Избор на Голф 4? Какво е вашето мнение?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 12 апр 2006 0:58

Моят Голф 4 е с 2.0 8v 115кс двигател и това според мене е АБСОЛЮТНИЯ МИНИМУМ за това купе. Движи се "адекватно" но трябва да го карам все едно че съм му сърдит. (смяна на скоростите между 4000 и 5000 rpm) Иначе е стабилен на пътя до 200 км/ч. Ако имаш възможност пробвай да покараш няколко различни двигателя да това купе и виж кое най ти допада. Гарантирам ти че 1.4 няма да ти хареса.

Като чета постовете на SirT до сега имам много :respect към него ама това дето нафтовата печка върви повече от 1.8Т ще трябва да ми го демонстрира за да го повярвам. Вярно е че аз не съм карал 150кс TDI ама съм карал няколко TDI B5.5 Пасата (мисля че бяха 134кс с 2.0 двигатели) и въобще ама изобщо не могат да си мерят силите с моя Пасат който е 4 години по-стар. Можеби защото бяха с автоматични скорости, можеби защото моят е "пипнат" ама все едно че бяха от различна класа.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 12 апр 2006 8:36

По-принцип в България или поне тези пътища които аз използвам повече от 150 км/ч. не мога да подържам къде ги развивате тези скорости освен на двете смешни магистралки незнам .

И още 25г. голф от 1 до 5 се предлага и с малък двигател и се харчи при това добре . Щом като инженерите са преценили през целия този период от време, че става това купе с този мотор, никой не може да ме разубеди че голф с малък мотор е за боклука.
ПО света има и нормални потребители , които си купуват кола за да се придвижват , а тук струва ми се на първо място да се състезават :lol:

Последна промяна от L&R на Сря 12 апр 2006 9:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 12 апр 2006 8:55

А според вас как ще е по-добре за купуване на г4 от чужбина, дали да изчакам да влезем(ако влезем )в ЕС или да не чакам и да заминавам лятото да избирам. Голямата ли ще бъде разликата в крайната цена с всичките там мита и т.н

още един въпрос за г4 - бихте ли направили компромис с вратите 2/4
примерно 2 врати -1.8
4 врати - 1.6 еднаква цена и за двете

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Сря 12 апр 2006 9:07

L&R написа:По-принцип в България или поне тези пътища които аз използвам повече от 150 км/ч. не мога да подържам къде ги развивате тези скорости освен на двете смешни магистралки незнам .

:D зависи колко време ти трябва да ги вдигнеш тези 150

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 12 апр 2006 11:04

momo 1 написа:
L&R написа:По-принцип в България или поне тези пътища които аз използвам повече от 150 км/ч. не мога да подържам къде ги развивате тези скорости освен на двете смешни магистралки незнам .

:D зависи колко време ти трябва да ги вдигнеш тези 150
Градски-не му трябва много време-Помпа-дюза е.... :D

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Сря 12 апр 2006 11:09

вземаите дизел нафта бол не са хабете с тиа бензини се без пари ще ходите - нафтичката му е майката особено ТДИ то на 4 - ка .
5.5 градко и 3.8 извън градко на темпомат с 90 км а как е . ти еба и бензинките и сичко - от 2.години и половина карам 4 - ка ТДИ и на бензиностанция не съм стъпвал няма и да стъпя . НАФТА БОЛ

Потребителски аватар
S500
Автомобил:
Двигател:

Re: .

Мнениеот S500 » Сря 12 апр 2006 11:19

jeki написа:вземаите дизел нафта бол не са хабете с тиа бензини се без пари ще ходите - нафтичката му е майката особено ТДИ то на 4 - ка .
5.5 градко и 3.8 извън градко на темпомат с 90 км а как е . ти еба и бензинките и сичко - от 2.години и половина карам 4 - ка ТДИ и на бензиностанция не съм стъпвал няма и да стъпя . НАФТА БОЛ

Прав си бате,дяволски прав!!!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 12 апр 2006 11:24

L&R написа:И още 25г. голф от 1 до 5 се предлага и с малък двигател и се харчи при това добре . Щом като инженерите са преценили през целия този период от време, че става това купе с този мотор, никой не може да ме разубеди че голф с малък мотор е за боклука.

Само ще кажа, че при тройката и четворката 1,4 моторите са греда!
За останалите модели съм съгласен.
Айде сега стана една хранилка .... :twisted:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 12 апр 2006 11:27

Хубаво е спора да не се върти само около това какъв мотор е най-добър за Голф4, а ГОЛФ МК4 като цяло. Окачване , купе , спирачки, стабилност, шум в купето, стандартни дефекти,подръжка и особенности по експлоатацията и т.н.

