Зарядно за акумулатор

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Зарядно за акумулатор

Мнениеот isho » Съб 16 дек 2006 13:38

Колеги решил съм да подаря за коледа едно зарядно за акумулатор на бащата. Тука в едно от кварталните намерих, 35лв струва, произведено е незнайно къде (предполагам китайско), марка няма също и гаранция няма.
А искам да му взема хубаво/качествено зарядно за колата... да ми препоръчате някакво, от къде и колко струва ? :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 16 дек 2006 14:20

Nii има наистина хубаво!
Питай го, ако знае, дали може да се намери такова...

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Съб 16 дек 2006 16:31

това моето е руско и отдавна не се произвежда.
в киров мисля има на Бош много готини но бяха кум 70 кинта (виждал съм ги и на някои бензиностанции)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 16 дек 2006 18:50

произвеждат се и български, но не знам дали ще ти пасне цената. най-компактното (с най-малко настройки и с константен заряден ток) мисля че беше къмто 50 лв. иначе са железни. ако те интересува, мога да ти дам по-подробна информация в понеделник.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 16 дек 2006 21:23

аз купих от МЕТРО Ейнхел и си зарежда екстра, но няма реглажи за 35лв май беше ...

Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isho » Нед 17 дек 2006 0:51

joro_kem написа:произвеждат се и български, но не знам дали ще ти пасне цената. най-компактното (с най-малко настройки и с константен заряден ток) мисля че беше къмто 50 лв. иначе са железни. ако те интересува, мога да ти дам по-подробна информация в понеделник.

Да, ако няма да те затрудни ;)

alexx написа:аз купих от МЕТРО Ейнхел и си зарежда екстра, но няма реглажи за 35лв май беше ...

Днес ходихме до МЕТРО да пазаруваме (такава лудница в този магазин до сега не бях виждал :!: ) и го мернах този Einhell (сега е на промоция 33лв). Червен е и поне на визия ми изглежда като от абитурентския бал на баба ми :D Сега като качесво вече не го знам ;)

Интересното беше, че после минахме и през Практикер-а и там имаше абсолютно същото само, че не червено, а синьо и марката му беше Car Jack и също беше на прИмоция 33лв. Явно с Einhell-а са 1:1 само различна лепенка за марка им слагат...
В Практикер-а си харесах едно струва 50лв... за съжаление не запомних марката, но е произведено в Австия и ми изглежда добро. Ако до няколко дена не харесам друго май към него ще се насочя :)

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 17 дек 2006 1:07

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 17 дек 2006 8:33

така изглеждат зарядните устройства на дечев електрик:
Изображение

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 17 дек 2006 9:54

Малко встрани от темата но горе-долу колко часа са необходими за зареждането на един акумулатор по принцип?!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 17 дек 2006 10:01

Зависи с колко ампера зарежда устройството и колко амперчаса е акомулатора.
Делиш амперчасовете на акомулатора на амперите с които зарежда устройството и се получават часовете за заряд.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 17 дек 2006 10:21

К.Одаджийски написа:Зависи с колко ампера зарежда устройството и колко амперчаса е акомулатора.
Делиш амперчасовете на акомулатора на амперите с които зарежда устройството и се получават часовете за заряд.

Първото е вярно. Второто - да, ама ако акумулатора е напълно "празен" /което в практиката не се случва на всеки/. Добре е да се следи зарядния ток на акумулатора - в пусковия момент /на зареждане/ да не е повече от 1/10 от капацитета - значи ако е 55 Ah акумулатора, да не е повече от 5,5 А тока; освен това когато тока спадне под определена стойност /обикновено е около 2 А/ акумулатора е зареден. Добре е да се зарежда с по-малък ток и по-дълго време, а не с голям ток за кратко. Има и друг момент - че зарядните устройства не зареждат с константен ток - в началото той е по-голям, а в процеса на зареждане спада. Затова най-добре е да се следи напрежението на акумулатора, и да не се превишава 14,4 V за обикновените, и 14,1 V мисля беше за тези необслужваемите с гел. По-добре е акумулатора да остане малко недозареден /13,6 V например/, отколкото да се "вари" до 14,6, че и 15 V. И не слушайте тези, дето ви разправят, че акумулатора се зарежда докато започне да "кипи" - това стане ли, вече сте му преброили дните и часовете.
Успех и умната със зареждането, и да не ви оставят акумулаторите в най-неподходящия момент !

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 19 дек 2006 12:10

В магазина на Киров в Люлин има два чешита зарядни - някъде около 35 и 55 лева по спомени. Поне на външен вид не изглеждаха зле. :D
Бях си направил труда да напиша едно кратко упътване, но кой ли ти го чете :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13768

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 15 яну 2007 11:45

Случайно да има нови мнения по въпроса,че май и аз ще си взимам и се чудя какво.. гледах на хладилника в един руски магазин за части на москвич някакво китайско за 35 което не ми хареса и някакво по-хубаво за 80 лв,забравих обаче да вляза в Бош да видя каки има..

Дайте някакъв съвет от каде и какво ?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 15 яну 2007 12:06

Обикновенно почвам да ползвам зарядно когато акумулатора си отива.Така че няма какво толкова да му стане и си ги зареждам от 20 години с едно зарядно без никакви уреди за отчитане от вечерта до сутринта.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 15 яну 2007 12:39

То хубаво че така правиш,ама аз питам какво да си взема... :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”