Така или иначе няма да мога да си ги сменя в срок, а ми се налага да пътувам.
Ще мога ли да си карам колата след 01.06 със старите номера или да я оставям в гаража?
Какво става с тези нови номера?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
при първо спиране от КАТ - предупреждение, при повторно глоба около 300 лв. Ако не те спрат, може да си караш така. Според мен, по-добре си направи фалшиви нови номера и си карай в ограничението и с коланче, спазвай правилата - и няма грижа. Пък ако те спрат ще кажеш "гледай ги ти тези хлапета в махлата кво са ми закачили
"

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво става с тези нови номера?
По TV казаха, че на всички които са утре на опашките пред КАТ щели да им раздадат някъкви талончета и с тях можело да си карат през целия юни. Така че утре отиваш към 15~16h и си готов 

musura написа: Според мен, по-добре си направи фалшиви нови номера и си карай в ограничението и с коланче, спазвай правилата - и няма грижа. Пък ако те спрат ще кажеш "гледай ги ти тези хлапета в махлата кво са ми закачили"
Няма да мине номера. Наказанието е глоба от 500 до 1000лв. по чл.78НК, а ако си бил вече осъждан - до 1 г. лишаване от свобода или глоба от 100 до 300лв. по чл.345 НК. И след това като ти трябва за нещо свидетелство за съдимост ще пише, че си осъждан, калкото беля само да ти направи.
Все ми се струва, че не си заслужава риска.

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
веско написа:
Няма да мине номера. Наказанието е глоба от 500 до 1000лв. по чл.78НК, а ако си бил вече осъждан - до 1 г. лишаване от свобода или глоба от 100 до 300лв. по чл.345 НК. И след това като ти трябва за нещо свидетелство за съдимост ще пише, че си осъждан, калкото беля само да ти направи.
Все ми се струва, че не си заслужава риска.
Колега какви са тия рисъди, какви са тея глоби, да не си гледал нещо за управление в нетрезво състояние и неспиране на полицейски сигнал?

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, не ме разбирайте погрешно
Просто съм от късметлиите, които имат нов номер. Ако беше ми се наложило да спя три дена пред КАТ незнам как бих се чувствал - най-малкото - жестоко пре*бан! А като ги знам какви са хиени катаджиите, първата им работа от утре, ще е да следят за коли със стари номера, не за такива, които се движат управлявани от пияни шофьори, не за такива, които са в технически негодни състояние (окаяно), а точно за хора, които нямат прословутите нови номера! Нека утре КАТ да обяснят, с какво помагат за по-добрата организация на движението по пътищата! Дали това лято катастровите на пътя София-Бургас ще са по-малко от миналата, след като всички ще са с нови номера?
Надявам се, наистина, тези които в момента водят дела, да ги спечелят и КАТ и държавата като цяло, да го издуха, защото е унизително и несправедливо, по такъв начин да тормозят гражданите в една уж "демократична" страна.

Надявам се, наистина, тези които в момента водят дела, да ги спечелят и КАТ и държавата като цяло, да го издуха, защото е унизително и несправедливо, по такъв начин да тормозят гражданите в една уж "демократична" страна.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Май куките ще получат един к.р. Няколко сдружения обжалват пред съда законноста на смяната на номерата. Дано се преборят.![]()
![]()
Преди години (февруари 2000год.) ми направиха един АКТ, и като излезе решението се казваше, че освен паричната глоба ми се отнемат и 8 контролни точки. Аз го обжалвах и спечелих.
Спомням си, че тогава адвокатът ми пледира че нямат право да ми "ограничават правата"(точно така каза) с поднормативен акт. По това време това за точките го нямаше в закона а беше някаква Заповед I-215/13.12.1999год. на министъра на вътрешните работи.
Сега с номерата не е ли същото? Доколкото знам няма влязъл в сила закон

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
tyo написа:KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Май куките ще получат един к.р. Няколко сдружения обжалват пред съда законноста на смяната на номерата. Дано се преборят.![]()
![]()
Преди години (февруари 2000год.) ми направиха един АКТ, и като излезе решението се казваше, че освен паричната глоба ми се отнемат и 8 контролни точки. Аз го обжалвах и спечелих.
Спомням си, че тогава адвокатът ми пледира че нямат право да ми "ограничават правата"(точно така каза) с поднормативен акт. По това време това за точките го нямаше в закона а беше някаква Заповед I-215/13.12.1999год. на министъра на вътрешните работи.
Сега с номерата не е ли същото? Доколкото знам няма влязъл в сила закон
Закона споменава в една своя глава контролниште точки и пише че се определят от Министъэра на ВР с Наредба, а тя е І-139/16.09.2002 и отменя тази коато си споменал...всичко си е законно с точките

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichagа написа:Закона споменава в една своя глава контролниште точки и пише че се определят от Министъэра на ВР с Наредба, а тя е І-139/16.09.2002 и отменя тази коато си споменал...всичко си е законно с точките
Сега да! Говорех за 2000~2001 година

Тогава така каза адвоката на съдийката!
Дадох този пример, във връзка със смяната на номерата. Имали закон, който да задължава собствениците да сменят табелите си?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
mediapool.bg написа:Подготвя се механизъм, чрез който МВР ще актуализира информацията за застрахованите автомобили, а на нередовните водачи ще бъдат изпращани предупредителни писма. Ако в 14-дневен срок те не предоставят доказателства за сключена застраховка, те ще бъдат глобявани, а автомобилите им ще бъдат спирани от движение.
сетила се Мара, да се побара ...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”