колеги вие всеки ден ли зареждате.щото има хора които не си зарежат според деня а според количестворто в резервара им.Дайте не що по ефективно..скандално...агресивно :twisted:

а тва за био дизела...няма ли да измислят био бензин?веднага инвестирам 3 4 циганина за опити и преработка :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 11 юни 2007 10:07

Пичове ако искате да направите нещо срещу високите цени на петрола ,то сега му е времето.Зимате снайпер и знайте ,че БУШ е в БГ.Друго няма кво да се стори.Другото е който е с бензинова кола да си сложе газ ,а дизелджийте да се обединим да си напрайм казан за биодизел.

Колега, с такива изказвания най-много да те посетят от Сикрит Сървис тия дни :wink: Тия и без друго са толкова подозрителни и внимателни, пиле на дават да прехвръкне около Буш - а някой от тях по случайност се окаже собственик на ФВ и прочете това - а са те пратили в Ал Катраз :lol:

Сега сериозно - идеята е добра, колеги, обаче нищо няма да се постигне. Ех, как ми се иска да можем нещо да направим - протест, бойкот, стикери, каквото и да е, само да се привлече внимание.
Ама това си е държавна, та даже и световна политика, никой няма да обърне внимание. Целият свят се върти около петрола - цялата икономика е базирана на него.
Нишо не ни остава освен да псуваме и да се надяваме да горивата да поевтинеят :evil:

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пон 11 юни 2007 13:43

Хм, то не е лошо да се протестира, но принципно трябва да се прави интелигентно. Аз дотук не видях нито един, който ще протестира срещу нещо конкретно. Та, срещу какво точно би бил този протест?
Срещу високите цени на горивата като цяло? - абсурд - пред кой точно ще се протестира тогава?
Срещу ненормално високите печалби на рафинерията-монополист? - дали е така? и дали точно там е разковничето на проблема?
Или срещу това, че в момента повече от 50% от цената на горивото отива в държавата под формата на акцизи, данъци, данъци върху акциза и т.н.? - това добре, ама какво са виновни бензинаджиите в случая?

Не ме разбирайте погрешно, не съм против протеста, бих го подкрепил в определени случаи, но целите би трябвало да са ясни още в началото, както и много точно би трябвало да се формулира и самия протест - пред кого и срещу какво точно се протестира. 'Високи цени на горивата' просто не е аргумент.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 юни 2007 14:25

zmej написа:Хм, то не е лошо да се протестира, но принципно трябва да се прави интелигентно. Аз дотук не видях нито един, който ще протестира срещу нещо конкретно. Та, срещу какво точно би бил този протест?
Срещу високите цени на горивата като цяло? - абсурд - пред кой точно ще се протестира тогава?
Срещу ненормално високите печалби на рафинерията-монополист? - дали е така? и дали точно там е разковничето на проблема?
Или срещу това, че в момента повече от 50% от цената на горивото отива в държавата под формата на акцизи, данъци, данъци върху акциза и т.н.? - това добре, ама какво са виновни бензинаджиите в случая?

Не ме разбирайте погрешно, не съм против протеста, бих го подкрепил в определени случаи, но целите би трябвало да са ясни още в началото, както и много точно би трябвало да се формулира и самия протест - пред кого и срещу какво точно се протестира. 'Високи цени на горивата' просто не е аргумент.

:да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 12 юни 2007 10:37

Аз подкрепям идеята.
Всъщност аз зареждам средно в два дена от седмицата(неголеми количества), така че явно в контекста на темата си протестирам редовно.
Наистина ни е необходима принципна концепция за организиран протест, при който да се заяви ясно несъгласието с постоянното увеличаване цените на горивата като цяло. За всички ни е явно, че тези увеличения(и в много редки случаи намаляване) в повечето случаи нямат нищо общо с международния пазар и цени на петрола, дори нерядко сме свидетели на обратното.
А по повод част от постовете над моя, не мисля че е необходимо абсолютно точно да се опреди този(правителството, институция или отделна личност), към който трябва да се насочи. Според мен въпроса е дали да организираме пасивен или активен протест.
Както е известно хората, живеещи в развити демокрации реагират бързо и остро на подобни неща. Те просто излизат на улиците, площадите, пред парламентите, президентствата или други места със съответните лозунги и мегафони, на които това ще бъде видяно и в чийто резултат ще има промяна. Ако решим да направим нещо подобно трябва да се уговори със Столична община(ако не греша кмета подписва разрешението за провеждането на такова действие, като място и време).
:да:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”