Продажба на автомобил казус

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 сеп 2007 9:09

Такааа...
Не е никакъв проблем да стане с пълномощно. Просто в него се записва достатъчно кратък срок. Например 1 седмица. Освен това е хубаво да се напише един предварителен договор, в който да е описано, че този автомобил ще се продаде от теб на онзи на брат му в определения по-горе с пълномощното срок. Описва се и конкретното състояние на автомобила до пълни подробности. Посочва се сумата и т.н. другите му там необходими неща. В договорът се пише, че владението върху автомобила му се предава с подписването на предварителния договор и носи отговорност за всички нарушения, извършени с него от този момент нататък. Ако не се прехвърли в определения срок, имаш право да си искаш колата обратно и да задържиш 10 % от цената, или да искаш да си обяви този договор за окончателен по съдебен ред. Звучи сложно, но ти гарантира проблема с нарушенията и евентуално, ако стане обект на престъпление. От друга страна какво те боли за автомобила. Нали си си получил цената. Може да се напише и само един протокол, че си му предал автомобила, за да си спокоен за нарушения и т.н.
И все пак, най-добрият вариант си остава прехвърлянето директно с договор. Пък ако иска да е на името на брат му да дойде брат му - да не е вързан някъде.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 09 сеп 2007 10:08

The Red Guy написа:
santo_trafficante написа:
The Red Guy написа:Никакви мизерии не може да ти прави - ти колата можеш да я вземеш по всяко време като е с пълномощно. Разбирате се за 2 месеца и на пълномощното слагаш срок до два месеца от датата, като преди това ти е дал парите. После, ако не се появи оня в най-лошия случай я пускаш за изидрване и я намират. Ама не вярвам чак до там да се стигне.
аз така направих и са го гоня тоя тупан защото му харесвало да си я кара със софииски номера в Гоце Делчев и не ще да я прехвърли. чудя се кога ще ми кипне и ще подпаля на там да го оправя на бързо :twisted:

Пусни я за издирване колата - бързо ще го излекува.....
аз номерата ги знам:) ама исках по цивилизован начин да се оправиме...но явно няма да стане...

Stefano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefano » Нед 09 сеп 2007 12:47

Благодаря ви на вси4ки
може би ще пробвам с този предварителен договор
зву4и ми добре ще се консултирам с нотариус и ще го вържа с вси4ки отговорности а ако не иска да е жив и здрав
Благодаря

Stefano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefano » Нед 09 сеп 2007 12:52

Ами този господин казва 4е внук му бил извън България и шял да се върне до два месеца и не искал да я прехвърля по сто пъти когато му казах прехвърли я на теб а после с пълномощно на внук си тои не ми отговори
Незнам какво да си мисля ама нещо ме съмнява
интересува ме от правна гледна то4ка как да го вържа с това пълномощно за де несъм отговорен за колата

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 09 сеп 2007 19:18

колега няма какво да се притесняваш продаи му я с генерално пулномощно но без право на преопълномощаване и със срок да кажем 3 месеца да важи така ще бъде принуден в този срок да я продаде ако не го направи колата пак си е твоя защото му е изтекло пулномощното :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 11 сеп 2007 18:41

Само с договор :!:
Пък той да накара брат му да му направи пълномощно и да я регистрира на името на брат си като упълномощен :!: :idea: за това прехвърляне
Моето жилище е прехвърлено така-аз упълномощих сестра ми,тя се подписваше,на нотариалния акт стои нейното име-ама аз съм собственик :D

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 11 сеп 2007 18:56

В КАТ като дойдат записите от камерите с кола на твое име те привикват.

Но там можеш да подадеш декларация, че ти не си управлявал и посочваш лицето X, като водач по това време.

Трябва да знаеш на лицето X ЕГН-то май ти го искат.

Но общо взето след това вече се пренасочва цялото нарушение към лицето X, нищо че кара твойта кола.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”