Кажете къде пълнят климатици, някави ориентировачни цени и дали работят добре.
Не съм сигурен дали не е за раздела с сервизите...модераторите да преценят.
Пълнене на климатик - цени
А има ли някакъв начин да се постави диагноза дали е за пълнене и т.н. Моята е на 6,5 години и със сигурност не е пипана. Миналото лято охлаждаше що-годе добре (с климатроник съм). Някаква диагностика може ли / прави ли се на това. Изобщо не съм наясно с тази система на автомобила и каквото и да споделите ще бъде полезно.
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има едно сервизче на бул. "Ал. Малинов" в Младост 2. Подминавате кръстовището на Екс-Деница и карате по посока Околовръстното. От дясната Ви страна има дъъъъълга градинка и едни дъъъълги
блокове, успоредни на булеварда. 100-150 метра след кръстовището пред Деница от булеварда тръгва пътека (черен път) през градинката, която свършва точно пред въпросния сервиз, който е в един от блоковете. Ще се опитам да му намеря истинските координати, ако ги пазя.
Аз отдавна не съм ходил там, но нямам спомен да бях недоволен от цената и от работата - климатика ми си работеше много добре след "доливането".

Аз отдавна не съм ходил там, но нямам спомен да бях недоволен от цената и от работата - климатика ми си работеше много добре след "доливането".
poGo написа:Има едно сервизче на бул. "Ал. Малинов" в Младост 2. Подминавате кръстовището на Екс-Деница и карате по посока Околовръстното. От дясната Ви страна има дъъъъълга градинка и едни дъъъългиблокове, успоредни на булеварда. 100-150 метра след кръстовището пред Деница от булеварда тръгва пътека (черен път) през градинката, която свършва точно пред въпросния сервиз, който е в един от блоковете. Ще се опитам да му намеря истинските координати, ако ги пазя.
черната пътека е веднага след бензиностанцията на петрол, блока е 220 входа е "А" мисля, името на фирмата е АЙСБЕРГ. ходил съм и бях доволен.
миналата година сменях фреона в сервиза на мотоексперт на бул. овча купел, взеха 50 лв за цялостна смяна, а на ул любляна в долната и част към овча купел банята има табела за ремонт на климатици и пълнене, та там после разбрах, че смяната била 40 лв
пак пиша, че това са цени от миналата година май месец, но чак пък да искат 90 лв
пак пиша, че това са цени от миналата година май месец, но чак пък да искат 90 лв

Ninja, какво ще рече да смениш фреона?
Ако е изпуснала системата е разбираемо. Ама ако си е наред, не се пипа! Може да си провериш наляганията във всеки сервиз за климатици. Ако е в норми, няма нужда от смяна.
Чувал съм много мнения на хора дето не са в час с хладилната техника, (добавям че климатичната техника е дял от хладилната техника, щото има хора дето мислят че е много различно), че фреона трябвало да се сменя всяка година. Това някакси не го разбирам. И на мен един така ми обясняваше, и аз му казах, като вземе всяка година да си сменя въздуха в гумите, да ги изпуска, и после да ги помпи наново, тогава може и да помисля над тоя казус
Е вярно е че всеки може да си харчи парите както иска. Човек може да сменя фреона ако иска всеки месец, ама ще струва скъпо.
Така че колеги, първо отивате в сервиз и искате да ви проверят дали системата е пълна и работи нормално. Ако е наред, не се пипа.
Моя климатик за жалост е празен, ама скоро ще го напълня, само чакам шефа да вземе една бутилка R-134а
Успех на всички!
Ако е изпуснала системата е разбираемо. Ама ако си е наред, не се пипа! Може да си провериш наляганията във всеки сервиз за климатици. Ако е в норми, няма нужда от смяна.
Чувал съм много мнения на хора дето не са в час с хладилната техника, (добавям че климатичната техника е дял от хладилната техника, щото има хора дето мислят че е много различно), че фреона трябвало да се сменя всяка година. Това някакси не го разбирам. И на мен един така ми обясняваше, и аз му казах, като вземе всяка година да си сменя въздуха в гумите, да ги изпуска, и после да ги помпи наново, тогава може и да помисля над тоя казус

Е вярно е че всеки може да си харчи парите както иска. Човек може да сменя фреона ако иска всеки месец, ама ще струва скъпо.
Така че колеги, първо отивате в сервиз и искате да ви проверят дали системата е пълна и работи нормално. Ако е наред, не се пипа.
Моя климатик за жалост е празен, ама скоро ще го напълня, само чакам шефа да вземе една бутилка R-134а

Успех на всички!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”