Здравейте,
някой случвало ли му се е такова нещо - при намаляне от 100км/час, на 4та скорост, не много рязко към 30-40 км като падне да хлътне внезапно педала на спирачката? случва ми се за втори път при екстремно спиране като се наложи, да ми изтърват... Някакви предложения?!
Проблем Спирачки
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
княжево;
http://www.bgmaps.com/services/links/li ... 21eb10db5d
има една порутена къщица и един стар майстор-досега не съм имал оплаквания от него-върши работа. цена 10-20лв.
сваляш помпата и му я носиш-той ти я прави и после ти казва как да си я качиш без да ти се откачат краката от помпане.
процедурата трае 1 ден.
http://www.bgmaps.com/services/links/li ... 21eb10db5d
има една порутена къщица и един стар майстор-досега не съм имал оплаквания от него-върши работа. цена 10-20лв.
сваляш помпата и му я носиш-той ти я прави и после ти казва как да си я качиш без да ти се откачат краката от помпане.
процедурата трае 1 ден.
Абе аз фордчето го карах един месец почти без спирачки. Проблема беше че педала ми хлътваше и нямах никакво феродо на задните колела. Отидох при един майстор и смених:
1. Спирачна течност
2. Бяха се скъсали гумичките на задните цилиндърчета и ги смених целите цилиндърчета
3. Феродо
Сметка:90лв.
Ефекта: Педала стана много твърд не потъва, колата кове.
Незнам какво направи тая магия но резултата е това.
1. Спирачна течност
2. Бяха се скъсали гумичките на задните цилиндърчета и ги смених целите цилиндърчета
3. Феродо
Сметка:90лв.
Ефекта: Педала стана много твърд не потъва, колата кове.
Незнам какво направи тая магия но резултата е това.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
смени си спирачната течност и ще се оправи, по "дебелите" книги пише ... да се сменя на всеки 3-4г. .. няма значение че е бистра,
спирачната течност е много силно хидроскопична, дърпа яко влага и това и снижава точката на кипене ...
рязкото потъване на педала при по екстремно спиране е в следствие на балончетата газ които се образуват при кипенето / това е и основния признак по който се познава, случва се при по интензивно спиране, а не при почти всяко както е при проблеми с помпата/
лично ти препоръчвам LOCTITE DOT-5 ... температурата и на кипене е <180 С. .... тя е някъде по средата между състезателните и "нормалните" спирачни течности ... и като цена е там ... намира се за около 22-25лв.
спирачната течност е много силно хидроскопична, дърпа яко влага и това и снижава точката на кипене ...
рязкото потъване на педала при по екстремно спиране е в следствие на балончетата газ които се образуват при кипенето / това е и основния признак по който се познава, случва се при по интензивно спиране, а не при почти всяко както е при проблеми с помпата/
лично ти препоръчвам LOCTITE DOT-5 ... температурата и на кипене е <180 С. .... тя е някъде по средата между състезателните и "нормалните" спирачни течности ... и като цена е там ... намира се за около 22-25лв.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”