Гаранция за мобилност - какво означава ?!?!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Гаранция за мобилност - какво означава ?!?!
Гледам на всички нови коли го има това нещо. При някои е 5, при някои 10, при някои дори 30 години? Но какво дефинира това "гаранция за мобилност"? Че автомобила може да се движи толкова години ли? Че нещо не мога да си го обясня... Ще се радвам на компетентен отговор, защото едва ли съм единствен който не знае какво означава.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
В линка на ауди форума един обяснява че това било "..ако се развали колата и не може да се оправи за еди колко си време ти давали оборотен автомобил за да си продължиш пътя...." е тоя човек трябва да е голям оптимист за да мисли така
Като знам колко често се случва нови коли да спират някъде заради повреда тези производители трябва да имат центрове по цяла България с по 5-6 коли в готовност 

- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Stivi написа:В линка на ауди форума един обяснява че това било "..ако се развали колата и не може да се оправи за еди колко си време ти давали оборотен автомобил за да си продължиш пътя...." е тоя човек трябва да е голям оптимист за да мисли такаКато знам колко често се случва нови коли да спират някъде заради повреда тези производители трябва да имат центрове по цяла България с по 5-6 коли в готовност
В цивилизованите страни повечето дилъри имат няколко автомобила в наличност които ги дават на клиенти докато тяхните автомобили се обслужват.
На пример, преди няколко месеца, на брат ми му се счупи двигателя на колата (камиона) който е все още в гаранция и докато го сменяха му дадоха да кара друг подобен.
Това се прави както и за улесняване на клиента така и за маркетинг с надеждата че ако човека покара по-новия модел за няколко часа или ден-два, след това ще поиска да си го купи, както се казва да се Ъпгрейдне. Много често тази тактика работи много добре за дилъра.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Знам че има такава практика по света а даже и у нас,но обикновенно се нарича "заместващ автомобил" и се използва когато се налага по-дълъг престой на гаранционен автомобил в сервиза по вина на дилъра. Само че не мисля че "гаранция за мобилност" значи точно това особено когато се споменават срокове от 5 и 10 год. !
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Uneek написа:Ludia написа:Mercedes дават 30г, поне за МЛ-а знам.а сигурно и на другите класи е толкова![]()
само че все още не ми е много ясно какво точно означава.
От новия аутобилд налиТам видях за 30те години на мерцедеса, срещу само 5
за БМВто и доста се зачудих...
ами и в стария имаше, пак на мерцедес май G класата.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Така сега да ви кажа специално за МБ какво значи,гаранция за мобилност или мобил-лайф има 2значения.
1. Предоставяне на заместващ автомобил от сервиза при оставяне на вашия за ремонт. Все още не се предлага в БГ освен за ВИП клиенти.
2. Когато са указани години 5,10,30 значи че се гарантира наличност на резервни части за модела за указания период от производителя.
1. Предоставяне на заместващ автомобил от сервиза при оставяне на вашия за ремонт. Все още не се предлага в БГ освен за ВИП клиенти.
2. Когато са указани години 5,10,30 значи че се гарантира наличност на резервни части за модела за указания период от производителя.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”