VW Vento vs Seat Toledo със 1.9 TDI

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
666
Автомобил: Audi A4 TDI Quattro
Двигател: AFN

VW Vento vs Seat Toledo със 1.9 TDI

Мнениеот 666 » Вто 29 май 2007 23:34

Здравейте, може би не е мястото тук да се разправяме относно Сеат-ти, но и Сеат-ите са си почти VW, просто бих искал да получа малко информация относно двата автомобила, понеже двигателите принципно са едни и същи (говоря за TDI 90 к.с.) като клас автомобили са близки, интересува ме кое е по-добро като изпълнение като сравним примерно: двигателя + купето, ускорение, икономичност, издържливост като цяло на автомобила, качество на изработка, возия, поведение на пътя, цена на поддръжка и т.н. По принцип за определена сума може да се купи Толедо с по-нова година отколкото Венто, но разбира се това се дължи на по-качествената изработка на VW евентуално. Бих искал да ми дадете някакви съвети относно този избор, защото имам колебания какъв автомобил точно да си закупя.
Благодаря.

Потребителски аватар
chain
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chain » Сря 30 май 2007 3:09

Имах сеат толедо '97 1.9 тди 90к.
и само 1 мога да кажа за него. Боклук.
Изоб6то не е стабилна , гният му тиникиите. трудно се намират части.
вобще това не е кола за мене. Сеат ли е не ми го хвали.
Няма ни6то общо с фоклсваген.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 30 май 2007 3:18

Сравнението е подобно на Рено - Дачия, като и при двата Ваг-а материалите са по-здравички.

Потребителски аватар
The Corrupt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Corrupt » Сря 30 май 2007 6:41

"chain" е много прав :wink:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 30 май 2007 7:03

Още един глас за Венто, цените /там/ за сходни автомобили /като години, пробег, екстри, както пита колегата/ са показателни. Друг въпрос е, когато конкретен екзепляр Толедо се окаже по-читавата и редовно обслужваната кола, в сравнение с дадено Венто... По принцип обаче Сеат-а отстъпва по качество на сглобка, здравина и устойчивост на корозия. Но от Австрия /примерно/ автомобил на ок. 10 г. без ръждица - трудна работа... Салоните на Г 3 и Венто също "пропяват" след макс. 1 год. каране в БГ... За части и консумативи по ДВГ, окачване, спирачки Сеат-а все пак не е проблемен, ясно защо... Дребни или по-едри /да не дава Господ! :) / части по купето или интериора може да са проблем понякога, но не и в по-големите градове и съответно - морги...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”