Подаване на ток
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Подаване на ток
Колеги как според вас трябва да се подава ток от акомулатор към друг такъвлТрябва ли подаващата кола да бъде запалена или не и защо?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Според мен не - ето така горят диодни плочки
Тоест ако няма сила акумулатора да се справи по добре да не е запалена втората кола.

Тоест ако няма сила акумулатора да се справи по добре да не е запалена втората кола.
Последна промяна от L&R на Пет 09 мар 2007 11:28, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
trunner написа:Колата от която се дава ток НЕ трябва да бъде запалена!
Точно ! "Даващият" автомобил се пали след свързване на жиците. Ама нещо бях чувал че на по-новите им горели ECU-тата при даване на ток, независимо от спазването на правилата. То и тегленето не го препоръчват ...
Абе, да не е разработка на военните или световна конспирация на производителите на акумулатори ?
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
аз пък правя друго - паля подаващата кола, връзвам кабелите и чакам 10 мин. - за толкова горе долу умрелия акумулатор се посъживява и сам си пали без никакви рискове.
п.с. он маса време се каня да си направя "портативни" кабели - 2 букси за запалка с 3 метра тънко кабелче (2,5кв) палиш едната, връзваш двете коли между запалките и чакаш 10 мин.
п.с. он маса време се каня да си направя "портативни" кабели - 2 букси за запалка с 3 метра тънко кабелче (2,5кв) палиш едната, връзваш двете коли между запалките и чакаш 10 мин.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”