Доволни ли сте от окачването нa VW?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Доволни ли сте от окачването нa VW?
ми карам голф 4 1година 30 000км всеки се учудва от добрата возия докато не я метнах по черните патища за 2 седмици предницата взе да тропа но не я жаля скоро ще се проверява какво трябва да се сменя.
- chiborator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf 3 gti 2e, все още само 5000км с него, но се справя с дупките за разлика от старото ренде 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Скоро се возих в Толедо 2, отзад, въпреки че за мен заедно със всичко на базата на Г4 си остава ДВУМЕСТНА кола(много тясно отзад), трябва да ви кажа че има уникално меко и комфортно окачване!!! Въртяхме се около централна гара по релсите и зад автогарата, нито една дупка не се е усетила вътре нито един удар!! 
ПП: Нищо общо с Г4, направо е като S класа, бях силно изненадан каква разлика само от настройки може да се докара

ПП: Нищо общо с Г4, направо е като S класа, бях силно изненадан каква разлика само от настройки може да се докара

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
поло2,за сега е добре на асвалта и съм доволен,малък проблем с предницата,искат баланс,причината беше че при 130-140км започна да вибрира леко но осезаемо волана,недостатаците се изразяват че е леко твърдо окачването,возил съм се на голф без да е пипано окачването,останаха ми бъбреците по седалката 

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Много съм доволен от окачването на голф 3! Далеч е от комфортно, но е дооооста здраво. Наказах амортисьорите с едни пружини 40/40 и пак държаха на бой, като смених цялото окачване имаше още живот в амортисьорите, а по тях имаше лепенки 1997
Тампонте на макферсона, незнам дали от пружините, се скапаха за няколко месеца. Сега с новото окачване минаха точно 4 месеца и пак им пукат лагерчетата, но сигурно защото е много твърдо. За щастие проблеми със тампоните на задния мост още нямам и те се държат геройски, а не са сменяни. Не мисля и да ги барам, аз вече се убедих, че каквото си е заводско, държи много повече от тия боклуци които си слагаме по колите като дойдат в БГ 

- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.
- hooligan_sk
- Модератор
moleo написа:сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.
Ама така като кажете направо ме убивате... има 6 поколения голф, на голф 5 и 6 кое не им е комфортното? Като отчетете че са коли компактен клас дали има по-добър вариант комбинация от мекота, стабилност, здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване! Карам едновременно голф 4 и кола с окачване на Г3... ми едното вози твърдо и бие по зъбите и се клатушка като локум, другото вози меко и е бетон в завоите... такаче стига с тея заключения на базата на 3ките и 2ките

- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:moleo написа:сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.
Ама така като кажете направо ме убивате... има 6 поколения голф, на голф 5 и 6 кое не им е комфортното? Като отчетете че са коли компактен клас дали има по-добър вариант комбинация от мекота, стабилност, здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване! Карам едновременно голф 4 и кола с окачване на Г3... ми едното вози твърдо и бие по зъбите и се клатушка като локум, другото вози меко и е бетон в завоите... такаче стига с тея заключения на базата на 3ките и 2ките
казвам го на базата на всички поколения ! Карам и Рено Меган, Опел Астра, Хюндай Елантра - от всички за мен лично голфа е с най-некофортно окачване. За здравина не го коментирам, за мен лично - не е по здраво.
- hooligan_sk
- Модератор
moleo написа:hooligan_sk написа:moleo написа:сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.
казвам го на базата на всички поколения ! Карам и Рено Меган, Опел Астра, Хюндай Елантра - от всички за мен лично голфа е с най-некофортно окачване. За здравина не го коментирам, за мен лично - не е по здраво.
Аз пък карам и Сценик/меган с нови амортесьори вози много по-зле от Г4.

- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване!
кое му е перфектното на задния мост? разлика с г2 - никаква...е това ако е перфектно....извинявай колега ама, кола която отзад е с цял мост, си е каручка....че е здраво окачването на Фауве, здраво е, ама комфорт и тем подобни....няма смисъл да ги търсим...

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
smurf написа:здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване!
кое му е перфектното на задния мост? разлика с г2 - никаква...е това ако е перфектно....извинявай колега ама, кола която отзад е с цял мост, си е каручка....че е здраво окачването на Фауве, здраво е, ама комфорт и тем подобни....няма смисъл да ги търсим...
И каде търсиш комфорт в Булгаристан ?

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
smurf написа:здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване!
Пасата ми като го докарах,возеше като S класа,това беше възклицанието на всички които влизаха в нея.СЛед 4-5 месеца вече си вози като голф... Пасата е Б5
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не карам вече голф, казах ти какви коли карам, а личната ми е бмв , написал съм. Споменах, че го казвам не на базата само на Г3, а на всичките поколения.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
ГТ 1993 1.8 Лична, 40 000 км.Смених всички гумени части по окачването (като се има на предвид възрастта).Вози кЪт кЪруца, ама съм страшно доволен --> цена:качество:комфорт

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Специално за Г3 изобщо не съм доволен от окачването, все едно се возиш в каруца. Друса, тропа та се не трае. Всичко в колата вече се е разхлопало. И за 'къв чеп Ханс е сложил сини пружини на жълти амортисьори? Цвета изобщо не ми отива на очилата...
П.П. Сори, че май е малко

П.П. Сори, че май е малко

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”