*Тези данни и цифри не си ги измислям, отидох да питам в Unitrade и още 1-2 специализирани сервиза - за AUDI A8 2,5TDi - смяна ангренажен ремък с труда - около 3-3.500лв. ми казаха навсякъде!
Vento написа:Кое е изхвърляне - иди в Юнито и питай като не вярваш! Или ти ще си поддържаш А6цата или А8цата при бай Пешо гаражния майстор?! Това, че вие сте свикнали с ремък от 18лв. да карате 1 живот, не значи че при новите коли е така!
Бензинките нямат толкова ролки, нямат амортисьори, ремъците им са мааалко по-евтини. Иначе за водната помпа и при тях е желателно да се сменя... цената е сходна! САМО че същото обслужване на 2,4 бензин примено би струвало около 1.500лв. (ако държите да ви изкарам подробно цените), а не 2,500-3,500лв.
Vento написа:Кое е изхвърляне - иди в Юнито и питай като не вярваш! Или ти ще си поддържаш А6цата или А8цата при бай Пешо гаражния майстор?! Това, че вие сте свикнали с ремък от 18лв. да карате 1 живот, не значи че при новите коли е така!
Бензинките нямат толкова ролки, нямат амортисьори, ремъците им са мааалко по-евтини. Иначе за водната помпа и при тях е желателно да се сменя... цената е сходна! САМО че същото обслужване на 2,4 бензин примено би струвало около 1.500лв. (ако държите да ви изкарам подробно цените), а не 2,500-3,500лв.
Toledo написа:2. За примера по-горе - 2,5ТДИ гори около 8-9/100км по инфо от АУДИ форума. 2,4бензин предполагам, че гори поне 12-13/100км като гледам тук някои Пасати 2,0 колко горят.
madmen написа:Мисля, че доста се отплеснахте от темата.
Според мен "по-надежден" двигател няма. Всичко опира до условия, пробег, поддръжка и тн. Също зависи и от точния модел кола и двигател!!!
С риск да подразня всички, от моторите на VW най-грозния е 1.9Тд . Досега съм видял над 30 такива със счупен вал. Ако пък имат и клима - гаранция за ремонт.![]()
Карам засега бензинов 1.8Ми и не съм видял някакви ядове. А исках да купувам точно 1.9Тд
Иначе реално погледнато 1.6Д двигател на Голф2 е доста по-икономичен от моя , с 5-6 години по-нов. Ама комшията като запали неговата печка пред блока(ако запали въобще през зимата) отгоре хвърлят саксии, а аз като запаля мойто Венто се чува само хидравликата на волана![]()
И аз се отплеснах.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 39 госта