Подгряване на антифриза с нагревател
Подгряване на антифриза с нагревател
Здравейте, помагам на един приятел в сервиза и вече 4-5 коли виждам с подгряващи реотани в антифриза 220V. На едни реотана е сложен с фланец на мястото на една от предпазните тапи на блока. На други е малко резервоарче с реотан и помпа свързано към водната система. На една от колите пробвахме колко е ефективна системата, за 10тина минути загря до 40-50 градуса. Лесно е да се направи, само нагреватела незнам какъв е. Ако се сложи обикновен и даде на късо към корпус, ще опече компа на колата. Или поне аз си мисля така,ако има някой по в час с тоците да сподели. 

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Дам тва в студените страни е доста често срещано. Баща ми живее в Канада и имаше някакъв американски форд който имаше невероятни екстри и една от тях беше точно такава
А какво ще кажете за бойлерче за топъл въздух
Наскоро ми казаха че крайслерите имат такова чудо - акумулирало топлината и дори колата ако не е палена няколко дни пак си има парно дори и преди да е загряла 

А какво ще кажете за бойлерче за топъл въздух

-
- Автомобил:
- Двигател:
Работатами е на 2км ,цяла зима ходя на работа със студена кола. Живея на 650м надмоска, това означава почти всяка зимна сутрин под 0 градуса при положение, че в гаража контакта ми е на 1м от колата. А и защо трябва да качвам разхода и да зъзна , като мога да си спестя много неудобства за 10-15 стотинки ток.

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”