Взех да се дразня вече много!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Пет 05 окт 2007 9:19

Стига с лапешките изказвания,всички знаем че Батко Добрин се пали много лесно и от малко и прави тъпи забележки за няма нищо! Не му ли свикнахте вече,защото на мене не ми прай впечатление ! Айде пийте по бира и да има мира!

П.П. Адашче и да не сме у форумя пак ще пием кафета за Зарата и ще лафим за кошари така че не се дразни от някоий дето има по-малко сив багаж от тебе!По-умните отстъпват! :wink:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пет 05 окт 2007 9:41

Толко написахте за 15 лв ... Само незнам защо не се търсят пари от магазините ракламиращи тук ( пример първата тема в основен ) .

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 05 окт 2007 9:44

Madj0 написа:Толко написахте за 15 лв ... Само незнам защо не се търсят пари от магазините ракламиращи тук ( пример първата тема в основен ) .

Ако знаеш само колко пари наля Хеед за наградите на събора въобще нямаше да го споменаваш това последното.
Явно не знаеш, па и не си чел май...

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 05 окт 2007 10:16

Явно е, че комерсиалния раздел се оказа недоразумение който създава само дразги и разправии :cry: Затова предлагам на Общото събрание да се обсъди сериозно въпроса или да направим един * референдум* във форума и да заровим томахавките! До тогава това ще е положението и сега тая тема да се заключи!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 05 окт 2007 10:31

Geleto написа:Явно е, че комерсиалния раздел се оказа недоразумение който създава само дразги и разправии :cry: Затова предлагам на Общото събрание да се обсъди сериозно въпроса или да направим един * референдум* във форума и да заровим томахавките! До тогава това ще е положението и сега тая тема да се заключи!

Общото събрание решава въпроси свързани с КЛУБА, а не с ФОРУМА!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 05 окт 2007 10:34

Точно клуба се разцепи от тоя раздел!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 05 окт 2007 15:17

Geleto написа:Точно клуба се разцепи от тоя раздел!

клуба и форума са си били винаги две различни неща..
ох айде да не почваме пак.
лигльовци дето да бръмчат, че са ги натиснали по опашките.. винаги ще има...

кат не искат да ги натискат.. да си направят собствен форум и да го администрират.

Ivani4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivani4 » Пон 08 окт 2007 9:19

Мдааа..... интересна тематика сте подхванали .......

форума и клуба са две различни неща .... но с общо ръководство .... ситуацията е подобна на тая с местенето от единия крачол в другия ...

Относно комерсиалността и обявите - правилно решение, трябва да има комерсиални обяви и да се заплащат!!!! Редно е да се обяви ценова листа, за обявите, както и за банерите! Също така е редно да се издаде документ за плащането - фактура, касов бон ... и т.н.

Относно ЧЕПовете ..... Едно нещо е ясно, че на никой не му е ясно за какво иде реч. Истината е във сникърса и опаковката му, в компютъра и софтуера зареден в него, в чипа и съдържанието на чипа. Чипа струва 2.5$ ~ 3.50лв а съдържанието? ... там е истината - кое по важно в комютъра ви? данните или желязото? .... Ако съдържанието човека си го е направил сам ... може да струва доста повече от колкото си мислите всъщност. Ако е готово прекопирано от друг ЧЕП .... струва толкова колкото пари е дал човека за оригиналния чип делено на 5 плюс 5х3.50 плюс разходите за програмирането другото му е аванта(чиста печалба).

За лиглцовците ... винаги ще ги има няма как ..... както и други които да ги администрират ....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 08 окт 2007 9:55

абе ..много свободно време имате :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 08 окт 2007 16:13

Нормално е във форума да се срещнат и сблъскат различни мнения. Не познавам автора на темата, моето уважение към него. Склонен съм да приема и подкрепя всяка отстояна позиция стига да е подплатена с необходимите аргументи. Опасявам се, че той надскочи границата и премина в позиция, която не е печеливша.

Само един пример ще дам.
Когато си внесох автомобила реших да го продавам.
Първо го оставих в гаража на приятели, за което те не ми поискаха пари, но съответно трябваше да пускам обява във вестници, да ходя(с градски транспорт) до там, да го отключвам, да се уговарям по моя телефон с евентуалния купувач, да го отварям: капак, за да види мотора, заднана-5 врата, за да види багажника и т.н.
След известно време реших да променя тактиката. Оставих автомобила си в автокъща, за което обаче трябваше да си платя. Там нямаше нужда да извършвам повечето от описаните по-горе действия. Срещу парите, които платих получих публикуване на обява в специализирано списание, измиване на автомобила(макар и еднократно), постоянна охрана на автомобила, рекламиране без да присъствам, повикване(не за моя сметка) при явяване на сериозен клиент за преговори, припалване на автомобила.

Коментара ... за вас.

