Смяна на пукнато предно стъкло.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lowlevel
Автомобил:
Двигател:

Смяна на пукнато предно стъкло.

Мнениеот lowlevel » Нед 02 апр 2006 0:08

За беда един камъм попрецака предното стъкло на Пасата.
От застрахователя ми написаха възлагателно писмо с което мога да си избера къде да ми го сменят - Кобра или СИМ ПЕТ СИМ до Вагон ресторанта. Понеже не знам нищо за тези фирми някой има ли отзиви къде сменят по качествено и с какви стъкла работят. За Кобра съм чувал че стъклата са Турски. Пасатът е B5.

Предварително благодаря на всички.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 02 апр 2006 0:26

аз сам сменял при кобра, 150лв е джама:))триплекс с гаранция.доволен сам.за другите не знам

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 апр 2006 17:35

Според мен е по важно да го сложат добре за да не почне да капе отнякъде а пък стъклото каквото и да е все ще свърши работа, но ме съмнявам че в Кобра работят само с турски стъкла все пак на рекламите им в "24 Часа" пише -"Производителят е указан на стъклото" предполагам има избор така че щом си с застраховка искаш най-скъпото и това е :) И аз имам пукнатина и ми е заведена щета ,но понеже за да ми платят стъклото трябва да внеса оставащите вноски по каското /500лв/ хич не бързам още повече че пукнатината засега е малка и е горе зад огледалото та не се и вижда ....! Но ако реши да се цепи ще го сменям пък парите ще си ги приспадна от последната вноска :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на пукнато предно стъкло.

Мнениеот VWGT » Нед 02 апр 2006 18:00

аз го смених в Кобра, бяха ми най-близко, с няква остсъпка излезе точно 144 лева. Колко качествено са го сложили незнам, но за сега не е протекло :)
само дето и мен ме прецакаха да изкоча още 300 лева за каско :evil:

Потребителски аватар
lowlevel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lowlevel » Нед 02 апр 2006 19:10

Обаче аз забравих и за глупавите лепенки за годишната винетка, гражданската и годишния преглед. Дали могат да ми ги преиздадат наново ?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 02 апр 2006 19:15

lowlevel написа:Обаче аз забравих и за глупавите лепенки за годишната винетка, гражданската и годишния преглед. Дали могат да ми ги преиздадат наново ?

незнам за преиздаване но един приятел с твоя проблем си кара частите от стъклото с лепенките.и са му ги изкали няколко пъти и няма проблем.малко неандерталска история но като не правят проблем що пък не.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 02 апр 2006 19:19

Kozunak написа:
lowlevel написа:Обаче аз забравих и за глупавите лепенки за годишната винетка, гражданската и годишния преглед. Дали могат да ми ги преиздадат наново ?

незнам за преиздаване но един приятел с твоя проблем си кара частите от стъклото с лепенките.и са му ги изкали няколко пъти и няма проблем.малко неандерталска история но като не правят проблем що пък не.

на мен ми ги прехвърлиха с/у 5 лева всичките, в Кобра го правят

pasatco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatco » Пон 03 апр 2006 10:38

Преди две години сменях предно стъкло в тази фирма до вагон- ресторанта, мисля че фирмата беше "Тибо" и имах доста проблеми:
1. Залепиха го на криво, купето се пълнеше с вода и се наложи да го слагат повторно.
2. Новото стъкло е доста по светло от оргиналното тонирано скъкло.
Иначе за "Кобра" съм чувал само хубави работи, но навремето от Булинс ме изпратиха при по-горе цитираните.

bigcat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigcat » Пон 03 апр 2006 11:31

В Кобра май дават доживотна гаранция на залепването.

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Пон 03 апр 2006 18:38

Сменяй смело в кобра преди година там сменяхме едно стъкло и до сега няма никакви проблеми, а винетката и другите лепенки по стъклото ни ги отлепиха и залепиха на новото стъкло безплатно.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 04 апр 2006 9:48

И аз сменях при Кобра, за голф 2 триплекс = 80лв, лепенките ми ги прехвърлиха на новото стъкло, много бързо работят (буквално за 5мин смениха стъклото).

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 04 апр 2006 10:07

след като ти го сменят не карай поне 12 часа за да няма - плясссссс:))))трябва да се изчака, за да се слегне, така ще ти кажат и в сервиза, ама аз напомням в случай, че те забравят

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 04 апр 2006 10:48

smurf написа:след като ти го сменят не карай поне 12 часа за да няма - плясссссс:))))трябва да се изчака, за да се слегне, така ще ти кажат и в сервиза, ама аз напомням в случай, че те забравят

Това за пръв път го чувам, на мен нищо такова не са ми казвали, и нямаше проблеми? Карах си веднага след като ми го смениха.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 04 апр 2006 11:21

е понеже съм сменял стъкло (предно) и на мен ми казаха да не я карам към 12 часа. (както по горе прочетох), ама как да не я караш като трябва да си я пребереш!!

Потребителски аватар
Peychev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peychev » Вто 04 апр 2006 16:14

Аз съм сменял предно стъкло в Кобра - Варна , казаха да не ходя на автомивка ден - два и това е. Като почерпиш, ти местят безпроблемно стикерите на новото стъкло. За Голф 3 - сто двадесет и няколко лева. Оставяш колата сутринта и си я вземаш на обед.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”