Уникално устройство записва шофьорите, минали на червено
На всеки светофар в страната ще бъдат поставени записващи камери, съобщиха вчера от КАТ. Първото уникално устройство вече е монтирано в центъра на София. То заснема всеки шофьор, дръзнал да мине на червен сигнал на светофара по бул. "Арсеналски" до хотел "Хемус". До края на годината камери ще бъдат поставени в цялата страна. С тяхна помощ катаджиите ще могат да глобят всеки нарушител на Закона за движение по пътищата. Уникалните устройства заснемат всеки автомобил, който премине стоп-линията на
кръстовището и навлезе в него, когато сигналът на светофарната уредба е червен, обясни пред "Стандарт" бащата на системата Станимир Мицов. Той допълни, че устройствата снимат в гръб. Те запечатват регистрационния номер, цвета, модела и марката на колата. По този начин не нарушаваме Закона за личните данни, обясни Мицов. Камерата прави 5 кадъра на всяко возило. На
всеки един от тях се вижда последователното преминаване на автомобила през кръстовището. На снимките се изписват точният час, минута, секунда, дата, месец и година на заснемане. По този начин фотосът става неоспорим пред съда, категоричен е Мицов.
Зорница Гаврилова
Изобретената от фирмата на Станимир Мицов SDM Company камера е уникална, тъй като не работи с датчици, които да отчитат кога светофарът е с червен сигнал и кога със зелен. На камерата не са й необходими външни датчици в настилката или електрически сигнали от светофара. Системата работи изцяло на визуален анализ на движение, което се прави за пръв път в света за граждански нужди.
За всяко платно по шосето има отделна камера с високо разрешение, което позволява отличен запис на регистрационния номер.
http://www.standartnews.com/stnews/scenario/index.htm
Камери снимат на всеки светофар
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Камери снимат на всеки светофар
Klikacha написа: ...Уникалните устройства заснемат всеки автомобил, който премине стоп-линията на
кръстовището и навлезе в него, когато сигналът на светофарната уредба е червен...
а където маркировката ч няма какво снима gruebel gruebel
или ако минеш 1-2 метра напред щото някой малоумник се опитва да ти "влезе" изотзад

Пак БГ работа надушвам, иначе твърдо съм за такива неща, но напълно изключващи такива "ситуации", където полицай ще ми прави тъкуване дали съм или не в нарушение!
- GENUINE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добро начало, ред трябва да има! По-рядко да виждаме стъкла и разлято масло по кръстовищата... и линейки с включени светлини! А и корупцията ще понамалее
Поживях известно време в Щатите, почти на всеки светофар има камера. Друг е въпроса, че манталитета на хората там е различен, а полицая всява респект и уважение/ако не си гузен
/. Все от някъде трябва да се тръгне към по-добро, аз съм твърдо "ЗА"!

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм за такива камери, трябва да има някакъв ред.
Но ме гложди нещо отвътре и се чуда - абе те хубу ще запишат номера на колата, ама после глобата на колата ли ще праснат, май трябва на водача
, а как ще докажат кой е водача
Тука всеки адвокат ще ги обори в съда, поне аз така мисля - нека юристите да кажат дали съм прав. Глобите се пишат на водача, не на автомобила, като имат снимка само на автомобила как ще напишат глоба на Иван 
Но ме гложди нещо отвътре и се чуда - абе те хубу ще запишат номера на колата, ама после глобата на колата ли ще праснат, май трябва на водача

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Ice___Cool написа:И аз съм за такива камери, трябва да има някакъв ред.
Но ме гложди нещо отвътре и се чуда - абе те хубу ще запишат номера на колата, ама после глобата на колата ли ще праснат, май трябва на водача, а как ще докажат кой е водача
Тука всеки адвокат ще ги обори в съда, поне аз така мисля - нека юристите да кажат дали съм прав. Глобите се пишат на водача, не на автомобила, като имат снимка само на автомобила как ще напишат глоба на Иван
глобата отива при притежателя на МПС-то.той оттам нататък да се оправя с това кой му е карал колата и ако иска да си зима парите от него.собственика е човека който носи отговорност за МПС-то и той си прави сметка на кой го дава ако не си прави плаща глоби и това е!!!

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А в случай че собственика на автомобила няма книжка какво става? Аз съм чувал за доста хора които карат колата на баба си или дядо си и т.н. и какво за тях? Ще наложат парична глоба на собственика обаче точки не могат да му вземат....
Същот така има случаи когато не можеш да спраш на време (хванало те е жълтото) и колата остава върху стоп линията реално погледнато това не е минаване на червено.
Същот така има случаи когато не можеш да спраш на време (хванало те е жълтото) и колата остава върху стоп линията реално погледнато това не е минаване на червено.
Последна промяна от Flatmo на Чет 02 юни 2005 11:13, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”