На инвалид ли се води вашия автомобил?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

На инвалид ли се води вашия автомобил?

Да - защото съм тарикат
21
13%
Да - защото се използва от/за инвалид
10
6%
Не - плащам си почтено данъците
115
73%
Не - защото кола под 100 коня не става за нищо
12
8%

Общо гласове: 158
Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 19 яну 2006 18:50

мен ми се струва че тука се отдели групичката на завиждащите -ся кво да напрая че сте платили мито и такси и всяка година плащате данъци и винетки /няма смислел от злоба колеги -кой както си направи така ще живее .Колкото и да се пържите кви се честни и почтени данъкопладци и вашите коли карат по същите ебани пътища с тая разлика че вие плащате даже а ние не :!:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 19 яну 2006 19:30

Е те затова няма да се оправи тази държава!!!
Защо немците са добре?
Защото имат самосъзнание!!!
Аз на никой не завиждам, успех и здраве на всички дето си са живи и здрави и карат коли на инвалиди. Но реално погледнато това е един вид престъпление. Аз винаги съм държал да съм с чиста съвест и затова си плащам.Днес си купих и винетка.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 19 яну 2006 19:36

ANNIHILATOR написа:Е те затова няма да се оправи тази държава!!!
Защо немците са добре?
Защото имат самосъзнание!!!
Аз на никой не завиждам, успех и здраве на всички дето си са живи и здрави и карат коли на инвалиди. Но реално погледнато това е един вид престъпление. Аз винаги съм държал да съм с чиста съвест и затова си плащам.Днес си купих и винетка.
не приятелю и винетка да си купиш и аз да си платя мито ,пак ще ни крадът и пак ще караш по дупките и ти го знаеш добре но не ти се ще да си го признаеш,не сме шофьорите виновни а педалите който ни прибират парите

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 11

Мнениеот Cherepaha » Чет 19 яну 2006 20:59

landwarrior написа:мен ми се струва че тука се отдели групичката на завиждащите -ся кво да напрая че сте платили мито и такси и всяка година плащате данъци и винетки /няма смислел от злоба колеги -кой както си направи така ще живее .Колкото и да се пържите кви се честни и почтени данъкопладци и вашите коли карат по същите ебани пътища с тая разлика че вие плащате даже а ние не :!:

Няма такова нещо. Много си се объркал. Гот е, когато не дължиш никому нищо и в талона на колата си пише, че си е твоя ... :dance:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 19 яну 2006 21:10

Cherepaha написа:
landwarrior написа:мен ми се струва че тука се отдели групичката на завиждащите -ся кво да напрая че сте платили мито и такси и всяка година плащате данъци и винетки /няма смислел от злоба колеги -кой както си направи така ще живее .Колкото и да се пържите кви се честни и почтени данъкопладци и вашите коли карат по същите ебани пътища с тая разлика че вие плащате даже а ние не :!:

Няма такова нещо. Много си се объркал. Гот е, когато не дължиш никому нищо и в талона на колата си пише, че си е твоя ... :dance:
да така е само че тъв ми е късмета че последните 4 коли са ми все инвалидни просто на такива попадам а и често казано не ми пука ,все пак карам кола за 5к примерно не е некой звер за 40000лв че да се притиснявам ако стане нещо я вкарвам в гаража и на части

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 19 яну 2006 21:17

Тази тема я пуснах не защото ми пука, за винетката 50 лева (една кръчма), а защото вместо "инвалидите" да си траят (и да си скъсат инвалидните талони и платят скромните данъци) те пускат теми "Как да се скътая още повече" и "Защо има дупки по пътищата" ....

