Здравейте, може би не е мястото тук да се разправяме относно Сеат-ти, но и Сеат-ите са си почти VW, просто бих искал да получа малко информация относно двата автомобила, понеже двигателите принципно са едни и същи (говоря за TDI 90 к.с.) като клас автомобили са близки, интересува ме кое е по-добро като изпълнение като сравним примерно: двигателя + купето, ускорение, икономичност, издържливост като цяло на автомобила, качество на изработка, возия, поведение на пътя, цена на поддръжка и т.н. По принцип за определена сума може да се купи Толедо с по-нова година отколкото Венто, но разбира се това се дължи на по-качествената изработка на VW евентуално. Бих искал да ми дадете някакви съвети относно този избор, защото имам колебания какъв автомобил точно да си закупя.
Благодаря.
VW Vento vs Seat Toledo със 1.9 TDI
- The Corrupt
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Още един глас за Венто, цените /там/ за сходни автомобили /като години, пробег, екстри, както пита колегата/ са показателни. Друг въпрос е, когато конкретен екзепляр Толедо се окаже по-читавата и редовно обслужваната кола, в сравнение с дадено Венто... По принцип обаче Сеат-а отстъпва по качество на сглобка, здравина и устойчивост на корозия. Но от Австрия /примерно/ автомобил на ок. 10 г. без ръждица - трудна работа... Салоните на Г 3 и Венто също "пропяват" след макс. 1 год. каране в БГ... За части и консумативи по ДВГ, окачване, спирачки Сеат-а все пак не е проблемен, ясно защо... Дребни или по-едри /да не дава Господ!
/ части по купето или интериора може да са проблем понякога, но не и в по-големите градове и съответно - морги...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”