Не познавам и golfer, изглежда ми точен човек, но надявам се да има предвид дружеската вметка по повод поста си с репликата към AdIoSsSs_AmIg0. Тук има и много хора, чиято възраст е на половината(дори и повече) на мнозина други, но начинът им на разсъждение и писане е не по-малко достоен за уважение.

Съгласен съм, че трябва да има отчетност на парите събирани във форума и тя да е достъпна(да има ред, когато някой пожелае да се информира). Не искам да се съмнявам, че това не е така. Поне до сега не съм останал с такова впечатление. Смятам, че познавам достатъчно от вас(както членове на клуба, така и само на форума), за да пиша тези редове.

В заключение. Правилата във форума са за всички и уважението им трябва да от всички, защото всички ние сме се съгласили с тях. Промяната им се извършва по определен начин и от хора носещи отговорност пред всички останали затова.
Хайде със здраве и всичко най.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пон 08 окт 2007 16:50

Темата явно стана банална, но имам чувството, че модераторите изчакват за да съберат максимум мнения :roll: За това ще "окна" и аз :twisted:
Принципно съм за правилата във форума. И не само във форумите...
Пет продукта, от които за една кола е необходим един, са си търговия.
Редно е обявата да отиде в комерсиален.
Само лично мнение - нищо лично към driver
:wink:

Колкото до репликата на golfer към малкия пич - :( доста грозно
Нали за това е форум - да си казваме мненията, "без значение от пол, възраст, етническа принадлежност..."

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 08 окт 2007 22:18

golfer написа:
AdIoSsSs_AmIg0 написа:Под думата търговец аз разбирам да продава много ама много неща а не джанти,фарове,карета и стопове примерно.А това с плащанете е жив рекет.Ами ако не ти върви.Ако никой нищо не купи.15 лева не са много ама какво се прави с тях.Разбирам парите да отиват за благотворителност ама не се знае нищо.И защо модератора ти мести обявата без да те пита???Все едно да каже дай ми 15 лева без да те пита искаш или не.Е това е от мен.На много от вас може да им се стори смешно но едно 12 годишно дете мисли така.

под много неща какво разбираш?
салам, сирене, кашкавал......
не само бакалина е търговец?
рекет?
някой да кара някого насила?
кой си ти за да ти даваме сметка къде отиват тези средства?
23.40 не е ли време да си лягаш?

понеже ме зачекнахте се самоцитирам к'во съм написал.
какво е написал и AdIoSsSs_AmIg0.
та кое точно е проблема?
това, че мод тийм не сме длъжни да даваме обяснения на всеки петокласник?

а помните ли, когато този потребител раздаваше БАН-ове и половината форум скочи срещо него?
не мисля, че временни тинейджърски размисли и страсти са основа за конфликт върху такава сериозна тема като комерсиалните обяви.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 08 окт 2007 23:58

Няма ясно определени критерии, по които да се определя кой е търговец и кой не е. Докато това е така, ще има и спорове. Ако driver беше обяснил произхода на стоката, която продава и я беше сложил в една тема, сега спор нямаше да има. Поне до скоро, това беше определящо дали е за комерс. или не.

Някой в темата спомена, че това дали потребителя плаща 15лв. или не, е определящо за това, дали е сериозен и може да му се има доверие - ГЛУПОСТИ!!!

Преценката за всяка една обява е адски субективна, до момента в който човека каже "Аз съм търговец" (обратното не важи) или някой не му потърси магазина и докаже, че е! Без достигане до някой от тези два случая, темата става комерсиална или не, на слуки. Ако е търгаш - ок, ако не е... още един потребител напуснал форума.

Не е моя работа да го мисля, а и вече други колеги го предложиха - да се преместят комерс. обявите, като важни теми в продава, така че да се виждат от всички и да имат реален ефект в/у ценообразуването във форума. В този случай, на някои от потребителите във форума(не става дума за търговци и фирми) ще им бъде по-изгодно да дадът 15лв. и темата винаги да им седи отгоре.
С други думи, докато не се измисли коректна система за отсяване на търговци от потребители на форума, driver е невинен или поне така си мисля аз!

Благодаря за отделеното време и изчитането на това :wink:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 09 окт 2007 0:19

Защо по-добре не сложите катанеца ами само трябва да се изпокарате тука и да си кажете всичко на хората които имате да го казвате :?: :?: :?: Аз не съм голям казвам си го :!: Но вие тука се държите като малки деца :!: Айде стига нали сме един форум и един отбор :!::!::!: :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 09 окт 2007 6:35

Аре и аз да се обадя , като част от форумната плеяда икономисти - има си точна дефиниция за търговец / за форума може да се определи също така,че да е ясен критерия , но все пак да не е далеч от смисъла на
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1% ... 0%B5%D1%86
Караниците не вършат никому работа - пишете и отсъдете!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”