Бора-Джета от САЩ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Бора-Джета от САЩ

Мнениеот vladumur1 » Пет 26 мар 2010 11:38

преди да започна да пиша потърсих инфо за Бора ,но ако трябва да бъда честен не намерих много.Във форума съм нов,поради причината че не карам кола от марката,но преди да ме изтрият модераторите нека прочетът по-долу написаното.
Имам брат който живее в щатите и ми изпрати Бора по тяхно му Джета 2004г. 2.0 бензин,която беше негова ,но сега реши че трябва да си взима Чероки и вика "ще ти я пращам да я продаваш/да я караш.Аз разбира се реших че ще я продам да изкарам пари,но като се качих вчера от Варна да я докарам към София останах много приятно впечатлен.Много стегнато окачване и колата е доста стабилна в завоите,седалките са в страхотно състояние,боята е много свежа,фаровете са Мноого добри,има някаква стерео уредба коята не съм виждал на ФВ в бг,с касетка и диск разположена на почти цялата конзола,оставете това но дъно много яко heavy metal zork .по колата има козметични забележки които ако се отстранят става кукла и сега съм пред дилема дали да я продам и да си карам старата(Мерцедес четириочка) или дали да си продам моята и да оставя ФВ,при тия цени на горивата само 1 газ му слагам и заспива.
Това за което искам да попитам е каква е съвместимоста на частите от ЮС със тези от Европа и има ли разминаване,един пич с Американска Хонда ми каза че в челните стъкла има разминавания.И по важното-след като покараш малко колата на таблото светка EPC-electronic power control и колата стига 3 хил оборота и няма повече,забивам педала в пода и не поема,к'ва аджеба е таз повреда?ламбда например?някой който е имал подобен проблем ще се радвам да сподели.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Бора-Джета от САЩ

Мнениеот hooligan_sk » Пет 26 мар 2010 15:33

Честно казано аз не бих карал бора с американския мотор

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пет 26 мар 2010 16:56

мотора е същия като европейския 2 хил кубиков,Европейския е 116 коня,тоя също,къде мислиш че може да има разлика?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 26 мар 2010 18:08

vladumur1 написа:мотора е същия като европейския 2 хил кубиков,Европейския е 116 коня,тоя също,къде мислиш че може да има разлика?

E щом е с този мотор е ок, обикновено идват 2,3 5V

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 26 мар 2010 19:18

hooligan_sk написа:Честно казано аз не бих карал бора с американския мотор

Що?

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 26 мар 2010 21:24

batetony67 написа:
hooligan_sk написа:Честно казано аз не бих карал бора с американския мотор

Що?

Щото ако този 2.0 е с код AEG двигател гори много масло, фабрично е така, и VW не желае да го приеме като дефект.
Друга работа е 2.0 AZG двигателя, но той се монтира само на Джети, правени в Германия (в САЩ това са основно Джета комби). AEG е правен в Мексико.

okem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okem » Пет 26 мар 2010 21:39

А какво ви е мнението за AQY другият 2,0 двигател

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пет 26 мар 2010 23:20

хубаво за мотора не знам кво що,знам само че колата беше 2 месеца на контейнер и като я свалих от там дадох на контакт и запали от първия път :shock .КИБРИТ !!!!

П.С.Кажете нещо за това ЕРС.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Съб 27 мар 2010 8:10

4астите са еднакви с европеиските няма никаква разлика. :)

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Съб 27 мар 2010 19:06

ок имам едно на ум и эа частите
кажете эа това ЕРС де

okem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okem » Съб 27 мар 2010 20:49

Защо свете ли :?:

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Съб 27 мар 2010 21:50

като запаля колата не свети нищо,като я покарам малко и като и дам повече газ тогава светка ЕРС и колата се спъва и повече от 2,5-3 оборота не влиза,а педала на газта колкото и да го натискаш не поема.тая седмица ще я карам да я видят,според мен не е нещо сериозно но ще кажат по просветените.

