За глобите и нарушенията - как ще ни дерат кожите

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Re: За глобите и нарушенията - как ще ни дерът кожите

Мнениеот batececo » Пон 26 яну 2009 15:10

myrshavija написа:
batececo написа:Какво стана, гласуваха ли го това с гасенето на двигателя като си на място...

Ти, кукло, кога за последно чете Закона за Движение по Пътищата?

Не съм ти кукла :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Закона съм го чел преди има-няма 13-14 години, от тогава колко изменения е претърпял ...
Ако някой следи нещата с новите изменения да каже...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 26 яну 2009 15:37

Толкова си го чел и тогава - забраната си я имаше.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 26 яну 2009 16:48

vasstop написа:
ostavime написа: Помислете с какво вие допринасята за това, да не бъдете опасни на пътя и да не ви се налага да спорите за глоба от 50 лв. , защото сте минали на жълто. ;)
Иначе не, не искам да съм прав. Просто имам позиция, която защитавам. Винаги съм готов и мога да кажа: Да, сбърках. Прав си.
Сега ще те опровергая и отново ще ти кажа, че не си ме разбрал.
По закон минаването на жълто не е нарушение (в повечето ситуации).
Не споря за глоба за каквато и да е сума, негодувам, че ми е отнето правото да се защитя, ако съм глобен НЕПРАВОМЕРНО.
Не случайно ти е дадено правото да се защитаваш, защото и този, който те санкционира е човек и грешката не му е чужда.
На теб случвало ли ти се е да те глобят без да си виновен?
И ако това стане по сегашно действащия "закон" (не случайно е в кавички) ще трябва да си платиш.
Не е въпроса за сумата, тя днес е една, утре - друга.
Въпросът е, че ти е отнето правото да се защитиш, ако не си виновен.

Съгласен съм с теб. Човешкият фактор, където и да се прилага е субективен. Няма начин да избегнем това. Може би тук е момента да кажем, че трябва да се сложат камери, за да няма срещу кого да роптаем.
И разбира се, че трябва да имаме право да се защитим. В доста ситуации се чувстваме безсилни, което ни мачка. Дано някога това да се промени. И аз го искам.
Дори съм снимал полицаи, които са в трамвайната линия и съм пращал снимките по телевизиите, както и много други работи.
Аз не мога да се съглася с аргументите на другите колеги, които спорят за спор(т)а.
Не ми е ясно защо повечето хора мисля, че съм от другата страна на барикадата.
Всичко тръгна от гасенето на двигателя и тунинг подобренията. (Изключвам 50-те лв. За тях вече споменах) Оказа се, че първото си е било заложено в закона, а второто... както казах, ако някой бъде глобен (съмнявам се да има такъв или ще има единици) да каже, за да видим какъв е случая.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 26 яну 2009 17:28

ostavime написа:Дори съм снимал полицаи, които са в трамвайната линия и съм пращал снимките по телевизиите, както и много други работи.

Полицейските автомобили,линейки,пожарни и такситата открай време могат да се движат по трамвайните релси.
Ти май не искаш да разбереш писаното от другите колеги,АААААА?
Когато мен,бай Пешо с жигулата,оня с вейрона и русата кака с големите цици и колата без покрив започнат да ни спират еднакво,да се отнасят еднакво,да ни глобяват еднакво и да не ни се правят кукенцата на мъже,тогава може и да се оправят нещата,дотогава ще обжалвам всяко решение за нарушение,дори да знам че съм 100 процента виновен.Мразя фейсконтрола,който всеки :censored: катаджия упражнява при спиране на автомобил.При заяждане от тяхна страна даже съм ги питал---´´Искаш ли да мина след 15 мин. с другата си кола и дрехи,да видя дали ще ме спреш?´´ Започва едно мигане на парцали и питания кой съм аз.Ами никой не съм,защо трябва да съм някой за да не ме спират тогава.
Как беше оная чалгия --За милиони няма закони,за кокошка няма прошка............--ето това е закона на джунглата в БГ.Ние се дърлим в разни форумчета кога било въведено гасенето на двигател при престой,а повярвайте ми много шофер/к/и даже не разпознават цвета на светофара,щот се мислят за безсмъртни в лъскавата си колица.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: За глобите и нарушенията - как ще ни дерат кожите

Мнениеот jonn_krissy » Пон 26 яну 2009 17:37

Глоби винаги ще има и какво то и да правим.Друг е вапроса дали са справедливи и как ще ги сабират.Имам винетка данак и преглед.Минавам без да искам през дупка на магистралата и джанти за 1350лв са вече криви.А сега аз кои да глобявам

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 26 яну 2009 21:59

Хахаха, propparo, какво точно се опитваш да ми кажеш с това си изказване? На къде биеш? Май и ти не знаеш. Искаш равенство. Ми хубаво де, и аз го искам. Да видя някъде да казвам, че не го искам?
Защо си мислиш, че не съм на твоето мнение, за нещата, които казваш? :lol:
Написах 1-2 поста, с които не се съгласих с част от общото мнение и станах трън в очите за секунди. Не виждате по далеч от носа си в някои отношения.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 27 яну 2009 3:53

Много от тука писалите обвиняват държавата , правителството, катаджиите и т.н. Аз продължавам да твърдя че всички българи са държавата+ описаните по-напред(не че и те не са българи). Твърдя също че какъвто народа-такова е и правителството и другите изброени. Разбира се изключения има но са малко, преобладава простотията. А сега ми кажете в една държава от луди какъв е шанса да бъде избран за ръководител човек по-различен от масата и какъв е шанса все пак ако бъде избран такъв по погрешка да се задържи на поста си?
Като разказвам тука(Монреал) за случки от живота в БГ хората ме гледат като паднал от луната ( което си е вярно ). Има си правила и се спазват. Уча в голям университет и преподавателите като характер са почти като нас, майтапим се ходим по кафета заедно , но когато стане въпрос за учене и изпити всички сме еднакви. Прави впечатление че руцнаците както и българи се опитват да мине номера като в БГ, е да ама не, нещо не се получава. Дано някой да ме е разбрал, щото ще стана и аз трън в очите на всички, но това е действителноста, колкото и неприятна да е.
Успех на всички.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 27 яну 2009 14:28

Това за "фейсконтрола" е на 100% вярно. Година и половина карах трабант с малко необичаен за него цвят и силна музика, която определено се чува. За разлика от повечето трабанти си се движех нормално с трафика, даже често и по-бързо. Нито веднъж не са ме спряли, освен в периода, когато се учех и карах съмнително бавно. Дърпал съм ръчна на острия завой след НСА, зад завоя двама полицаи. Единия се стресна, тупна другия и започнаха да ме сочат и да ми се смеят. Айде някой с голфа да го направяи това - моментално акт или 20лв, защото там има ограничение 20, а аз влезох с 40-50. Много пъти с 20-30км превишена скорост съм профучавал покрай полицаи на високи обороти - пак ми се смеят. Виж...нощно време с трабант всеки те спира, защото предполага че колата няма документи или самия ти нямаш книжка. Та....двоен стандарт определено има и се съмнявам някога да се оправи.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Сря 28 яну 2009 23:40

alex_zazy написа:Колеги аз да попитам :oops: какво става ако не си платиш фиша?? Вчера ми писаха 30 кинта за превишена и на него пише да се внесат в 7 дневен срок. Какво ще стане ако не го платя???

"Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител."

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”