ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
ABS
Здравейте колеги имам едн вапрос относно ABS вазможно ли е да се развали и какви са показателите ако е развален? Благодаря предварително.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
мисля, че такава скорост няма, защото сега в тия поледици много често усещам абс-а дори и едвам да се движа... такава скорост под която не сработва я има за въздушните възглавници, като не съм сигурен, но мисля беше около 20км/ч...
какво те навежда на мисълта че имаш проблем с абс-а? Ако ще купуваш кола- най-добре комп. диагностика, или засилваш я и набиваш спирачките- не трябва да ти блокира нито едно колело (или поне предните (ако абс има само на предните)) и същевременно трябва да ти преритва педала на спирачката..
какво те навежда на мисълта че имаш проблем с абс-а? Ако ще купуваш кола- най-добре комп. диагностика, или засилваш я и набиваш спирачките- не трябва да ти блокира нито едно колело (или поне предните (ако абс има само на предните)) и същевременно трябва да ти преритва педала на спирачката..
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABS
А знаете ли колко може да струва ремонта приблизително ако е развален и имали опасност за спирачките ако не работи ABSas800918 написа:Здравейте колеги имам едн вапрос относно ABS вазможно ли е да се развали и какви са показателите ако е развален? Благодаря предварително.
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ABS
s800918 написа:А знаете ли колко може да струва ремонта приблизително ако е развален и имали опасност за спирачките ако не работи ABSas800918 написа:Здравейте колеги имам едн вапрос относно ABS вазможно ли е да се развали и какви са показателите ако е развален? Благодаря предварително.
Ако не работи ABS-а, пак си спираш със спирачки, но без ABS.
НО ако е повредена помпата на ABS-а, може да нямаш и спирачки....никакви !
Иначе за цена.... зависи каква ти е повредата. Най-често се развалят датчиците.
-
- Автомобил:
- Двигател:
lrlmodo написа:педала става твърд, като не работи помпата - все едно караш кола без серво (щот помпата играе и тая роля) и натискаш кат на жигула педала
Не на всички модели ABS-и.Само до 1995-та някъде,на които управленския модул е навсякъде другаде,но не и на самия АБС.
Трябва да пробвам моя,ама е много студ.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”