маншони задни амортесьори?
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
маншони задни амортесьори?
Като си сменях гумите, видях че единят маншон в долна та част е разкъсан, а другият не е захванат.Като ги гледам са само за декорация.Да си карам ли така все едно че не съм ги видял, или да ходя на мастор?
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
При всяко положение е добре да си сложиш нови прахосъбиратели. teodor6769 е описал подробно защо. Предложението на tyo и vasstop гарантира, че към стеблото на амортисьора няма да влезе никаква мръсотия. Ако си вземеш оригинални, те имат и тампон отгоре, който обира част от шумовете/вибрации по амортесьора, макар и малко - ANNIHILATOR.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
ANNIHILATOR написа:tyo написа:Много добре става с маншон от кормилна рейка на Опел Кадет Д и по една свинска опашка от двете страни.
Ама този маншон май само ще пази, а като я натовариш?
Аз съм слушал че прахоуловителите са от ве части нещо като тампон и чашка.
Поправете ме ако не съм прав!!!
Не бъркай двете части, едното е прахоуловител, а другото е шок тампон. Шок тампона си е същия, вместо пластмасов прахоуловител слагаш гумен маншон, който е по-траен и върши по-добра работа.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Да Кaloyane, продават се отделно.
Няма разлика м/у автомобил внесен от Италия, Германия или др. страна по отношение на тези прахоловители.
Трябва да си ги има. Освен, ако някой е решил да спести при смяна на амортесьорите. В магазина, от който си купувам аз ми дават гаранция за амортисьорите само, ако съм взел и прахоловители.
Няма разлика м/у автомобил внесен от Италия, Германия или др. страна по отношение на тези прахоловители.

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ето прясно прясно инфо.. взех шок тампони и маншон от кадетска рейка. Ще ги използвам за прахоуловители на предните амортесьори.
Двата комплекта ми излезоха 15 лева.
Бтв.. понеже взех първите шок тампони които видях и после чак забелязах че са от прословутата със своето качество марка Топран.. та да питам.. има ли смисъл да търся нещо по-качествено или тези ще свършат работа.
Двата комплекта ми излезоха 15 лева.
Бтв.. понеже взех първите шок тампони които видях и после чак забелязах че са от прословутата със своето качество марка Топран.. та да питам.. има ли смисъл да търся нещо по-качествено или тези ще свършат работа.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Вчера ходих на сервиз и смених левия маншон на задния амортесьор.
Отказах се да сменям десния щото не е никака малко работата.
Първо маншона от рейката на Кадет пасва идеално-5лева струва само.
За да се смени трябва да се махнат всички пластмаси от багажника, механизма на колана, използва се специална скоба за пружината.Цялата процедура отне на едно 20годишно майсторче 3часа.При монтажа обратно на амортесьора трябва и втори човек да стъпи на пружината.
От долу не се стяга , а си виси свободно-така че не е никакаъв прахоуловител, а предпазва от едри мръсотии, освен това видях на едно Поло че няма такъв маншон-също като на Ладите...
Отказах се да сменям десния щото не е никака малко работата.
Първо маншона от рейката на Кадет пасва идеално-5лева струва само.
За да се смени трябва да се махнат всички пластмаси от багажника, механизма на колана, използва се специална скоба за пружината.Цялата процедура отне на едно 20годишно майсторче 3часа.При монтажа обратно на амортесьора трябва и втори човек да стъпи на пружината.
От долу не се стяга , а си виси свободно-така че не е никакаъв прахоуловител, а предпазва от едри мръсотии, освен това видях на едно Поло че няма такъв маншон-също като на Ладите...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”