пасат error codes

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

пасат error codes

Мнениеот oicho » Пон 17 сеп 2007 12:43

днес ми светна insp на километража и ми писука мн гадната
ако някой има кодовете и начина им за настройка моля да пише

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 13:00

Я чакай да внесем малко яснота. Това че ти е светнало INSP означава че трябва да се сменя масло, и т.н. каквото си му е реда. Грешките са с т.нар. blink codes - това е мигането на лампата за неизправности по двигателя. А и питаш за Пасат, а пък в гаража пише Венто ...
Пък и какво има да им се настройва на кодовете ? Или има грешка, или няма. Нулира се това за INSP - да се появи след 10 000 км (или там колкото е заложено).

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Пон 17 сеп 2007 13:05

пасата е на баща ми.то ми е ясно че тр да се сменя нещо но искам да знам как се настройват че нали знаеш хората от миналия век че техниката им е чужда и искат само да карат

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 13:22

Ами дай малко инфо за Пасат-а де - коя година е.
Ако е Б5 (предполагам) - 97-2000 г., за това нулиране е писано много. Айде набързо :
Без да си дал контакт натискаш и задържаш бутона за нулиране на дневния километраж. Държиш така няколко секунди. След това даваш контакт (не е нужно да се пали - само контакт стига). Появява се (след отпускане на бутона за нулиране) надписа INSP или OIL - за да отидеш на това, което ти трябва, ако първото появило се не е, натискаш отново бутона (тук не съм много съгласен, но нейсе). Когато се появи това, което ти трябва (този надпис), завърташ надясно другия бутон - за настройка на часовника (т.е. настройка минути). По книгите пише ако часовника е аналогов (лично аз досега не съм срещал такъв на Б5, но може и да има), да се дръпне копчето (т.е. пак настройка минути идва). Накрая махаш контакта (изключваш). Ако процедурата е изпълнена правилно, НЕ се нулира показанието на дневния километраж - показва си пак каквото е било преди нулирането на INSP, OIL индикатора.
Само че това няма нищо общо с error codes !
И по-полека с изказванията за миналия век - аз също съм роден тогава - на границата между третата и последната четвърт. Пък и кой не иска само да кара :wink: .

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Пон 17 сеп 2007 13:26

мерси все пак сега ще го мъча... ако има некви други материалчета за километражи и тем подобни ще съм благодарен да споделиш или да дедеш някой линк

пасата е 99 година 1.6i 16v 101ps

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”