нафтата се самозапалва вследствие на температура и налягане. тя е устойчива на запалване с искра, бидейки тежка петролна фракция, съдържаща доста парафинови фракции.
дизеловия двигател засмуква, за разлика от бензиновия, във първия такт и сгъстява във втория само въздух-бензиновия прави това с готова горивовъздушна смес.
при дизела в момента на впръскване на горивото от дюзата-то се запалва. затова на практика всички дизели са с директно впръскване в горивната камера.
е, ще ми кажеш ли как нещо, което го палиш в момента в който го впръскваш, маже? че не се сещам? при положение че всички движения на буталото вече са извършени преди впръскването?
какво и как маже?
Въпрос за износване на цилиндър при работа без гориво ?
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andonov написа:Не искам да споря относно горния ми пост,но някой ако иска да се убеди в това,което писах да си извади едната лула и да кара известно време и да си премери компресията на същия цилиндър - преди и след това.След това да пише.
Единствено после ще удавиш свеща на тоя цилиндър а има и вероятност да вдигнеш нивото на маслото в картера друго няма да стане
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
компресията ще падне заради отмитите нагари по клапаните. те не лягат вече така плътно. щото не са пасвани откакто са там. и са легнали по нагара.
това не е скапване на цилиндъра.
виждал съм цилиндър на хиляди км. буквално със счупен клапан-мотора беше В12 и един цилиндър там няма чак такова значение. човека си беше карал на 11 цилиндъра бая време.
на самия цилиндър му нямаше нищичко.
това не е скапване на цилиндъра.
виждал съм цилиндър на хиляди км. буквално със счупен клапан-мотора беше В12 и един цилиндър там няма чак такова значение. човека си беше карал на 11 цилиндъра бая време.
на самия цилиндър му нямаше нищичко.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:нафтата се самозапалва вследствие на температура и налягане. тя е устойчива на запалване с искра, бидейки тежка петролна фракция, съдържаща доста парафинови фракции.
дизеловия двигател засмуква, за разлика от бензиновия, във първия такт и сгъстява във втория само въздух-бензиновия прави това с готова горивовъздушна смес.
при дизела в момента на впръскване на горивото от дюзата-то се запалва. затова на практика всички дизели са с директно впръскване в горивната камера.
е, ще ми кажеш ли как нещо, което го палиш в момента в който го впръскваш, маже? че не се сещам? при положение че всички движения на буталото вече са извършени преди впръскването?
какво и как маже?
Ако въпроса е към мен горивото не маже.
Според вида на горивото се получава миене на масления филм образуван по ризата при положение че не се запалва и не само.Друг е въпроса че при студен двигател(бензинов) се получава и конденз в следствие на което дори навлиза бензин в маслото.
Няма ли да има износване на ризата (блока) и сегментите, да не говорим ,че при последното има и други странични износвания - лагери и валове.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
въпроса е към ронин.
а това което си мислиш не е така.
колата има мазителна система. по принцип няма начин в който да имаш масло НАД буталото независимо от мотора-то ще изгори.
за това се грижи специален сегмент.
отделно-как ще имаш един студен цилиндър в един загрят блок? нали има и охладителна система? сещаш ли се?
а това което си мислиш не е така.
колата има мазителна система. по принцип няма начин в който да имаш масло НАД буталото независимо от мотора-то ще изгори.
отделно-как ще имаш един студен цилиндър в един загрят блок? нали има и охладителна система? сещаш ли се?

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:...а това което си мислиш не е така.
Няма създаден двигател,който да не гори технически масло поради ХОНИНГА.
Защо ли ризите(блока) не са идеално гладки?Защо ли след шлайф двигателя не издържа толкова км както при оригиналния?
Какво е Хонинг?
За да не се увличам в писане вижте линковете.

http://www.vbox7.com/play:316736ba
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=13255
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”