Опел Астра 1.6i или фолксваген Голф 3 1.6i ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 19 яну 2008 19:15

vlado_turboto написа:оооо повярвай ми колега ... Golfa ..... за вървеш незнам ама като возия и вообще комфорт вътре Golfa 100% ..... :idea: :!: :idea: :D :D

Ся точно пък за комфорт съм готов да споря. Имам седанова Астра 96 (първите Астри) и не ме е срам да кажа, че комфорта, ергономичността и возията са над Г3!!! Готов съм да споря.
Откъм окачване не знам как е голфа, но орлето на такива изпитания съм го подлагал, че просто не е истина. Накрая за 130 000 изминати км само от мен в БГ съм похарчил 200лв за окачване! От това по-хубаво здраве му кажи! За двигателите нищо не мога да кажа, не съм фен на бенц-а освен ако не е над 4.0 с битурбо :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 19 яну 2008 21:21

webdude написа:За мен колите се подреждат по следният начин:

1. Голф
2. Сивик
3. Астра

Ммм... не съм съгласен с това подреждане.
По-точно, Сивик-а никога не е по средата.
При положение, че говорим за ценовия клас на Г3 и първите Астри, то Хондата е на последно място.
Ако говорихме за 10 - 12 000 лева, Хондата отива на първо!
За годините (и километри) на Г3, нека не се лъжем, че можем да намерим кола без забележки... все ще има какво да се пипне! А при Хонда 'пипването' почва от стотачка нагоре ;)
Ако Хондата, обаче, е новичка.... ами най-вероятно няма да има какво да се 'пипа' дълго време! :dontknow:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 19 яну 2008 21:52

mishu написа:Според мен във VWclub няма да получиш много различни мнения на този въпрос :wink:

Според мен и във форума на опел да пусне, пак ще има повече положителни мнения за Голфа :D

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 19 яну 2008 22:22

Возията на Астрата е по-комфортна!!!За надеждността и обаче , както и за качествата на двигателите - не съм компетентен - порока на служебните автомобили / не се задълбочаваш в стремеж към обектвини оценки/ :wink:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 20 яну 2008 3:14

webdude написа:Трябва да кажа (за да спрат тези въпроси) ...

Скоро имаше въпрос скоро и за сивик.

За мен колите се подреждат по следният начин:

1. Голф
2. Сивик
3. Астра

Но всяка от колите си има достойнства. Астрата е доста по евтина и по лека (с готините олекват) :). Което и да вземеш ... отваряй си очите.

Аз пък не съм съгласен с тебе що тоя сивик да е пред астра :roll: начи на тея японци истропа ли им нещо струва майка си и баща си,а пък опелчто си бах от към поддръжка,тва са олекването е простотия от на баба ми времето опел след 94 са с подцинковани купета :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 20 яну 2008 4:08

Към всички колеги-знаещи ...и не толкоз!
Сивик не е в класацията!!!Недей да сравняваш колите ей-така! :idea:
Тва за частите си е пълен бошлаф.......Ако имаш сърце да караш V-TEC-ще си я вземеш...заради тръпката!!!!Не заради цените!!!!!
Няма икономия-има кеф...и глезене!
Няма база за сравнение м/у Хонда и ФВ,Опел!Тук не става въпрос за тунинг бегачки....а за разумен избор!!!Въпреки че имам Опел астра,газифициран-залагам на голфа....Заради имиджа на марката!!!!

sick_fuck-някога карал ли си V-TEC?Щото аз съм!!!!!Усещал ли си как се сливаш със седалката?При 1.5литров матор-101 коня.....Щот аз съм....НЯМА такова ускорение....Брат!На тая кубатура и с тея коне....-дай да не сравняваме нещата...ако може...Моля!!!!!

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Нед 20 яну 2008 4:30

: vw fen : vw fen : vw fen

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 20 яну 2008 14:54

chy написа:sick_fuck-някога карал ли си V-TEC?Щото аз съм!!!!!Усещал ли си как се сливаш със седалката?При 1.5литров матор-101 коня.....Щот аз съм....НЯМА такова ускорение....Брат!На тая кубатура и с тея коне....-дай да не сравняваме нещата...ако може...Моля!!!!!

Верно е не сам карал хонда,не сам много компетентен за нея не мога да споря-верно вървят много виждал сам на гонки такива хонди.Писах че е скъпа поддръжката им и така на татък щото човека иска газова да и слага,та щом търси такива алтернативи значи не търси неква бегачка(мисля че има логика в думите ми)

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 20 яну 2008 17:21

нека и аз да споделя мнение, предивид че имах Голф 1.6 (101 коня) а сега карам Астра.
за голфа - доста по масивен изглежда, дава вид на повече сигурност, по масивно табло. въобще ако караш двете коли една след друга разлика има като усещане и комфорт. и двете возят еднакво твърдо, но не мога да кажа неприятно и съвсем не натоварващо. Голфа изглежда някак си по стегнат и по здрав.

