Такааа...
Не е никакъв проблем да стане с пълномощно. Просто в него се записва достатъчно кратък срок. Например 1 седмица. Освен това е хубаво да се напише един предварителен договор, в който да е описано, че този автомобил ще се продаде от теб на онзи на брат му в определения по-горе с пълномощното срок. Описва се и конкретното състояние на автомобила до пълни подробности. Посочва се сумата и т.н. другите му там необходими неща. В договорът се пише, че владението върху автомобила му се предава с подписването на предварителния договор и носи отговорност за всички нарушения, извършени с него от този момент нататък. Ако не се прехвърли в определения срок, имаш право да си искаш колата обратно и да задържиш 10 % от цената, или да искаш да си обяви този договор за окончателен по съдебен ред. Звучи сложно, но ти гарантира проблема с нарушенията и евентуално, ако стане обект на престъпление. От друга страна какво те боли за автомобила. Нали си си получил цената. Може да се напише и само един протокол, че си му предал автомобила, за да си спокоен за нарушения и т.н.
И все пак, най-добрият вариант си остава прехвърлянето директно с договор. Пък ако иска да е на името на брат му да дойде брат му - да не е вързан някъде.

Продажба на автомобил казус
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
аз номерата ги знам:) ама исках по цивилизован начин да се оправиме...но явно няма да стане...The Red Guy написа:santo_trafficante написа:аз така направих и са го гоня тоя тупан защото му харесвало да си я кара със софииски номера в Гоце Делчев и не ще да я прехвърли. чудя се кога ще ми кипне и ще подпаля на там да го оправя на бързоThe Red Guy написа:Никакви мизерии не може да ти прави - ти колата можеш да я вземеш по всяко време като е с пълномощно. Разбирате се за 2 месеца и на пълномощното слагаш срок до два месеца от датата, като преди това ти е дал парите. После, ако не се появи оня в най-лошия случай я пускаш за изидрване и я намират. Ама не вярвам чак до там да се стигне.
Пусни я за издирване колата - бързо ще го излекува.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви на вси4ки
може би ще пробвам с този предварителен договор
зву4и ми добре ще се консултирам с нотариус и ще го вържа с вси4ки отговорности а ако не иска да е жив и здрав
Благодаря
може би ще пробвам с този предварителен договор
зву4и ми добре ще се консултирам с нотариус и ще го вържа с вси4ки отговорности а ако не иска да е жив и здрав
Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами този господин казва 4е внук му бил извън България и шял да се върне до два месеца и не искал да я прехвърля по сто пъти когато му казах прехвърли я на теб а после с пълномощно на внук си тои не ми отговори
Незнам какво да си мисля ама нещо ме съмнява
интересува ме от правна гледна то4ка как да го вържа с това пълномощно за де несъм отговорен за колата
Незнам какво да си мисля ама нещо ме съмнява
интересува ме от правна гледна то4ка как да го вържа с това пълномощно за де несъм отговорен за колата
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В КАТ като дойдат записите от камерите с кола на твое име те привикват.
Но там можеш да подадеш декларация, че ти не си управлявал и посочваш лицето X, като водач по това време.
Трябва да знаеш на лицето X ЕГН-то май ти го искат.
Но общо взето след това вече се пренасочва цялото нарушение към лицето X, нищо че кара твойта кола.
Но там можеш да подадеш декларация, че ти не си управлявал и посочваш лицето X, като водач по това време.
Трябва да знаеш на лицето X ЕГН-то май ти го искат.
Но общо взето след това вече се пренасочва цялото нарушение към лицето X, нищо че кара твойта кола.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”