Гаранция за мобилност - какво означава ?!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Гаранция за мобилност - какво означава ?!?!

Мнениеот Uneek » Пет 09 фев 2007 16:46

Гледам на всички нови коли го има това нещо. При някои е 5, при някои 10, при някои дори 30 години? Но какво дефинира това "гаранция за мобилност"? Че автомобила може да се движи толкова години ли? Че нещо не мога да си го обясня... Ще се радвам на компетентен отговор, защото едва ли съм единствен който не знае какво означава.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 09 фев 2007 16:50

нещо от ауди форума http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=7721

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 09 фев 2007 16:54

При правилна поддръжка колата ще може да се гара със сигурност толкова години.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 фев 2007 20:14

В линка на ауди форума един обяснява че това било "..ако се развали колата и не може да се оправи за еди колко си време ти давали оборотен автомобил за да си продължиш пътя...." е тоя човек трябва да е голям оптимист за да мисли така :wink: Като знам колко често се случва нови коли да спират някъде заради повреда тези производители трябва да имат центрове по цяла България с по 5-6 коли в готовност :shock

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 09 фев 2007 22:53

Stivi написа:В линка на ауди форума един обяснява че това било "..ако се развали колата и не може да се оправи за еди колко си време ти давали оборотен автомобил за да си продължиш пътя...." е тоя човек трябва да е голям оптимист за да мисли така :wink: Като знам колко често се случва нови коли да спират някъде заради повреда тези производители трябва да имат центрове по цяла България с по 5-6 коли в готовност :shock

В цивилизованите страни повечето дилъри имат няколко автомобила в наличност които ги дават на клиенти докато тяхните автомобили се обслужват.
На пример, преди няколко месеца, на брат ми му се счупи двигателя на колата (камиона) който е все още в гаранция и докато го сменяха му дадоха да кара друг подобен.
Това се прави както и за улесняване на клиента така и за маркетинг с надеждата че ако човека покара по-новия модел за няколко часа или ден-два, след това ще поиска да си го купи, както се казва да се Ъпгрейдне. Много често тази тактика работи много добре за дилъра.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 10 фев 2007 17:40

Знам че има такава практика по света а даже и у нас,но обикновенно се нарича "заместващ автомобил" и се използва когато се налага по-дълъг престой на гаранционен автомобил в сервиза по вина на дилъра. Само че не мисля че "гаранция за мобилност" значи точно това особено когато се споменават срокове от 5 и 10 год. !

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 10 фев 2007 18:04

Mercedes дават 30г, поне за МЛ-а знам.а сигурно и на другите класи е толкова :wink:
само че все още не ми е много ясно какво точно означава.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 10 фев 2007 19:48

Ludia написа:Mercedes дават 30г, поне за МЛ-а знам.а сигурно и на другите класи е толкова :wink:

От новия аутобилд нали :) Там видях за 30те години на мерцедеса, срещу само 5 :shock за БМВто и доста се зачудих...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 10 фев 2007 20:26

Uneek написа:
Ludia написа:Mercedes дават 30г, поне за МЛ-а знам.а сигурно и на другите класи е толкова :wink:

От новия аутобилд нали :) Там видях за 30те години на мерцедеса, срещу само 5 :shock за БМВто и доста се зачудих...

ами и в стария имаше, пак на мерцедес май G класата.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 13 фев 2007 20:41

Така сега да ви кажа специално за МБ какво значи,гаранция за мобилност или мобил-лайф има 2значения.
1. Предоставяне на заместващ автомобил от сервиза при оставяне на вашия за ремонт. Все още не се предлага в БГ освен за ВИП клиенти.
2. Когато са указани години 5,10,30 значи че се гарантира наличност на резервни части за модела за указания период от производителя.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”