темите за масло ?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

темите за масло ?!

Мнениеот scirocco gt » Пон 19 фев 2007 21:49

Кажете какъв е проблема,ако през няколко месеца се появява тема,която е разисквана,независимо за какво.Аз преди около 20г. си карах жигулката с М10Д,или нещо такова,кой ти помни токоз.Е не е ли възможно да е излезло нещо по-добро? :oops:

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 19 фев 2007 22:07

Не знам кой промени заглавието,но въпроса не беше само за маслото.Не е редно след като някога е осбъждано нещо от някой да се намери НЯКОЙ друг,който да изкрещи :търсачкаа .. ислед това :lock:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 19 фев 2007 22:25

Въпросът според мен е, че в повечето случаи, когато се пуска тема, която е дъвкана та предъвкана, никой не казва нищо ново, просто се питат същите въпроси, отговорите са еднакви, и от цялата работа за никого не е полезно. Какво налягане да си карам еди какви си гуми, с какво масло да си карам колата, написаха ми акт и сега какво, мога ли да си сложа гуми/джанти с еди какъв си размер на еди каква си кола... Не че е лошо, ама след един момент писва, поне на мен, аз за себе си говоря. Затова според мен е по - добре да си има такова правило, че преди да се пуска тема трябва да се ползва търсачката, а едва след това да се пита.

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 19 фев 2007 22:28

dobrinb написа:Въпросът според мен е, че в повечето случаи, когато се пуска тема, която е дъвкана та предъвкана, никой не казва нищо ново, просто се питат същите въпроси, отговорите са еднакви, и от цялата работа за никого не е полезно. Какво налягане да си карам еди какви си гуми, с какво масло да си карам колата, написаха ми акт и сега какво, мога ли да си сложа гуми/джанти с еди какъв си размер на еди каква си кола... Не че е лошо, ама след един момент писва, поне на мен, аз за себе си говоря. Затова според мен е по - добре да си има такова правило, че преди да се пуска тема трябва да се ползва търсачката, а едва след това да се пита.

На който му писва да не отговаря.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 19 фев 2007 22:33

Аз лично ползвам ето този лист за масла: VW 502.00 - 501.00

Хората това са казали да ползваме и това ползвам. Иначе дискусиите по принцип са хубаво нещо но само ако има нещо интересно да се каже.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 19 фев 2007 22:34

Не исках това да кажа, не става въпрос за отговорите. Мен не ми пречи да отговоря на някой, нито да намеря съответната тема и да постна линк към нея. Въпросът е, че ако има нещо ново по дадена тема, и някой го напише, то в един момент не може да се отсее от останалото, щото вече ти писва да четеш едно и също...

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Re: темите за масло ?!

Мнениеот nii » Вто 20 фев 2007 0:09

scirocco gt написа:Кажете какъв е проблема,ако през няколко месеца се появява тема,която е разисквана,независимо за какво.

лошо няма, но днес да обясявам на един кво да си прави с акумулаотра, утре пак, и вдругиден пак....
то като учителка в 3 клас.
идеята е да се види с търсачката, и ако не е разисквано вече- да пита - ще му кажем.
ако е разисквано - да чете.

ама въпрос "с кво масло да карам АБС мотор" - класика в жанра...

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 20 фев 2007 0:21

Аз подкрепям колегата scirocco gt :wink: Понякога наистина във форума има нужда от свежи мнения за даден въпрос независимо че е обсъждан вече,все пак постоянно излизат нови неща.А и нови колеги които се регистрират и те може да искат да изкажат своето мнение а не им се дава думата.Не говоря конкретно за темата с маслата а общо :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 20 фев 2007 11:16

Не е важно какво мислите вие, важното е какво мислят модераторите :!:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 20 фев 2007 12:31

Вижте сега, повечето от модераторите тук са все пак технически грамотни хора. Не мисля, че ще заключат тема със заглавие "Какво масло..." ако в нея има нещо наистина полезно като информация и/или дискусия. Но специално за маслата и другите там лубриканти мненията из форума са толкова субективни и без аргументи, че няма накъде повече. Общо взето изводът е: "Качествено е това масло, което съм сипал аз".

