Пълнене на климатик - цени

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Пълнене на климатик - цени

Мнениеот brum » Сря 29 мар 2006 14:15

Кажете къде пълнят климатици, някави ориентировачни цени и дали работят добре.

Не съм сигурен дали не е за раздела с сервизите...модераторите да преценят.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Сря 29 мар 2006 14:27

9753070 добре работят, 5лв на 100гр., намира се на разклона от околовръстното за Лозен
обади им се за повече информация

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 29 мар 2006 15:31

Впредвид наближаващите горещини мисля ,че сега е момента миналите по този път да споделят впечатления понеже и аз трябва да мина през тази процедура /пълнене/ а друго си е с препоръки от колеги!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 29 мар 2006 15:40

А има ли някакъв начин да се постави диагноза дали е за пълнене и т.н. Моята е на 6,5 години и със сигурност не е пипана. Миналото лято охлаждаше що-годе добре (с климатроник съм). Някаква диагностика може ли / прави ли се на това. Изобщо не съм наясно с тази система на автомобила и каквото и да споделите ще бъде полезно.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Сря 29 мар 2006 15:46

или се добавя, или се сменя изцяло
цялостна смяна е около 40-50 лв

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 29 мар 2006 15:56

Ninja написа:или се добавя, или се сменя изцяло
цялостна смяна е около 40-50 лв

Е къде? Навсякаде ми казват цена + труда = близо 90лв.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 29 мар 2006 15:57

Има едно сервизче на бул. "Ал. Малинов" в Младост 2. Подминавате кръстовището на Екс-Деница и карате по посока Околовръстното. От дясната Ви страна има дъъъъълга градинка и едни дъъъълги ;) блокове, успоредни на булеварда. 100-150 метра след кръстовището пред Деница от булеварда тръгва пътека (черен път) през градинката, която свършва точно пред въпросния сервиз, който е в един от блоковете. Ще се опитам да му намеря истинските координати, ако ги пазя. :-D
Аз отдавна не съм ходил там, но нямам спомен да бях недоволен от цената и от работата - климатика ми си работеше много добре след "доливането".

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 29 мар 2006 16:08

poGo написа:Има едно сервизче на бул. "Ал. Малинов" в Младост 2. Подминавате кръстовището на Екс-Деница и карате по посока Околовръстното. От дясната Ви страна има дъъъъълга градинка и едни дъъъълги ;) блокове, успоредни на булеварда. 100-150 метра след кръстовището пред Деница от булеварда тръгва пътека (черен път) през градинката, която свършва точно пред въпросния сервиз, който е в един от блоковете. Ще се опитам да му намеря истинските координати, ако ги пазя. :-D
Аз отдавна не съм ходил там, но нямам спомен да бях недоволен от цената и от работата - климатика ми си работеше много добре след "доливането".

черната пътека е веднага след бензиностанцията на петрол, блока е 220 входа е "А" мисля, името на фирмата е АЙСБЕРГ. ходил съм и бях доволен.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Сря 29 мар 2006 16:47

в този сервиз който аз казвам вземат 25лв за труд и 5лв на 100гр

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 29 мар 2006 16:49

Колеги за да нямате проблемация всяка година си проверявайте налягането на фреона.Ако не всяка година, то поне на 2 год.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Чет 30 мар 2006 9:08

миналата година сменях фреона в сервиза на мотоексперт на бул. овча купел, взеха 50 лв за цялостна смяна, а на ул любляна в долната и част към овча купел банята има табела за ремонт на климатици и пълнене, та там после разбрах, че смяната била 40 лв
пак пиша, че това са цени от миналата година май месец, но чак пък да искат 90 лв :shock

provigo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот provigo » Чет 30 мар 2006 20:24

Ninja, какво ще рече да смениш фреона?
Ако е изпуснала системата е разбираемо. Ама ако си е наред, не се пипа! Може да си провериш наляганията във всеки сервиз за климатици. Ако е в норми, няма нужда от смяна.
Чувал съм много мнения на хора дето не са в час с хладилната техника, (добавям че климатичната техника е дял от хладилната техника, щото има хора дето мислят че е много различно), че фреона трябвало да се сменя всяка година. Това някакси не го разбирам. И на мен един така ми обясняваше, и аз му казах, като вземе всяка година да си сменя въздуха в гумите, да ги изпуска, и после да ги помпи наново, тогава може и да помисля над тоя казус :)
Е вярно е че всеки може да си харчи парите както иска. Човек може да сменя фреона ако иска всеки месец, ама ще струва скъпо.
Така че колеги, първо отивате в сервиз и искате да ви проверят дали системата е пълна и работи нормално. Ако е наред, не се пипа.
Моя климатик за жалост е празен, ама скоро ще го напълня, само чакам шефа да вземе една бутилка R-134а :)
Успех на всички!

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 31 мар 2006 8:41

ако е в норми налягането - да!!!
не съм казал задължителна смяна всяка година, писах цени за цялостна смяна, всичко частично ще доведе и в корекция на цената надолу :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”