Доволни ли сте от окачването нa VW?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
konservata
Автомобил:
Двигател:

Re: Доволни ли сте от окачването нa VW?

Мнениеот konservata » Пон 31 авг 2009 11:45

ми карам голф 4 1година 30 000км всеки се учудва от добрата возия докато не я метнах по черните патища за 2 седмици предницата взе да тропа но не я жаля скоро ще се проверява какво трябва да се сменя.

Потребителски аватар
chiborator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chiborator » Вто 01 сеп 2009 0:10

golf 3 gti 2e, все още само 5000км с него, но се справя с дупките за разлика от старото ренде :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 01 сеп 2009 13:34

Скоро се возих в Толедо 2, отзад, въпреки че за мен заедно със всичко на базата на Г4 си остава ДВУМЕСТНА кола(много тясно отзад), трябва да ви кажа че има уникално меко и комфортно окачване!!! Въртяхме се около централна гара по релсите и зад автогарата, нито една дупка не се е усетила вътре нито един удар!! :applause:

ПП: Нищо общо с Г4, направо е като S класа, бях силно изненадан каква разлика само от настройки може да се докара :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 01 сеп 2009 13:50

поло2,за сега е добре на асвалта и съм доволен,малък проблем с предницата,искат баланс,причината беше че при 130-140км започна да вибрира леко но осезаемо волана,недостатаците се изразяват че е леко твърдо окачването,возил съм се на голф без да е пипано окачването,останаха ми бъбреците по седалката :063:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 02 сеп 2009 3:08

Много съм доволен от окачването на голф 3! Далеч е от комфортно, но е дооооста здраво. Наказах амортисьорите с едни пружини 40/40 и пак държаха на бой, като смених цялото окачване имаше още живот в амортисьорите, а по тях имаше лепенки 1997 :lupe Тампонте на макферсона, незнам дали от пружините, се скапаха за няколко месеца. Сега с новото окачване минаха точно 4 месеца и пак им пукат лагерчетата, но сигурно защото е много твърдо. За щастие проблеми със тампоните на задния мост още нямам и те се държат геройски, а не са сменяни. Не мисля и да ги барам, аз вече се убедих, че каквото си е заводско, държи много повече от тия боклуци които си слагаме по колите като дойдат в БГ :talk:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Сря 02 сеп 2009 14:52

сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 сеп 2009 11:40

moleo написа:сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.

Ама така като кажете направо ме убивате... има 6 поколения голф, на голф 5 и 6 кое не им е комфортното? Като отчетете че са коли компактен клас дали има по-добър вариант комбинация от мекота, стабилност, здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване! Карам едновременно голф 4 и кола с окачване на Г3... ми едното вози твърдо и бие по зъбите и се клатушка като локум, другото вози меко и е бетон в завоите... такаче стига с тея заключения на базата на 3ките и 2ките ;)

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 08 сеп 2009 7:31

hooligan_sk написа:
moleo написа:сравнение с БМВ 525, което карам сега, голфа ми се струва адска каруца. Няма какво да се лъжем, окачването на голфа няма нищо общо с комфорта. Поне е здраво.

Ама така като кажете направо ме убивате... има 6 поколения голф, на голф 5 и 6 кое не им е комфортното? Като отчетете че са коли компактен клас дали има по-добър вариант комбинация от мекота, стабилност, здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване! Карам едновременно голф 4 и кола с окачване на Г3... ми едното вози твърдо и бие по зъбите и се клатушка като локум, другото вози меко и е бетон в завоите... такаче стига с тея заключения на базата на 3ките и 2ките ;)

казвам го на базата на всички поколения ! Карам и Рено Меган, Опел Астра, Хюндай Елантра - от всички за мен лично голфа е с най-некофортно окачване. За здравина не го коментирам, за мен лично - не е по здраво.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 08 сеп 2009 8:06

moleo написа:
hooligan_sk написа:

казвам го на базата на всички поколения ! Карам и Рено Меган, Опел Астра, Хюндай Елантра - от всички за мен лично голфа е с най-некофортно окачване. За здравина не го коментирам, за мен лично - не е по здраво.

Аз пък карам и Сценик/меган с нови амортесьори вози много по-зле от Г4. :да: Като ти гледам аватара имаш г3 за тва ти казвам - знам че е ужасен като возене но не се заблуждавай, следващите поколения единственото им общо с тройката е емблемата и надписа голф и не само в окачването ;)

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 08 сеп 2009 9:51

здравина? Даже от Г4 Фв имат перфектно окачване!

кое му е перфектното на задния мост? разлика с г2 - никаква...е това ако е перфектно....извинявай колега ама, кола която отзад е с цял мост, си е каручка....че е здраво окачването на Фауве, здраво е, ама комфорт и тем подобни....няма смисъл да ги търсим... :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 сеп 2009 9:53

smurf написа:

кое му е перфектното на задния мост? разлика с г2 - никаква...е това ако е перфектно....извинявай колега ама, кола която отзад е с цял мост, си е каручка....че е здраво окачването на Фауве, здраво е, ама комфорт и тем подобни....няма смисъл да ги търсим... :D

И каде търсиш комфорт в Булгаристан ? :screwy Няма да намериш по нашите магистрали и С-класата вози твърдо :horror: Така че трябва да се радваме че още караме коли като Голфи :да:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 08 сеп 2009 10:07

smurf написа:

Пасата ми като го докарах,возеше като S класа,това беше възклицанието на всички които влизаха в нея.СЛед 4-5 месеца вече си вози като голф... Пасата е Б5

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 08 сеп 2009 11:55

Не карам вече голф, казах ти какви коли карам, а личната ми е бмв , написал съм. Споменах, че го казвам не на базата само на Г3, а на всичките поколения.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 08 сеп 2009 21:14

ГТ 1993 1.8 Лична, 40 000 км.Смених всички гумени части по окачването (като се има на предвид възрастта).Вози кЪт кЪруца, ама съм страшно доволен --> цена:качество:комфорт
love.vw love.vw love.vw

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 08 сеп 2009 22:42

Специално за Г3 изобщо не съм доволен от окачването, все едно се возиш в каруца. Друса, тропа та се не трае. Всичко в колата вече се е разхлопало. И за 'къв чеп Ханс е сложил сини пружини на жълти амортисьори? Цвета изобщо не ми отива на очилата...
:063:

П.П. Сори, че май е малко :офф

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”