FSI TFSI DSG - проблеми, цени, ремонти и др.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Re: FSI TFSI DSG - проблеми, цени, ремонти и др.
Я кажете на какви горе-долу километри се появява този проблем със запушването?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Моята кола по компютър е на 75 000 а на табло, което не е от нея е на 96 000, да не говорим, че може да е доста повече, така че от мен с точност не мога да кажа, но ако имаш проблем с това ще го усетиш много брутално и веднага, така че 

- de4o07
- Автомобил: VW Golf 5 GTI
- Двигател: BWA 2006
На 120000 при мен.

Колеги,
Някой да е имал проблем с датчик за ниско налягане на горивото ?
Постоянно ми светва чек-а на таблото, от този датчик - смених го с нов, пак светва.
Когато я има грешката - качва разхода с 2 литра нагоре и то осезаемо, не само по компютъра.
Къде препоръчвате да отида на диагностика или какво да предпирема за да реща проблема.
Понеже започнах сам да си рестартирам компа, като си откачам акумулатора, ми прави впечатление,че на всеки 30км + се появява грешката...
Някой да е имал проблем с датчик за ниско налягане на горивото ?
Постоянно ми светва чек-а на таблото, от този датчик - смених го с нов, пак светва.
Когато я има грешката - качва разхода с 2 литра нагоре и то осезаемо, не само по компютъра.
Къде препоръчвате да отида на диагностика или какво да предпирема за да реща проблема.
Понеже започнах сам да си рестартирам компа, като си откачам акумулатора, ми прави впечатление,че на всеки 30км + се появява грешката...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако напишеш и код на двигателя, година на производство, няма да е никак зле. А и вече имаш тема по твоя проблем, мисля, че тя е достатъчна.
dobrin написа:Ако напишеш и код на двигателя, година на производство, няма да е никак зле. А и вече имаш тема по твоя проблем, мисля, че тя е достатъчна.
Прав си колега, там да се развиват мненията.
Извинявам се за спама тук.
- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
Здравейте харесах си Golf 5 1.6 FSI 2004г, но като чета тук в тази тема се разубеждавам, какво ви е мнението за тази http://www.cars.bg/c675866
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр.колега, аз имам около 25 000км с такъв Голф 1,6 фси 115коня. Много зависи от състоянието на самата кола. Като цяло е добър двигател с верига е. Достатъчна динамика, прилично се справя с тежеста на купето. Разхода също е добър. На дълго може да падне спокойно на 5,3-5,5.
- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
А тази цена реална ли е изадължително лис е кара с 98, а да и наистина ли на 100хил км се отваря двигателя?
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Иди я виж и ще разбереш дали е реална цената.. Според мене е евтина, ама пък това не винаги е свързано с проблеми, аз лично като продавам кола, като се задържи и и свалям цената, не че има проблем, ами просто искам да я продам по-бързо. Това за отварянето на мотора е глупост. За бензина си пише на капачката на резервоара, някои пишат минимум 95, но препоръчително 98, други минимум 98. Карал съм голф 5 гти и си беше минимум 98, сега карам Р32, тук минимума е 95 (но Р-ката не е ФСИ). Ако очакваш някой да ти каже дали да вземеш кола по снимки от кой знае преди колко време - грешиш. Всичко друго си зависи как е поддържана колата, закарай я в сервиз да я огледат и това е.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колеги на голф 5 гти какво масло трябва да се слага гледах в книжката пише 503.00 модификация но не пише 0w30 или 5w30 трябва да е, може ли да се сложи 5w30 longlife с модификация 507.00?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Може 507 стандарт. Той покрива всички стандарти, които са отбелязани с по-малко от него число и обхващат бензиновите двигатели.
Слагай 5w30 longlife. 0W30 мисля, че го спряха от предлагане - говоря за оригиналното VAG масло, в сивите туби.
Слагай 5w30 longlife. 0W30 мисля, че го спряха от предлагане - говоря за оригиналното VAG масло, в сивите туби.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Аз бича Magnatec 5w30 и нямам проблеми, на тоя long life нямам доверие, на 9000 км смяна на масло и на 4-5 000 въздушен филтър и е иделано 

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ок мерси
Карал съм доста коли но това нещо направо е лудница за един ден свършиха предните гуми 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”