От друга страна нещата наистина се променят заради прогреса. И ако все пак мислите, че можете да споделите НЕЩО НОВО или ИНТЕРЕСНО, пишете лично на някой модератор и мисля че ще ви разберат.

А човек така е устроен, че да се движи по пътя на най-малкото съпротивление. Ако може да му се поднесе ей така, наготово... Що трябва да ползва търсачката.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 20 фев 2007 14:37

Ами тва с маслото е много субективно..
Щото един въпрос с какво масло, и веднага се изброяват 10 марки... и модала.. поне..

Всеки кара с квот намери за добре..

Производителя е казал на какви параметри да отговаря маслото..

Ако някой намери тестове на различни популярни масла тук, да ги пусне...

Ние какво можем да му разбираме на маслото.. освен по това кога ще се разтракат клапаните, или кога ща почне да свети лампата.. или разни таквиз фактори говорещи не за смяна на масло а за смяна на автомобил..

Адски субективно..
Но ок.. нека направим една тема.. лично аз ще я пусна..
Всеки да напише с какво масло кара, колко е доволен, с какво е карал, и по какво съди че дадено масло е по-добро или по-лошо.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 20 фев 2007 14:42

rusiq_24 написа:Аз подкрепям колегата scirocco gt :wink: Понякога наистина във форума има нужда от свежи мнения за даден въпрос независимо че е обсъждан вече,все пак постоянно излизат нови неща.А и нови колеги които се регистрират и те може да искат да изкажат своето мнение а не им се дава думата.Не говоря конкретно за темата с маслата а общо :wink:

Ми именно в тва е идеята да се ползва търсачката.Пишеш "масло" ,намираш тевмата и четеш,ако има да добавиш нещо ново или да питаш го правиш в страта тема и така тя се допълва и става смислена.Вместо това обече всеки отваря тема/много често с необмислени заглавия/и за масло сатавт 10.Тръгваш да търсиш и всички теми четеш едно и също-покрайнего обаче има нови и важни неща различни за сяка тема,обаче ти неможеш да ги видиш щото вече ти е писнало и само преравяш отгоре-отгоре.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 20 фев 2007 14:55

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 20 фев 2007 15:01

Rabbit_TDI написа:
rusiq_24 написа:Аз подкрепям колегата scirocco gt :wink: Понякога наистина във форума има нужда от свежи мнения за даден въпрос независимо че е обсъждан вече,все пак постоянно излизат нови неща.А и нови колеги които се регистрират и те може да искат да изкажат своето мнение а не им се дава думата.Не говоря конкретно за темата с маслата а общо :wink:

Ми именно в тва е идеята да се ползва търсачката.Пишеш "масло" ,намираш тевмата и четеш,ако има да добавиш нещо ново или да питаш го правиш в страта тема и така тя се допълва и става смислена.Вместо това обече всеки отваря тема/много често с необмислени заглавия/и за масло сатавт 10.Тръгваш да търсиш и всички теми четеш едно и също-покрайнего обаче има нови и важни неща различни за сяка тема,обаче ти неможеш да ги видиш щото вече ти е писнало и само преравяш отгоре-отгоре.

Да, обаче когато добавиш информация в някоя стара тема, веднага се намира някой да се скара, че откъде сме ги вадели тия теми и т.н. И се получава малко омагьосан кръг - или те съветват :търсачкаа ако пускаш нова тема, или те питат кво ровиш из нафталина. На това ако му се намери решение, мисля че ще е голяма стъпка напред в развитието на форума.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 20 фев 2007 15:11

Ми който не му харесва има и други клубове.
Ползвах търсачката за масло-на теми 1784 броя
- на мнения 4577броя
Четене му е майката :twisted:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”