Камери снимат на всеки светофар

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Камери снимат на всеки светофар

Мнениеот Klikacha » Чет 02 юни 2005 8:53

Уникално устройство записва шофьорите, минали на червено

На всеки светофар в страната ще бъдат поставени записващи камери, съобщиха вчера от КАТ. Първото уникално устройство вече е монтирано в центъра на София. То заснема всеки шофьор, дръзнал да мине на червен сигнал на светофара по бул. "Арсеналски" до хотел "Хемус". До края на годината камери ще бъдат поставени в цялата страна. С тяхна помощ катаджиите ще могат да глобят всеки нарушител на Закона за движение по пътищата. Уникалните устройства заснемат всеки автомобил, който премине стоп-линията на
кръстовището и навлезе в него, когато сигналът на светофарната уредба е червен, обясни пред "Стандарт" бащата на системата Станимир Мицов. Той допълни, че устройствата снимат в гръб. Те запечатват регистрационния номер, цвета, модела и марката на колата. По този начин не нарушаваме Закона за личните данни, обясни Мицов. Камерата прави 5 кадъра на всяко возило. На
всеки един от тях се вижда последователното преминаване на автомобила през кръстовището. На снимките се изписват точният час, минута, секунда, дата, месец и година на заснемане. По този начин фотосът става неоспорим пред съда, категоричен е Мицов.
Зорница Гаврилова

Изобретената от фирмата на Станимир Мицов SDM Company камера е уникална, тъй като не работи с датчици, които да отчитат кога светофарът е с червен сигнал и кога със зелен. На камерата не са й необходими външни датчици в настилката или електрически сигнали от светофара. Системата работи изцяло на визуален анализ на движение, което се прави за пръв път в света за граждански нужди.
За всяко платно по шосето има отделна камера с високо разрешение, което позволява отличен запис на регистрационния номер.

http://www.standartnews.com/stnews/scenario/index.htm

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 02 юни 2005 8:59

a ха. Първата камера е ТОЧНО пред офиса ми... Представлява една кутия с 4-5 дупки. Ще я снимам да я пусна да видите как изглежда и да имате едно на ум, като минавате на червено.
Снима всичко мамка й :-) Ма иначе оправия няма. Аз съм ЗА

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: Камери снимат на всеки светофар

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 02 юни 2005 9:09

Klikacha написа: ...Уникалните устройства заснемат всеки автомобил, който премине стоп-линията на
кръстовището и навлезе в него, когато сигналът на светофарната уредба е червен...

а където маркировката ч няма какво снима gruebel gruebel
или ако минеш 1-2 метра напред щото някой малоумник се опитва да ти "влезе" изотзад :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Пак БГ работа надушвам, иначе твърдо съм за такива неща, но напълно изключващи такива "ситуации", където полицай ще ми прави тъкуване дали съм или не в нарушение!

Потребителски аватар
GENUINE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GENUINE » Чет 02 юни 2005 9:16

Добро начало, ред трябва да има! По-рядко да виждаме стъкла и разлято масло по кръстовищата... и линейки с включени светлини! А и корупцията ще понамалее :D Поживях известно време в Щатите, почти на всеки светофар има камера. Друг е въпроса, че манталитета на хората там е различен, а полицая всява респект и уважение/ако не си гузен :wink: /. Все от някъде трябва да се тръгне към по-добро, аз съм твърдо "ЗА"!

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 02 юни 2005 9:21

Ред е хубаво да има, но имам чувството, че ще има някакво дърво за гризане и работата ще се опорочи, както става с почти всичко. По скоро съм против.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 02 юни 2005 9:24

Не взеха да оправят пътищата ами първо ще глобяват, мамка им!
На колко от сфетофарите в България има маркировка въобще, питам и отговор не искам.
Иначе съм абсолютно ЗА тези мерки, трябва да има ред.

Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Klikacha » Чет 02 юни 2005 9:42

Добре е да има контрол, но по-добре да има камери и по някои трамвайни линии. Например от х-л Хемус като слизаш към НДК на кръстовището. Един такъв тарикат, койте беше минал по трамвайната линия щеше да ме блъсне веднъж, че не му правя път. И ми свирка, все едно той е с предимство. :!:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 02 юни 2005 9:52

Ох, аз преди 2-3 дни минавах оттам, посока от НДК към хладилника, и тръгнах по един бакш малко преди да е светнало зеленото :oops:
Сега дали ще получа честитка?! :? Или камерата снима само по бул. Арсеналски...

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Чет 02 юни 2005 10:20

дойде ми на ум...по бул. Витоша честичко паркират в по две редици разни лъскави возила и ако искаш въобще да се придвижиш напред /все пак докато сме млади :lol: / единствената възможност е по трамвайните релси, което си е нарушение, ама какво правим ... :?:

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Чет 02 юни 2005 10:43

И аз съм за такива камери, трябва да има някакъв ред.
Но ме гложди нещо отвътре и се чуда - абе те хубу ще запишат номера на колата, ама после глобата на колата ли ще праснат, май трябва на водача :roll: , а как ще докажат кой е водача 8) Тука всеки адвокат ще ги обори в съда, поне аз така мисля - нека юристите да кажат дали съм прав. Глобите се пишат на водача, не на автомобила, като имат снимка само на автомобила как ще напишат глоба на Иван :roll:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 02 юни 2005 10:54

Ice___Cool написа:И аз съм за такива камери, трябва да има някакъв ред.
Но ме гложди нещо отвътре и се чуда - абе те хубу ще запишат номера на колата, ама после глобата на колата ли ще праснат, май трябва на водача :roll: , а как ще докажат кой е водача 8) Тука всеки адвокат ще ги обори в съда, поне аз така мисля - нека юристите да кажат дали съм прав. Глобите се пишат на водача, не на автомобила, като имат снимка само на автомобила как ще напишат глоба на Иван :roll:

глобата отива при притежателя на МПС-то.той оттам нататък да се оправя с това кой му е карал колата и ако иска да си зима парите от него.собственика е човека който носи отговорност за МПС-то и той си прави сметка на кой го дава ако не си прави плаща глоби и това е!!! :lol: на един приятел баща му го бяха щракнали на бул България за превишена скорост.и по пощата му дойде покана да отиде в КАТ.питат го ти ли си собсвеника на тая кола?!ако си ти няма кво да се обясняваш повече.плащаш си като ПОП и нищо не можеш да им кажеш.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 02 юни 2005 10:57

Бе то хубу, ще си платя, но мен ме притесняват точките... Не знам колко имам, и сега мнооого ме гложди отвътре... :?

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Чет 02 юни 2005 11:11

А в случай че собственика на автомобила няма книжка какво става? Аз съм чувал за доста хора които карат колата на баба си или дядо си и т.н. и какво за тях? Ще наложат парична глоба на собственика обаче точки не могат да му вземат....
Същот така има случаи когато не можеш да спраш на време (хванало те е жълтото) и колата остава върху стоп линията реално погледнато това не е минаване на червено.

Последна промяна от Flatmo на Чет 02 юни 2005 11:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 02 юни 2005 11:12

Някой разправяше че ако номера е напръскан с лак за коса камерите не могат да го снимат. Ама дали е вярно не знам

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 02 юни 2005 11:12

Ммммм точно до нас... слагаха го миналата седмица в четвъртък, не знам от кога функционирааа, кофти кофти 8) (сигурно ме е заснела поне 5 пъти - сега чакам) :twisted: , иначе само такъв е начина да станем по възпитани по пътъщата аз съм ЗА - корупциония момент е изцяло орязан. :deal

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”