Ето тази статия също трябва да се прочете:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1565

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Сря 12 апр 2006 11:52

правилно само ТДИ може да е малко по скъпичко ама си избива паричките минал съм 30.000 км ако го сложим средно 5 лт. на 100 -
за 100 км 8 лв нафтичка
за 1000 км 80 лв нафтичка
за 10.000 км 800 лв нафтичка тва ако слагаш от бензиностанциика стедно по 1.60лв на литър - ами ако я зимаш на тънко по 1 лв а майко мила става. а сметнете на безнин ко става не ми се говори.

а който има интерес мога да ми обясня сичко за печката карам е амен вече 3 та година и не съм слезнал от нея нито един ден .

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Сря 12 апр 2006 12:02

Moга да отбележа,че и ТДИ от обикновенните 90,110к.с. е много здрав и доказал се мотор.
И все пак аз със 40лв.(това са точно 23 литра,по 1.70лв.) минах 500 километра извън градско,сметнете вие с бензините колко ще минете с тея пари.И наистина на Голф 1 и 2 75к.с. мотор не му е слаб,ама пресметнете колко по тежък е Голф4 от другите 2.Голф 4 1.4 може само да е по-икономичен като градски автомобил ако го караш бавничко.Иначе някой попита дали бихме направили компромис между 2 и 4 врати.Истината е,че мен толкова това "стани да седна",не ме дразни,може би защото съм свикнал от Форда ми,но не бих направил компромис ако единият вариянт ми изглежда грозно.При Голф 4 и с 2 и 4 врати ми изглежда красиво и не бих се замислил,при Голф 3 само с 4-тири врати,при Голф 2 също само с 4-тири врати.Друг жесток пример ми е БМВ Е36 с 4-тири врати не понасям,но с 2 ми изглежда по стилно.Аз искам колата ми да изглежда добре(за мен).

Последна промяна от drift на Сря 12 апр 2006 12:12, променено общо 1 път.

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Сря 12 апр 2006 12:08

преди това карах 3 ка 1.8 ГТ ми изгори ми дошишката тва ламя - 11-12 градско 7 -8 извънградко се без пари ходих излизам слагам 5 лв бенз и една врътка като направя и аиде пък смиатаи 10 лв на ден ако нормално ходих до нъкъде не моя я докараш 60км и аиде пак са нареждаш за бенз

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Сря 12 апр 2006 12:26

Единственото което мога да добавя е,че дизел внос на малко километри е доста трудно да се намери,иначе и аз преди да реша да си взема чисто нова кола,разгледах почти всички Голф4-ки дизел на пазара,но нямаше нито една която да не е спукана от каране.Една само ми беше харесала много,но поради факта,че Голф и комби трудно употребявам в едно изречение го бях оствил на последно място.
Ето я колата: http://mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu= ... f1=details
Доста добре изглежда колицата.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 12 апр 2006 14:08

И още 25г. голф от 1 до 5 се предлага и с малък двигател и се харчи при това добре . Щом като инженерите са преценили през целия този период от време, че става това купе с този мотор, никой не може да ме разубеди че голф с малък мотор е за боклука.
ПО света има и нормални потребители , които си купуват кола за да се придвижват , а тук струва ми се на първо място да се състезават :lol:

Абсолютно съм съгласен с тебе ;) Тва тука не са обикновени хорица ентусиасти, събрали се да си помагат, а само състезатели, на които скорости от порядъка на 110-130 им пречат страшно много, щот са много бавни... Щом аз извънградско смъквам до 6 на сто, значи какво остава за 1.4 ;) То си е като дизел. Е вярно, няма тази еластичност на по-големите двигатели и на TDI-тата, но като ти трябва да изпреварваш, ръгаш 4-та и готово ;) Ако си караш спокойно, няма да ти дреме, изобщо от нищо. Даже няма да ти се налага да изпреварваш, щото тука всички бичат с по 250-270, а даже и с по 300 (на Sir T голфа даже и 400 прави, мани майтапа ;)) и ще те изпреварват. А ти като си караш с 90-110, и разхода ще ти е в разумни граници и всичко ще е точно ;)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 12 апр 2006 14:32

Аз не че толкова разбирам :lol: , но по темата мога да кажа само едно -на дълъг и натоварен път(примерно за морето с четири човека и багаж) с четворката 1.4 ще си нещо като камикадзе.Всяко изпреварване ще е приключение.Направо изтръпвам като си го представя, а ако пък има и клима :shock :cry: :cry: ...
Градска кола втора ръка за тези пари(12,13 или 14К) никога,ако ще и да изглежда като нова!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”