Какво става с тези нови номера?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Genesis
Автомобил:
Двигател:

Какво става с тези нови номера?

Мнениеот Genesis » Вто 30 май 2006 20:37

Така или иначе няма да мога да си ги сменя в срок, а ми се налага да пътувам.
Ще мога ли да си карам колата след 01.06 със старите номера или да я оставям в гаража?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 30 май 2006 22:36

при първо спиране от КАТ - предупреждение, при повторно глоба около 300 лв. Ако не те спрат, може да си караш така. Според мен, по-добре си направи фалшиви нови номера и си карай в ограничението и с коланче, спазвай правилата - и няма грижа. Пък ако те спрат ще кажеш "гледай ги ти тези хлапета в махлата кво са ми закачили :?: "

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 30 май 2006 23:02

musura написа:.....

Стига ве...
Човека притеснен да пътува .. ти го подкокоросваш фалюиви номера да прави....
неговият голф да не е кат твоя да бега толкоз бръже...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво става с тези нови номера?

Мнениеот tyo » Вто 30 май 2006 23:25

По TV казаха, че на всички които са утре на опашките пред КАТ щели да им раздадат някъкви талончета и с тях можело да си карат през целия юни. Така че утре отиваш към 15~16h и си готов :!:

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 31 май 2006 7:37

musura написа: Според мен, по-добре си направи фалшиви нови номера и си карай в ограничението и с коланче, спазвай правилата - и няма грижа. Пък ако те спрат ще кажеш "гледай ги ти тези хлапета в махлата кво са ми закачили :?: "

Няма да мине номера. Наказанието е глоба от 500 до 1000лв. по чл.78НК, а ако си бил вече осъждан - до 1 г. лишаване от свобода или глоба от 100 до 300лв. по чл.345 НК. И след това като ти трябва за нещо свидетелство за съдимост ще пише, че си осъждан, калкото беля само да ти направи.

Все ми се струва, че не си заслужава риска. :deal

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 31 май 2006 9:49

Доколкото разбрах днес пред КАТ ще бият някакви печати на талона с които ще може да се кара до края на юни :?:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 31 май 2006 10:57

веско написа:
Няма да мине номера. Наказанието е глоба от 500 до 1000лв. по чл.78НК, а ако си бил вече осъждан - до 1 г. лишаване от свобода или глоба от 100 до 300лв. по чл.345 НК. И след това като ти трябва за нещо свидетелство за съдимост ще пише, че си осъждан, калкото беля само да ти направи.

Все ми се струва, че не си заслужава риска. :deal

Колега какви са тия рисъди, какви са тея глоби, да не си гледал нещо за управление в нетрезво състояние и неспиране на полицейски сигнал? :shock :lol: :wink:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 31 май 2006 10:58

човека говори ако си сложи неистински номера.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 31 май 2006 20:58

Май куките ще получат един к.р. Няколко сдружения обжалват пред съда законноста на смяната на номерата. Дано се преборят. :D :D :D

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 31 май 2006 21:42

Колеги, не ме разбирайте погрешно :( Просто съм от късметлиите, които имат нов номер. Ако беше ми се наложило да спя три дена пред КАТ незнам как бих се чувствал - най-малкото - жестоко пре*бан! А като ги знам какви са хиени катаджиите, първата им работа от утре, ще е да следят за коли със стари номера, не за такива, които се движат управлявани от пияни шофьори, не за такива, които са в технически негодни състояние (окаяно), а точно за хора, които нямат прословутите нови номера! Нека утре КАТ да обяснят, с какво помагат за по-добрата организация на движението по пътищата! Дали това лято катастровите на пътя София-Бургас ще са по-малко от миналата, след като всички ще са с нови номера?

Надявам се, наистина, тези които в момента водят дела, да ги спечелят и КАТ и държавата като цяло, да го издуха, защото е унизително и несправедливо, по такъв начин да тормозят гражданите в една уж "демократична" страна.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 31 май 2006 22:13

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Май куките ще получат един к.р. Няколко сдружения обжалват пред съда законноста на смяната на номерата. Дано се преборят. :D :D :D

Преди години (февруари 2000год.) ми направиха един АКТ, и като излезе решението се казваше, че освен паричната глоба ми се отнемат и 8 контролни точки. Аз го обжалвах и спечелих.
Спомням си, че тогава адвокатът ми пледира че нямат право да ми "ограничават правата"(точно така каза) с поднормативен акт. По това време това за точките го нямаше в закона а беше някаква Заповед I-215/13.12.1999год. на министъра на вътрешните работи.
Сега с номерата не е ли същото? Доколкото знам няма влязъл в сила закон :?:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 01 юни 2006 1:41

bbaev написа:човека говори ако си сложи неистински номера.

А верно бе, мерси колега, ми то кой за квот си мисли :? ... Извинявам се. :oops: :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 01 юни 2006 14:20

tyo написа:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Май куките ще получат един к.р. Няколко сдружения обжалват пред съда законноста на смяната на номерата. Дано се преборят. :D :D :D

Преди години (февруари 2000год.) ми направиха един АКТ, и като излезе решението се казваше, че освен паричната глоба ми се отнемат и 8 контролни точки. Аз го обжалвах и спечелих.
Спомням си, че тогава адвокатът ми пледира че нямат право да ми "ограничават правата"(точно така каза) с поднормативен акт. По това време това за точките го нямаше в закона а беше някаква Заповед I-215/13.12.1999год. на министъра на вътрешните работи.
Сега с номерата не е ли същото? Доколкото знам няма влязъл в сила закон :?:

Закона споменава в една своя глава контролниште точки и пише че се определят от Министъэра на ВР с Наредба, а тя е І-139/16.09.2002 и отменя тази коато си споменал...всичко си е законно с точките :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 01 юни 2006 18:45

Pichagа написа:Закона споменава в една своя глава контролниште точки и пише че се определят от Министъэра на ВР с Наредба, а тя е І-139/16.09.2002 и отменя тази коато си споменал...всичко си е законно с точките :wink:

Сега да! Говорех за 2000~2001 година :wink:
Тогава така каза адвоката на съдийката!
Дадох този пример, във връзка със смяната на номерата. Имали закон, който да задължава собствениците да сменят табелите си?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 04 юни 2006 18:14

mediapool.bg написа:Подготвя се механизъм, чрез който МВР ще актуализира информацията за застрахованите автомобили, а на нередовните водачи ще бъдат изпращани предупредителни писма. Ако в 14-дневен срок те не предоставят доказателства за сключена застраховка, те ще бъдат глобявани, а автомобилите им ще бъдат спирани от движение.

сетила се Мара, да се побара ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”