До модератора dobrinb....както и до всички други такива

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 01 дек 2007 20:35

Ицо имаш ЛС, сори за объркването
първи собственик е брат ми аз втори
пратих ти на ЛС егн-то и името на брат ми
чакам на линия

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 01 дек 2007 20:38

WasteLand_TD написа:Ицо имаш ЛС, сори за объркването
първи собственик е брат ми аз втори
пратих ти на ЛС егн-то и името на брат ми
чакам на линия
750224xxxx Георги Евтимов
Под този номер съществуваш, след малко ще имам резултат.

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 01 дек 2007 20:50

за малко няма да ме има - слизам да покажа на колегата Вентоман смачкания тампон и да сменим обтягащата пружина(в подземието на кооперацията) на алтернаторния механизъм.От време на време ще проверяваме през wi-fi-то за развитието на темата

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 01 дек 2007 21:01

Имаш три поръчки в сервиза.В понеделник ще тиги дам да си ги имаш и ти
на 28.05.2007г.сме ти сменили два тампона:
678417 1бр.
72068 1бр.
със смяната 127лв. общо

на 1.06.2007г. сме сменили един тампон

1109 1бр
със смяната общо 48-18лв.

на 23.072007г.
BNE-1994 задни амортисьори 2бр.
3664 тампони заден мост 4бр.
3674 лагер задна главина 1бр.
със смяната общо 316.73лв.

Заповядай в понеделник за да проверим какъв тампон има в опаковките според номера,който ти е изписан на фактурата и след това може да продължим дебата :wink:

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 01 дек 2007 22:21

засега добре , значи се вижда, че съм влизал за смяна на трите тампона на мотора, и то в много къс промеждутък от време.
Сега бях до колата и на въпросния Febi пише 020816 - за последните 2-3 цифри не съм много сигурен.
Погледнах с фенер към "сменения" тампон(до краката на пасажера) - вижда се щампата на VW както и започващия номер с 1H0..... и т.н.
Онзи до скоростите няма как да го погледна.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 02 дек 2007 0:05

Като човек който потдържа и ремонтира колите на Евтимови (Иван и Георги ) , Иван е по известен тук като WasteLand_TD , и човек ползващ услугите на сервиз Хеед 91 , ще си позволя да се намеся в темата .

С WasteLand_TD се познаваме от доста време . Той е човек перфектционалист , и държи много на качествената потдръжка на автомобила си . Много пъти съм се карал с него , защото сменя и здрави части . За да бъда по конкректен , ще дам примери за да разберете за какво говорим .

Смени абсолютно зрава демпферна шаиба . (някой знаят колко струва)
Смени здрави но не точни за колата потгревни свещи .
Два пъти сменя в рамките на около 6 месеца обтегача на пистовия ремък (пружината) , сменената преди 6 месеца е перфектна , но не беше сменил и пластмасовата ролка , ви вика "ще ги сменя отново и двете"
Смени ей така профилактично , фтулките на обтегача и гарнитурите на нафтовата помпа .
Да не опоменавам всичко , но държа да се разбере че наистина е човек който държи всичко да е перфектно , и винаги гледа да купи оригинални части , а ако те са с безбожна цена , най-добрият и скъп заместител .

За всяко свое намерение и деиствие , винаги първо ми звани да се консултира с мен , по отношение неговата кола и колата на брат му .

По отношение на сервиз Хеед 91 .

Понеже гледам като се прочете това име , веднага се намесиха хора , който да казват доволни ли са или не .

Това е само име на един ДОБЪР сервиз . Под добър сервиз имам в предвид , че това е един богат сервиз , на техники , уреди и инструменти , готов ра реагира във всяка една ситуация .

Зад името на сервиза стои Христо . Невероятен човек . Винаги е готов да се спре и да изслуша клиента , вниква в проблема и взима правилното решение . Харесва ми това че обикаля да види как вървят рементите . Лично и мен ме е питал докато колата ми е била на подемниците "всичко наред ли е , някакви проблеми ? "След края на ремонта пак ме е питлал "всичко наред ли е ? " Възхищавам му се на това отношение !

Последният път (преди няколко дни) като бях в сервиза , като се разминахме ме поздрави , излезе и после като влезе пак се обърна към мен и ме попита "поздравих ли те одеве че забравих " . Евала . Това освен всичко друго е и признак че човека обръща внимание на клиента , а той ако има въпрос му е по-удобно да го зададе .

