Stefan написа:Тези цени са малко преовеличени, това може да са цени за някой Мерцедес или БМВ, ама за броня на Поло - 120лв.
Скоро на един приятел му боядисаха единия калник, предната броня и решетката на Пежо 306. Цената беше 60лв. като в тази цена влиза труд, боя, шприцове, лакове и т.н. Бояджията е този който боядиса и оранджевата двойка
Искам да попитам каква е разликата между боядосването на БМВ, Мерцедес или някаква друга кола? По тази логика за да се боядиса един трабант ще трябва да се дадат 50лв. за целия автомобил. Да не би металика за едните да е със златни люспи?
Цената на боядисан елемент върви според консумативите и тарифата на найстора. Ако литър хубава боя струва 150 лв. (примерно), то тогава 100 гр. са 15 лв. Ами лака, основи, шкури и тем подобни консумативи? Колко материали отиват за един калник, броня и решетка? За това и колите на повечето след първата година ръждясват или пада боята или нещо подобно. Използват се най-нискокачествените материали. Знам ли, може пък да разреждат боята с бензин.
А що се отнася до въпроса на колегата, според мен може да се пръсне само въпросното място, като боята се прелее със старата, а с лак целия детайл. Много хора са имали такива проблеми и са им ги оправяли по описания от мен начин. Но все пак всичко си зависи и от самия детайл и самото нарушаване на боята.