Колко масло гори вашият VW до смяната му?
Re: Колко масло гори вашият VW до смяната му?
Преди малко долях 250мл. до максимума, но се надявам да не са го напълнили достатъчно при смяната, защото 250мл за малко повече от 2000км изобщо не ми се струва нормално. Колата е Шкода Супърб 1.9TDi-PD 105к.с. BXE на около или над 330 000км.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
След още 2000км ще разбереш
Повечето хора го наливат на 2/3 при смяна. 

Около 3000км по-късно, на два пъти доливах масло - 2000км след последното доливане - 200мл, и 900км по-късно още около 70-80мл, като винаги доливах до едно и също ниво.
- hooligan_sk
- Модератор
Quottzot написа:Около 3000км по-късно, на два пъти доливах масло - 2000км след последното доливане - 200мл, и 900км по-късно още около 70-80мл, като винаги доливах до едно и също ниво.
Разхода на ПД 115кс на 50 000км реален пробег е 40-60мл на 1000км. Струва ми се в нормата разхода при теб.

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Разхода на ПД 115кс на 50 000км реален пробег е 40-60мл на 1000км. Струва ми се в нормата разхода при теб.
Това откъде?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Quottzot написа:Около 3000км по-късно, на два пъти доливах масло - 2000км след последното доливане - 200мл, и 900км по-късно още около 70-80мл, като винаги доливах до едно и също ниво.
прочети си във книжката какво пише за разхода на масло. според мен си в норми. за това са тези книжки..

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
навъртях около 11000 и малко километра с кастрола от колегата АСЕ
днес ще го сменям - от наливането му съм долял може би 500-600мл
днес ще го сменям - от наливането му съм долял може би 500-600мл
-
- Автомобил:
- Двигател:
моята кола не гори и грам масло,сменя се на 9000-10 000 км и не пипва капка,колата е поло-1991 на 210 000,маслото мотул-15w40
- geshat
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR 2006
VW Golf 2 1989. 1.6 бензин карбуратор. Паля и карам само на газ. реални 300 000 км. карам я от 215000км. Редовно на 10000км сменям маслото и не доливам. Има някакви следи от харчене като дойде време за смяна. При наливане е по средата между мин и макс, а след 10000км. е на една трета над мин. Железен автомобил със железен двигател.
Колеги разхода на масло , като изключим течовете които са видими идва от :
- бутало-цилиндрова група :
- износване на масло-отражателните бутални пръстени / Oil Scrupper Piston Rings /
- запушване/задръстване на масло-отражателните канали в буталата
- елипсовидно износване на цилиндрите и надлъжно надиране
При първите две възможности - Pcomp - налягане на компресия не пада , но има разход на масло!!!
- Клапани - стебло/водач :
- уплътнение - т.н. гумички
- хлабина - стебло клапан/водач
При хлабина - дори смяна гумички няма да помогне
- ТКА - Турбо Компресорен Агрегат - т.н. Турбо
- Разбити лагери и лабиринтни уплътнения вследствие на дис-баланс , получен от :
- работа с ниско-качествени горива причинили отлагане по Турбиния Ротор ,
- непълно изгаряне в цилиндъра и последвало отлагане по Турбиния Ротор ,
- лошо разпръскване на дюзите - непълно изгаряне в цилиндъра и последвало отлагане по Турбиния Ротор ,
- непълно изгаряне в цилиндъра , вследствие на влошена работа на ТКА или задръстен Въздушен Филтър ,
- ..............................
- запушен филтър на картерните газове и дренаж
- бутало-цилиндрова група :
- износване на масло-отражателните бутални пръстени / Oil Scrupper Piston Rings /
- запушване/задръстване на масло-отражателните канали в буталата
- елипсовидно износване на цилиндрите и надлъжно надиране
При първите две възможности - Pcomp - налягане на компресия не пада , но има разход на масло!!!
- Клапани - стебло/водач :
- уплътнение - т.н. гумички
- хлабина - стебло клапан/водач
При хлабина - дори смяна гумички няма да помогне
- ТКА - Турбо Компресорен Агрегат - т.н. Турбо
- Разбити лагери и лабиринтни уплътнения вследствие на дис-баланс , получен от :
- работа с ниско-качествени горива причинили отлагане по Турбиния Ротор ,
- непълно изгаряне в цилиндъра и последвало отлагане по Турбиния Ротор ,
- лошо разпръскване на дюзите - непълно изгаряне в цилиндъра и последвало отлагане по Турбиния Ротор ,
- непълно изгаряне в цилиндъра , вследствие на влошена работа на ТКА или задръстен Въздушен Филтър ,
- ..............................
- запушен филтър на картерните газове и дренаж
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
купих колата това лято,отидох до най-близкия сервиз за масла и сложих наливен кастрол 10w-40.след около 2000км разхода ми е 2л масло.двигателя е ahl.този разход ми се струва множко.може би не съм уцелил маслото?!колко ли струват частите за такъв ремонт,че да не ми гори масло?
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
и на двете ми коли не доливам повече от 300грама на 10000км,маслата които ползвам са или Кастрол или оригинално закупени от колегата АЦ,мисля,че нормално 

- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
карам GTI 5 и когато го купих беше на 25000 км сега е на 80000 карам го единственно с Кастрол 0-40 пълна синтетика даже на капачката на мотора пише Кастрол. Сменям го на 10000 км и ми гори около 800гр.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Голф 4 ТДИ ASZ-двигатела 130 к.с. правя доста км. за около 5 месеца 10,000км. литър масло си ги хапва.Много хора ми казват ,4е карам с тънко масло 5w30 синтетик .Тъикато се намирам в друга държава от VW ми казват 4е това е то4ното масло ,дори и автомобила да достигне 300хил.км. да продължавам да слагам това масло.
- hooligan_sk
- Модератор
vankata_vw4tdci написа:Моя Голф 4 ТДИ ASZ-двигатела 130 к.с. правя доста км. за около 5 месеца 10,000км. литър масло си ги хапва.Много хора ми казват ,4е карам с тънко масло 5w30 синтетик .Тъикато се намирам в друга държава от VW ми казват 4е това е то4ното масло ,дори и автомобила да достигне 300хил.км. да продължавам да слагам това масло.
Правилно ти казват. Понятието "тънко" за масло е доста неточно. С този раход вероятно турбината си има хубави луфтове, но смяна на маслото с друг вискозитет по никакъв начин не е решение.

Г4 AHF, вече над година с отстранени течове и сълзене, разхода на масло е около 0,6-0,7л на 10 000км.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”