А искам да му взема хубаво/качествено зарядно за колата... да ми препоръчате някакво, от къде и колко струва ?
Зарядно за акумулатор
Зарядно за акумулатор
Колеги решил съм да подаря за коледа едно зарядно за акумулатор на бащата. Тука в едно от кварталните намерих, 35лв струва, произведено е незнайно къде (предполагам китайско), марка няма също и гаранция няма.
А искам да му взема хубаво/качествено зарядно за колата... да ми препоръчате някакво, от къде и колко струва ?
joro_kem написа:произвеждат се и български, но не знам дали ще ти пасне цената. най-компактното (с най-малко настройки и с константен заряден ток) мисля че беше къмто 50 лв. иначе са железни. ако те интересува, мога да ти дам по-подробна информация в понеделник.
Да, ако няма да те затрудни
alexx написа:аз купих от МЕТРО Ейнхел и си зарежда екстра, но няма реглажи за 35лв май беше ...
Днес ходихме до МЕТРО да пазаруваме (такава лудница в този магазин до сега не бях виждал
Интересното беше, че после минахме и през Практикер-а и там имаше абсолютно същото само, че не червено, а синьо и марката му беше Car Jack и също беше на прИмоция 33лв. Явно с Einhell-а са 1:1 само различна лепенка за марка им слагат...
В Практикер-а си харесах едно струва 50лв... за съжаление не запомних марката, но е произведено в Австия и ми изглежда добро. Ако до няколко дена не харесам друго май към него ще се насочя
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
К.Одаджийски написа:Зависи с колко ампера зарежда устройството и колко амперчаса е акомулатора.
Делиш амперчасовете на акомулатора на амперите с които зарежда устройството и се получават часовете за заряд.
Първото е вярно. Второто - да, ама ако акумулатора е напълно "празен" /което в практиката не се случва на всеки/. Добре е да се следи зарядния ток на акумулатора - в пусковия момент /на зареждане/ да не е повече от 1/10 от капацитета - значи ако е 55 Ah акумулатора, да не е повече от 5,5 А тока; освен това когато тока спадне под определена стойност /обикновено е около 2 А/ акумулатора е зареден. Добре е да се зарежда с по-малък ток и по-дълго време, а не с голям ток за кратко. Има и друг момент - че зарядните устройства не зареждат с константен ток - в началото той е по-голям, а в процеса на зареждане спада. Затова най-добре е да се следи напрежението на акумулатора, и да не се превишава 14,4 V за обикновените, и 14,1 V мисля беше за тези необслужваемите с гел. По-добре е акумулатора да остане малко недозареден /13,6 V например/, отколкото да се "вари" до 14,6, че и 15 V. И не слушайте тези, дето ви разправят, че акумулатора се зарежда докато започне да "кипи" - това стане ли, вече сте му преброили дните и часовете.
Успех и умната със зареждането, и да не ви оставят акумулаторите в най-неподходящия момент !
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В магазина на Киров в Люлин има два чешита зарядни - някъде около 35 и 55 лева по спомени. Поне на външен вид не изглеждаха зле.
Бях си направил труда да напиша едно кратко упътване, но кой ли ти го чете
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13768
Бях си направил труда да напиша едно кратко упътване, но кой ли ти го чете
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13768
-
Audi_RS*
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Случайно да има нови мнения по въпроса,че май и аз ще си взимам и се чудя какво.. гледах на хладилника в един руски магазин за части на москвич някакво китайско за 35 което не ми хареса и някакво по-хубаво за 80 лв,забравих обаче да вляза в Бош да видя каки има..
Дайте някакъв съвет от каде и какво ?
Дайте някакъв съвет от каде и какво ?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”