Как миете колата си на Автомивката?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Как предпочитате да ви измият колата на Автомивката?

С четка
22
12%
С гъба
72
39%
Безконтактно
77
42%
Автоматични четки
14
8%

Общо гласове: 185
лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Чет 04 яну 2007 20:02

лятото сам си я мия,хващам четката и маркуча и ако знаеш как да боравиш с тия инструменти вероятността да надраскаш боята е почти никаква.
за зимата вече не знам.аз по принцип си мия само джамовете като спра да зареждам от някъде,а ако ще я мия най-много да мина праговете и калниците с водоструйка :)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 04 яну 2007 20:04

Колеги, дъжда мие най-добре и е без пари :D

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 04 яну 2007 20:30

Stivi написа:... Да не забравяме че вече сме в Европа и това с миенето на колите кой където се сети /пред блока,на улицата/ би трябвали да се забрани както е в белите държави!
Ейййй, колегаааа, ти голЕм еуропеец стана бре! Ц-ц-ц-ц-ц... кога влезе, кога... се поевропейчи?! :lol: Добре, при положение, че си я мия пред гаража, шахтата е на около 4-5м от мен и водата директно си влиза там, къде е проблемът? А ако си я мия на село в двора на къщата - пак ли съм престъпник :shock :D Я стига! Малко ли е, че забраниха шкембето, ракията (аз не пия, ама...), спряха АЕЦа... Е да ти пикам и на ЕУ-то, то ако ще мрем, за какво се натискахме толкова (аз не де, ама кой ли ме пита?). :wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 04 яну 2007 21:27

Да са остава и да забранят да си измиеш колата сам,примерно пред блока, или пред гаража :evil:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 04 яну 2007 22:09

А, забравих - на мен не ми е проблем и ВЪВ гаража да си я мия (и съм го правил - като вали вън :lol: ). Достатъчно широко ми е, има шахта и т.н. :wink:

petqda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petqda » Чет 04 яну 2007 22:16

bomber написа:Да са остава и да забранят да си измиеш колата сам,примерно пред блока, или пред гаража :evil:

Колега заслужява ли си за 5лв.да мькнеш кофи с вода или да опьваш маркучи пред блока да си изцапаш обувките да ти прогизнат чорапите да си изцапаш и тениската абе да се окаляш до уши .Вместо тази ситуация в сьбота си купи един вестник уреди си среща с някой колеги от форума отидете на хубава авто мивка седнете пийте по кафе до като ви измият колите разтоварете се от тежката трудова седмица на цената от 5лв. за мивка ,2лв.за вестник и кафе прави 7лв.
За 7лв.някой хора се излагат

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 04 яну 2007 22:18

patzo написа:
musura написа:Моя отговор го няма, аз я пребоядисвам, за да не се драска боята по автомивки :lol: редовно на всеки 6 месеца :wink:

колега значи теб няма какво да те мислиме... явно ти плащат добре че пребоядисваш на 6 месеца :)
Няма лошо.. и аз мисля скоро да боядисвам че нещо много ми я изпонадраха :(

Aбе той май друго имаше в предвид.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 04 яну 2007 22:25

Зависи при мен ги има и двата случая понякога се чудя кво да правя и си направя една мивка с прахосмукачка пред блока и се чувствам удовлетворен, друг път ме мързи и я водя на мивка да я измият по-хубаво с препарат.

Та тия спорове йок нема да така а ше иначе са безсмислени, щото всеки си го прави както му е кеф :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 04 яну 2007 22:29

На автомивката, където ходя, шампоанът се нанася с една помпа под сгъстен въздух, и после се измива с гъба, която предварително е измита. Само за джантите се топи друга гъба в кофа, защото са много мръсни и трябва по - често да се изплаква.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 04 яну 2007 23:12

Предложение кьм софиянци направете клубна авто мивка на преференциални цени тя ще се самоиздьржа.И така всички ще са доволни

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Чет 04 яну 2007 23:22

Отивам да си мия колата (бях извън София) и казвам, че искам безконтактно и тоя манго, който мие колите ми казва, че не може безконтактно, защото колата е червена и от червена може да стане розова :lol: :lol: :lol: При което му се изсмях в лицето и му казах да я направи розова :roll: Ставали розови :lol: :lol: :lol: От 3 г. нова кола мита почти всяка седмица безконтактно и не е мръднал цвета :wink: Лошото е че не винаги както казват колегите ги подсушават хубаво и после веднага полепва прахоляка, но аз си казвам и чакам да се подсуши както трябва. Някой даже печелят и багшиш :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 04 яну 2007 23:37

NovobranecGT написа:Колеги, дъжда мие най-добре и е без пари :D

Ахъъм.... Само да имаше кой да я насапунисаааа....

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 05 яну 2007 0:39

8) Ами то миенето пред блока, на улицата, в градинката и т.н. е забранено от известно време! Само дето ОЩЕ не го съблюдават. А иначе не давам по 108лв. на месец за миене- карам Голф-а рядко. Просто си върша работата с друга! А тя се мие НАИСТИНА РЯДКО! :wink:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 05 яну 2007 1:01

Аз я мия на ОМВ, със сигурност може и по добре но за толкова пари толкова.. :D

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 05 яну 2007 1:42

Много ме кефи безконтактното но става бавно .. друг вариянт на ОМВто четките щото ми изглеждат доста меки и финни и само 1 път съм сгрешил че съм отишъл на тях ... но това е отделно .
На пароструйките почти винаги изпускам и съм се заклел след 10тия път че вече няма да ходя :)
Извода ми е че най- добре си я мия сам с гъбата но ако можех и безконтактно щях да я мия (просто нямам техниката ) . :)
А за лака на черните коли не съм го забелязал освен на лявата ми врата но тя е различна :).

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”