Та , WasteLand_TD , ми звънна тези дни и ми каза че е решил пак да сменя тампоните . След като изключихме варянта да бучи от резонатора и от генерацията като цяло , основният преноситен на звука на мотора във купето е тампони . Оставихме го като втори варянт , защото ги сменя преди 6 месеца . Като каза че ще ги сменя , му казах да купи възможно по меки , но да гледа номерата да са за дизел . Днес сутринта преди да разделим пътищата си , аз да ходя да сменям ангренаж , а той при майстора да сменя тампона , ми показа новия тампон . Хареса ми . Като го сложих на земята и претиснах с длан , потдаваше . Казах му да ми звънне да каже резултата .

Обади ми се слетобед , и ми каза , че след смяната на тампона , колата спряла да бучи , и двигателя се вдигнал . Преди това двигателя беше толкова ниско , че пръта на автоматичния обтегач не се разминаваше с купето като го вадихме да сменяме фтулките .

И ми каза , "знаеш ли какво , тампона от къп пасажерското място не е сменен като сменях тампоните , а съм платил 3 тампона и за смяна на 3 тампона "

Аз му казаш че не искам да коментирам докато не видя какво става . Обикновенно често се ползват стари и оригинални шаиби , със щампата на VW и за това не ми се вярваше .

Сега като се видяхме вечерта , ми показа смачкания тампон на феби , което за мен не е проблем . В България се внасят , доста некачествени части , а за да се предотврати използването им , помагат само сигнали като този !

Погледнах отгоре и тампона от към двигателя , и наистина се виждат фолксвагеновите номера .

Нека хората тук да не бързат да вадят изводи от случилото се . Трябва да се провери дали наистина тампона не е сменен и Христо да провери защо се е случило така . Може монтьора който е сменял тампоните да не го е вложил , без знанието на никого , а може и да е станала елементарна грежка . Преди да се стигне и до този тампон , някой да е помисли че колата е готова и да я е изкарал недовършена .

Надявам се проблема да се реши разумно .

А аз лично ще продалжавам да ползвам услугите на сервиз Хеед 91 ,
раководен от Христо ,и ще продалжа да се грижа за колите на семейство Евтимови !

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Нед 02 дек 2007 0:33

Постоянно преглеждам темата и видях добрите думи на колегата Вентоман за което му благодаря.Надявам се всичко да приключи добре.
А и да поясня ; както се е изразил Вентомана "колите на сем.Евтимови" ще кажеш, че е някакъв парк и звучи много помпозно, но все пак ще ги напиша да не изглежда смешно:

Голф 2 1.6ТДИ - SB
Vento 1.9TD - AAZ
VW Passat B3 1.9TD - AAZ
VW Passat B4 1.9TDI - 1Z
VW Passat B5 1.9TDI - AFN
VW Passat B6 - 2.0TDI - на брат ми машината, там само Сакар Ауто пипат

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 дек 2007 2:06

WasteLand_TD написа:
Голф 2 1.6ТДИ - SB
Vento 1.9TD - AAZ
VW Passat B3 1.9TD - AAZ
VW Passat B4 1.9TDI - 1Z
VW Passat B5 1.9TDI - AFN
VW Passat B6 - 2.0TDI - на брат ми машината, там само Сакар Ауто пипат

Ей тва се казва ФЕНОВЕ на VW. Евала ЕВТИМОВИ.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 02 дек 2007 9:58

Въпросният нахъсан модератор отново заключва темата. Няма нужда от коментари на хора, които нямат общо със случая, това първо. Второ, т. 2 от правилата гласи, че темите трябва да се пускат в ПРАВИЛНИЯ раздел. Точка 3 от правилата гласи, да се ползва търсачката, преди да се пуска тема, за да се избегне дублиране. Ето защо, в първата тема съм дал линк към темата за сервиза на Хеед91, където се пуликуват мненията относно работата в този сервиз.
Сигурен съм, че всеки смята своята тема за най-важна, но публикуването на всички теми поради тази причина в Основен раздел не е възможно.
П.П: Прочети значението на думата "нахъсан". :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: До модератора dobrinb....както и до всички други такива

Мнениеот vasstop » Вто 04 дек 2007 9:57

WasteLand_TD написа:Искам да питам въпросния нахъсан модератор, защо ми заключи темата ...
WasteLand_TD,
Този твой пост го разбирам като обида към модератор, независимо колко си бил изнервен, докато си го писал. Никой модератор не е длъжен да ти дава обяснение за действията си, въпреки това Добрин го е направил и е действал абсолютно точно според правилата на форума.
Считай това като предупреждение и при следващо такова изказване ще последва процедурата за налагане на санкции.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”