Потребителски аватар
Raino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raino » Нед 28 мар 2010 1:53

Какво му е на 2.3 мотора,че ми стана интересно ? :)

okem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okem » Нед 28 мар 2010 9:14

Изглежда имаш проблем двигатела мисля ако не се лъжа с инжекциона. Диагностика трябва това е дословно преведено
"Възниква съвсем лесно и по пътя за бензинови двигатели повреда в двигателя, това се вижда от Мигаща предупредителна светлина, двигателят трябва да се проверяви незабавно от Volkswagen компания."

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пон 29 мар 2010 9:27

vladumur1 написа:преди да започна да пиша потърсих инфо за Бора ,но ако трябва да бъда честен не намерих много.Във форума съм нов,поради причината че не карам кола от марката,но преди да ме изтрият модераторите нека прочетът по-долу написаното.
Имам брат който живее в щатите и ми изпрати Бора по тяхно му Джета 2004г. 2.0 бензин,която беше негова ,но сега реши че трябва да си взима Чероки и вика "ще ти я пращам да я продаваш/да я караш.Аз разбира се реших че ще я продам да изкарам пари,но като се качих вчера от Варна да я докарам към София останах много приятно впечатлен.Много стегнато окачване и колата е доста стабилна в завоите,седалките са в страхотно състояние,боята е много свежа,фаровете са Мноого добри,има някаква стерео уредба коята не съм виждал на ФВ в бг,с касетка и диск разположена на почти цялата конзола,оставете това но дъно много яко heavy metal zork .по колата има козметични забележки които ако се отстранят става кукла и сега съм пред дилема дали да я продам и да си карам старата(Мерцедес четириочка) или дали да си продам моята и да оставя ФВ,при тия цени на горивата само 1 газ му слагам и заспива.
Това за което искам да попитам е каква е съвместимоста на частите от ЮС със тези от Европа и има ли разминаване,един пич с Американска Хонда ми каза че в челните стъкла има разминавания.И по важното-след като покараш малко колата на таблото светка EPC-electronic power control и колата стига 3 хил оборота и няма повече,забивам педала в пода и не поема,к'ва аджеба е таз повреда?ламбда например?някой който е имал подобен проблем ще се радвам да сподели.

Здрасти колега,
аз карам джета вкарана от щатите вече близо година и половина, та ще се опитам да дам обективно мнение.
Частите са абсолютно еднакви, с малки козметични изключения, ще карам по памет, може и да изпусна нещо:

1. Щом ще я караш тук, ще трябва да минеш технотест, до колкото чух вече е >1000лв. Евентуално ще трябва да смениш фаровете, за да минеш теста. Стоповете, мигачите и всичко друго би трябвало да е ок.
2. Дясното огледало е различно - европейските са малки, твоето е голямо
3. Имаш сайд маркери на бронята
4. Предполагам нямаш борд компютър - това си има + и - ;)
5. Ще трябва някой с ваг ком да ти промени одометъра от мили в километри - не е проблем
6. Ако си с фабричното радио би трябвало да хващах само нечетни ФМ станции (по спомен нечетни.. дано не бъркам)
7. Други дреболии по интериора, които не трябва да те притесняват изобщо (дръжка на тавана до шофьорското място mhihi и подобни...)

За мотора няма какво да се притесняваш, не ги слушай колегите как си чешат езиците :talk: слагай газ и нема да се плашиш.
Както казах, частите са абсолютно 1 към 1 - всичко си е на голф 4, както и предното стъкло, което си споменал. Дори ми се наложи да го сменям преди месец, защото се спука от камъче - никакъв проблем.

Тва за хондата и ЕРС няма да го коментирам.. като си купиш хонда тогава го мисли mhihi аз подобен проблем не съм имал.

Лично аз съм много доволен от автомобила, ако те интересува нещо конкретно питай, а не се доверявай на градските легенди от селски тип ;)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”