След смяна на външно каре

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 11 яну 2008 1:23

Не са чак толкова точно ;)
Имат си хлабини за нагласяне, а на гумата се отразява много!
Като цяло съм съгласен с Джери. Но пък от друга страна един профилактичен преглед на стенд ще ви спести много главоболия ;)
Аз лично каквото и да барам по предницата, после си минавам стенд. Веднъж ме върнаха :P Всичко си беше ОК

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пет 11 яну 2008 8:35

Трябва да се ходи на реглаж поне два пъти годишно.Така със сигурност ще знаеш състоянието на ходовата част.А иначе след смяна на каре не е нужен реглаж, стига наистина този, който го е сменял да знае какво прави.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Re: ...

Мнениеот Jerom » Пет 11 яну 2008 10:03

Tishku написа:
Jerom написа:
stoqn_g60 написа:
XIKS написа:трябва много ясно
и аз така мисля :wink:

Глупости според мен.нищо общо нямат полуоските с кормилната система! Разбира се ако не се изважда шарнира от носача.Ако се извади от шенкела няма проблем :idea:

1во няма логика да разкачаш шарнира от носача, но дори и така да е, нашите машинки си имат 3 болта които са доста точно фиксирани, та дори и тогава няма нужда :wink:

Е, ако не иска да излезне от шенкела няма начин... а 3те болтчета имат доста голямо значение веднъж свалиш ли ги се променя геометрията. Много малко отклонение там води до голямо отклонение в геометрията.

scirocco gt написа:Трябва да се ходи на реглаж поне два пъти годишно.Така със сигурност ще знаеш състоянието на ходовата част.А иначе след смяна на каре не е нужен реглаж, стига наистина този, който го е сменял да знае какво прави.

А, те точно! Даже май е най добре тези 2 пъти в годината да са когато се сменят гумите (зимни с летни и обратното)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 11 яну 2008 10:16

Аз сменях каре и 2 носача и майстора който ми е приятел каза че няма нужда от реглаж.
Закарахме я за всеки случай, понеже това беше като я взех и исках всичко да е точно и се оказа че не се нуждае от реглаж.

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Пет 11 яну 2008 10:54

няма нужда от регулиране колеги
развива се долния болт който дьржи главината за носача и целия макферсон се поместжа за да се извади полуоската ....това е :D
останалото е ясно

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 11 яну 2008 11:08

Винаги, след като се прави нещо по предницата е добре да се мине на реглаж. Нито отнема много време, нито е много скъпо.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пет 11 яну 2008 12:43

scirocco gt написа:Трябва да се ходи на реглаж поне два пъти годишно.Така със сигурност ще знаеш състоянието на ходовата част.А иначе след смяна на каре не е нужен реглаж, стига наистина този, който го е сменял да знае какво прави.

А, те точно! Даже май е най добре тези 2 пъти в годината да са когато се сменят гумите (зимни с летни и обратното)[/quote]

:да:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 11 яну 2008 18:06

Tishku написа:
Теодор написа:
Tishku написа:
Теодор написа:Трябва разбира се :idea:
И ква ще да е причината за реглаж на предница след смяна на външно каре? :shock
    Същата заради която съветвате да се прави реглаж след смяна тампоните на макферсона :wink: И в двата случая МОЖЕ БИ е излишно но това зависи от начина на смяна която използва майстора :wink:

Ами брато, за да смениш тампоните сваляш целия макферсон, а свалиш ли го.... страничните наклони заминават...
    Е тука си в най-голямата грешка 8) Нищо не се сваля а само се развиват гайките които държат амортисьора и тампона отгоре :idea: Колко пъти да пиша това :twisted: 3-пъти съм ги сменял по този начин :wink:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 11 яну 2008 21:07

Теодор написа:
Tishku написа:
Теодор написа:
Tishku написа:
Теодор написа:Трябва разбира се :idea:
И ква ще да е причината за реглаж на предница след смяна на външно каре? :shock
    Същата заради която съветвате да се прави реглаж след смяна тампоните на макферсона :wink: И в двата случая МОЖЕ БИ е излишно но това зависи от начина на смяна която използва майстора :wink:

Ами брато, за да смениш тампоните сваляш целия макферсон, а свалиш ли го.... страничните наклони заминават...
    Е тука си в най-голямата грешка 8) Нищо не се сваля а само се развиват гайките които държат амортисьора и тампона отгоре :idea: Колко пъти да пиша това :twisted: 3-пъти съм ги сменял по този начин :wink:
Аха.... добре а той страничния наклон от някъде другаде се
регулира....явно
:shock

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 11 яну 2008 21:10

Jerom написа:Е, ако не иска да излезне от шенкела няма начин...
Е в кой случай не ИСКА да излезне от шенкела че не се сещтам?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 11 яну 2008 23:14

аз стенд не ползвам сменял съм си каретата и съм си регулирал страничните наклони самичък.Колата не носи не яде гуми и тем подобни простотии просто трябва да мислиш като правиш нещо и да мислиш X2

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 11 яну 2008 23:21

Danny boy написа:аз стенд не ползвам сменял съм си каретата и съм си регулирал страничните наклони самичък.Колата не носи не яде гуми и тем подобни простотии просто трябва да мислиш като правиш нещо и да мислиш X2
Сам? И как ги гласиш тея странични наклони сам? На око ли :shock :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 12 яну 2008 10:29

Tishku написа:
Danny boy написа:
    А ти вместо да апострофираш всеки защо не ни обясниш с богатия си професионален и житейски опит кое как се прави та и ние да понаучим нещо :idea: Или както беше казал някой само си чешеш пръстите по клавиатурата колкото да правиш нещо :twisted: mhihi

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Съб 12 яну 2008 10:40

Найстина зависи от метода на смяна но развият ли се двата болта на макферсона центровката на страничния наклон заминава,може да се бележи мястото,но пак няма да е много точно :!:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Съб 12 яну 2008 10:47

negodnika написа:Найстина зависи от метода на смяна но развият ли се двата болта на макферсона центровката на страничния наклон заминава,може да се бележи мястото,но пак няма да е много точно :!:
:да:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”