Мултиван за 292'317лв

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мултиван за 292'317лв

Мнениеот Wizi » Пет 16 фев 2007 22:40

Порше България Изток са си поръчали един Мултиван..... мааалко по-различен Мултиван. Вече е пристигнал и им седи в шоу рума, днес лично прекарах около час в него. А цената ли нещо ви "смущава"? Да не съм се объркал нещо? ;) Мне, ни най-малко. При положение, че базовата цена е 126 хиляди евро, тази си е напълно реална. А Мултивана е Business. Така се казва модела. Не Highline, не друго... Business.

Какво е различното ли? Ами чисто и просто един такъв Мултиван като излезне от фабриката се връща обратно при тях, но при един друг отдел на Фолксваген, който го превръща в абсолютно сигурно единственият по рода си такъв сериен автомобил. Разбира се, не отричам факта, че може човек и по-добър да си го направи, ако реши да го тунингова някъде другаде. Но вече няма да е сериен, нали? ;)

Има 4 *индивидуални* седалки взети директно от Фаетон. На всякъде, където се докосне ръката ви, пипате финна напа кожа. Ама абсолютно навсякъде! (Почти) всичко се задвижва електрически. Включително и една масичка, която изкача между двата реда и се скрива обратно страни в самото купе. Като екстри принципно имате възможност да избирате съвесееем малко. Кажи-речи най-скъпата е DVD мултимедийна система с 15" монитор, който седи между предните две седалки и струва 15'000 Евро. Тази екстра е поръчана във въпросният Мултиван.

.... отстрани до вратата за влизане в купето са сложили едни метални макари с доста дебели корабни въжета. Не за друго, ами за такива като мен, дето като влезнат да могат да ги завържат и да ги изтеглят по-лесно обратно :P

Колата е трудна за описване, та няма и да се опитвам дори да влизам в подробности. Такъв Мултиван едва ли ще видите на живо, та горещо съветвам ако имате път натам непременно да метнете едно око. А ако го видите на живо сигурно ще е в движение и няма да имате възможността да го огледате и седнете дори в него.

Приятни сънища ;)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 16 фев 2007 22:46

Утре ще на мина да го видя, с какъв мотор е тоя мултиван 3.2 може би?

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 16 фев 2007 23:10

:sly :gruebel Какво приложение и какъв пазар има тази кола? Не ме разбирай погрешно, на мен много ми харесва Мултивана, но като товарен или като семеен ван. Да се ходи на сърф, ски, къмпинг ... ама 126 хил евро ... То по принцип за всеки влак си има пътници, но точно тези пътници на които им трябва луксозна бизнес кола с по голям капацитет предполагам че биха се ориентирали към Мерцедес R Klasse или Q7. Тези хора дават парите и за имиджа който идва с една такава кола. А имиджа на Фолксваген Мултиван е съвсем различен.

Това поне според мен де ... мога и да бъркам.

VW даже спря да продава Pheaton в щатите, защото много малко хора искаха да дават толкова много пари за "народна кола".

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 16 фев 2007 23:55

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 17 фев 2007 0:04

20vTurbo написа:...биха се ориентирали към Мерцедес R Klasse или Q7.

Хората, които биха си купили въпросния мултиван, на са целевата група на Р Класата и на Ку7. Магическата дума тука е "мобилно бюро". Можеш да пътуваш от А до Б, и по време на пътуването да +работиш+ в колата - това е за хора дето си ценят времето. Можеш и да обсъждаш някви неща с други партньори - затова и седалките са една срешу друга, освен че 100% могат да се въртят. Р Класата е едно американско комби, а Ку7 е за БГ-батковци :D Между другото, имам един съсед, дето има Ку7, та горе долу му знам габаритите. Онзи ден на паркинга пред нас спря новата ГЛ класа и просто онемях. Стори ми се супер по-голямо от Ку7, а пък за визията няма кво да говоря...

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 17 фев 2007 0:17

аз гледах преди седмица точно бизнес Мултивана в страницата на VW и си мислех кой луд би наринал 300 000лв за този ван

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 17 фев 2007 0:28

За тез парички си вземам един Туарег V10 TDI и един Голф 5 R32 или там както се казваше най откачената, бърза и безсрамна версия. А може и оня от изложението SEMA в щатите. Пък те да си се возят у тоя микробус...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 17 фев 2007 0:59

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 17 фев 2007 1:05

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 17 фев 2007 1:31

Бизнес кола.
TAXI :lol:
Изображение
Малко по-дълги са от пасат, но вътре е доста по-широко между седалките. За 10000. Лошото е че са с десен волан всичките. :(
А този бус VW за толкова пари ми прилича на Vito. И то не малко. :shock
Изображение
А ето му интериора. Viano се казва май и го има доста отдавна. :)
Изображение
Изображение
Знаех си че съм го виждал този ван в София ама доста по-евитния вариянт и пак върте беше направен като този на VW, че даже отзад бяха сложили перденца. :shock :lol:
А цената
On the road price from £34,415
:shock Около 200 000 по-малко от VW. :shock
Та и аз започвам да се чуда кой ще брои толкова пари за буса. :shock Но все ще се намери някой. :wink: Скоро дано му се порадваме по улиците. :)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 17 фев 2007 3:19

едни приятели имат Vito Business class .. готино е ама цената му е друга .. е и екстрите са му значително по-малко.

Относно Multivan-а .. возих се с един подобен, но правен от частна турска фирма от Капитан Андреево до Истанбул и да Ви кажа честно ми се напълни душата .. много приятно!

Иначе пак бих прибегнал към на колегата dobrinb избора ..

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 17 фев 2007 8:53

едно време бенджи, закс и звездния принц имаха такъв дроб....

по темата...250 000лв м се виждат малко много не знам....тоя квадрат някакси ме кефи ама за тези пари ми се струва обир :)

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Съб 17 фев 2007 11:52

Очевидно изкривеното ни мислене винаги гледа първо цената... К'во да правиш като 45 години си броил жълти стотинки, разбираемо е. :(

Когато си купуваш Мултиван Бизнес едва ли ще те интересува толкова дали струва 162 или 192 хиляди евро. Колегата roadrunner вече каза най-точно най-важното - хората не искат да губят време, а очевидно често са на път. Тогава обикновенно се заглеждат по такива бусове или лимузини ала Майбах.

Принципно и в моите представи това са излишно много пари за това, което предлагат. Но просто са единствените на пазара за момента и може би това диктува до голяма степен цената. Мен ако питате това спокойно може да струва двойно цената на Highline-a, тоест 80 хиляди евро.

Темата я пуснах с идеята някой ако има път да мине да го види на живо и за всички останали, които не бяха чували за момента за Мултиван Бизнес за да се запознаят на кратко с него.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 17 фев 2007 13:51

абе .. защо не съберем някой лев да вземем едно клубно такова? Ще направим график всеки да си бръмчи като има работа .. аз примерно много пътувам и мога си взема и некой студент за шофер :D

Много ме радва идеята да си имаш такова средство за придвижване ..

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 фев 2007 15:43

Днеска минах там малко към 3 часа и охраната не ме пусна, каза, че били приключили.
Даже пред хода имаше сложени конуси на пътя, ама аз по голфаджийски ги заобиколих и влезнах на паркинга, ама после греда. :(

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”