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 19 яну 2006 21:32

Cherepaha написа:Тази тема я пуснах не защото ми пука, за винетката 50 лева (една кръчма), а защото вместо "инвалидите" да си траят (и да си скъсат инвалидните талони и платят скромните данъци) те пускат теми "Как да се скътая още повече" и "Защо има дупки по пътищата" ....
прочети ми поста по нагоре и ще видиш кво ми е мнението ,колкото и да плащаме пак ще караш по кофти пътища и в тоя ред на мисли искам да ви споделя кво чух преди време по едно сутрешно предаване по канал1
беше на гости некъв бивш шеф на агенция пътища или нещо такова та той каза в отговор на питане за зимните условия и дупкие по пътищата
"'В БЪЛГАРИЯ СЕ ПЛАЩАТ ТОЛКОВА ДАНЪЦИ ЧЕ В ЗИМНИ УСЛОВИЯ СНЕЖИНКИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЛОВИМ ОЩЕ ВЪВ ВЪЗДУХА А ПЪТИЩАТА ТРЯБВА ДА СА ПО РАВНИ И ОТ ШВЕЙЦАРСКИТЕ''

за справка ще ви кажа че в Швейцария не се кърпят дупки а при такива се сменява целия участък от платното ,стига вече сте хулили обикновенните хора заради тъпаците в управлението на държавата които ни крадът парите

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 19 яну 2006 21:51

landwarrior написа:и 4-те възможности са леко обидни ,к'во е това ''аз съм тарикат'' ''плащам си почтенно данаците'' айде бе :censored:
аз гласувам за глупав

Съгласен съм с теб ,не е направена анкетата както трябва.Аз съм сигурен че ако беше до 2,5 и 200 коня % на инвалидните коли в форума щеше да е много по голям.Аз също карам кола на инвалид.Инвалида е баба ми имал съм възможност и съм я използвал.Стикера ми върши прекрасна работа.Няма да храня аз паркинги и гаражи.И да ви питам толкова ли са голями данъците на кола под 100 коня ,че да ги криеш.Ако имаш автомобил едва ли ще са ти проблем 50/60 лв годишно.Или пак не съм прав.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 20 яну 2006 10:45

landwarrior написа:за справка ще ви кажа че в Швейцария не се кърпят дупки а при такива се сменява целия участък от платното ,стига вече сте хулили обикновенните хора заради тъпаците в управлението на държавата които ни крадът парите

За твоя справка, там сменяват цели участъци И заради това, че тия "обикновените" хора, са доста по-малко от тук. И не ги хуля - приел съм отдавна, че ги има в изобилие, но просто не ме кефят.
Р.С. Ако пусна анкета колко тук са чели "Андрешко", дали какъв ще е резултата ?

Потребителски аватар
Ivich
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivich » Пет 20 яну 2006 13:49

Това за 100-те коня е наистина малко грубо и тъпо. Ще те разбера ако си състезател от F1, но както и да е - нали има свобода на словото, всеки пише и говори каквото си иска.

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пет 20 яну 2006 13:58

Cherepaha написа:Тази тема я пуснах не защото ми пука, за винетката 50 лева (една кръчма), а защото вместо "инвалидите" да си траят (и да си скъсат инвалидните талони и платят скромните данъци) те пускат теми "Как да се скътая още повече" и "Защо има дупки по пътищата" ....

Колега, искам да те питам аз: Дадено ли е право на някои инвалиди право на безмитен внос на автомобил ?!
Всеки инвалид ли ще се възползва от това право и дали има възможност?!
И ако няма възможност да го използва защо да не го отстъпи на друг?!
Та питам те аз: Защо след като можеш да спестиш повече пари отпколкото си броил за колата да не се възползваш, след като не ощетяваш никого?!

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 20 яну 2006 14:16

Освен Държавата! :wink:

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пет 20 яну 2006 14:22

Iavor написа:Освен Държавата! :wink:

И по какъв начин!
Този инвалид има ли право на внос на автомобил? - Има!
Внесъл ли е? - Внесъл е!

И кой е ощетен и по какъв начин?!

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 20 яну 2006 15:03

dinko_bonev написа:
Iavor написа:Освен Държавата! :wink:

И по какъв начин!
Този инвалид има ли право на внос на автомобил? - Има!
Внесъл ли е? - Внесъл е!

И кой е ощетен и по какъв начин?!

Инвалидът кара ли автомобила-НЕ!
Внесъл ли е дължимото мито на държавата-НЕ!
Не знам как мога по-ясно да се изразя!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 20 яну 2006 15:06

мда идеята наистина е тези хора (инвалиди) да карат колите...
мисля че скоро ще променят закона само автомобили проспособени за инвалиди да могат да се внесът без мито
и така ще е най-честно...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”