101-коневия мотор гореше почти колкто сегашния ми двулитров на астрата. и като говорим за мотори, астровите са доста по пъргави. може да е от килограмите (макар според мен разликите в килата да не са фрапиращи).

частите са на еднакви цени (за една година голфът не даде никакъв дефект с окачването, астрата (въпреки начина по който е карам) - също (да не чуе дявола :twisted: ). направо е идиотоустойчива :twisted: :twisted: .

минус на опелите са прослувутите им ламарини.

личното ми мнение е, че ако взимаш кола с идеята да е газифицираш, е да се насочиш към двата 1.8 литрови мотори на Астра и Голф. вече какво ще си вземеш зависи от вкуса ти и личното предпочетание :wink:

някой колеги намесиха сивик. имал съм пряко наблюдение върху 1.5 90 коня.
доста пъргав мотор (за класа си може би един от най!)
слаби ламарини (според мен по слаби от на Астрата)
ниска позиция на шофьора. таблото е все едно издялано с брадва, отзад няма място и за куче. багажника също е много малък
но пък визията е много добра. колата е дуракоустойчева. и отговаря на българските представи за здравина :D не се лъжете за цените на частите, не са чак толкова скъпи. но значително по скъпи от на Голф/Астра.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 20 яну 2008 21:41

chy написа:Към всички колеги-знаещи ...и не толкоз!
Сивик не е в класацията!!!Недей да сравняваш колите ей-така! :idea:
Тва за частите си е пълен бошлаф.......Ако имаш сърце да караш V-TEC-ще си я вземеш...заради тръпката!!!!Не заради цените!!!!!
Няма икономия-има кеф...и глезене!
Няма база за сравнение м/у Хонда и ФВ,Опел!Тук не става въпрос за тунинг бегачки....а за разумен избор!!!Въпреки че имам Опел астра,газифициран-залагам на голфа....Заради имиджа на марката!!!!

sick_fuck-някога карал ли си V-TEC?Щото аз съм!!!!!Усещал ли си как се сливаш със седалката?При 1.5литров матор-101 коня.....Щот аз съм....НЯМА такова ускорение....Брат!На тая кубатура и с тея коне....-дай да не сравняваме нещата...ако може...Моля!!!!!
аз съм на мнение че ако 1 кола ти се струва скъпа ти , не си достоен за нея. а отностно хондите да верно частите са си скъпи но чувството от колата е неуписуемо.4 ма приятели имам с хонди и нито 1 не се е оплакал от тях ...а отностно колите който сравняваме мисля че голфа е с пъти по добър от опела :idea:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 20 яну 2008 23:44

chy написа:
andro_ написа:
Относно Опел ....

Както се казва в такива случаи-ако блока не е омаслен и не гори масло-значи не е опел

Колега ...какви глупости говориш....Опелите имат такива здрави бензинови двигатели че си нямаш на представа изобщо.....имам Г3 1.6 АБУ и Кадет 1.3 но 75 к.с..(има астри с същия мотор)....който и да вземеш няма да збъркаш...ако питаш конкретен въпрос бих ти отговорил но така нещо не ми е ясен въпроса ти....ако можеш вземи голф....ако няма парички вземи астрата.....и двата като за средностатистически автомобили вървят доволно добре,даже кадета успешно се опъва на повечето двулитрови автомобили че даже и на макс. скорост вдига 190-200 км...с лекота(Карбуратор) :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 21 яну 2008 0:06

Ronin написа:
chy написа:
andro_ написа:
Относно Опел ....

Както се казва в такива случаи-ако блока не е омаслен и не гори масло-значи не е опел

Колега ...какви глупости говориш....Опелите имат такива здрави бензинови двигатели че си нямаш на представа изобщо.....

Последна промяна от chy на Вто 22 яну 2008 1:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 21 яну 2008 0:20

Vento_Power написа:В този форум какъв отговор очакваш-Голфа естествено! :lol: :wink:

не само щото си в vw форум ами такава е реалноста

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 21 яну 2008 0:51

trunner написа:Ся точно пък за комфорт съм готов да споря. Имам седанова Астра 96 (първите Астри) и не ме е срам да кажа, че комфорта, ергономичността и возията са над Г3!!!

на мене пък голфа повече ми харесва. Явно е въпрос на вкус. Имаме астра седан след фейслифта и за сега няма ръжди. Иначе астрата е значително по евтина от голфа. И двата модела са доста здрави и издръжливи. АБУ мотора също лесно се газифицира и дава доста приличен разход.
Според мен голф-а е по добрия избор

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 21 яну 2008 1:15

Голфа :arrow:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”