Колеги много гледах,но не видях никъде (не казвам,че няма такава тема,но не намерих ) конкретно нещо като пари за разход на Голф 3 1.8ми и Голф 3 2000 ГТИ ...
Питам точно за тези 2 модела,защото се двуомя между тях!
дайте мнения и препоръки относто разход,поддръжка ... ?!
Коя колко харчи,коя колко излиза за поддръжка ...
Благодаря предварително!!!
mod edit: vaskoto1
режийни на 1.8 и 2.0 мотори?
- fac3`t0`fac3
- Автомобил: Vw Golf ABF
- Двигател: ABF
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Аи сега 1,8ми харчел повече от 2.0.
(говорим при равни други условия)
Моя 1,8 извън града отива 6,5 - 7,0л бензин, в града повече, но тоя мотор не е правен за градско каране. За варненско градско си има малолитражки.
Поддръжката на 1,8ми не се различава кои знаи колко от поддръжката на другите мотори на голф.
Пък кой да избереш? Който е по-запазен. Ама то не е само мотора, но и една камара други работи и най-важното за какво ще го ползваш и къде (градско/селско) и кой ти допада повече и.....

Моя 1,8 извън града отива 6,5 - 7,0л бензин, в града повече, но тоя мотор не е правен за градско каране. За варненско градско си има малолитражки.
Поддръжката на 1,8ми не се различава кои знаи колко от поддръжката на другите мотори на голф.
Пък кой да избереш? Който е по-запазен. Ама то не е само мотора, но и една камара други работи и най-важното за какво ще го ползваш и къде (градско/селско) и кой ти допада повече и.....
Последна промяна от T.Spark на Вто 06 май 2008 16:40, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
T.Spark написа: Моя 1,8 извън града отива 6,5 - 7,0л бензин
2.0 16v ABF също харчи толкова извънградско, ако караш със 120-130 км/ч

По-големия мотор харчи повече, ако го настъпваш повече, но за сметка на това, ако си икономичен, винаги можеш да постигнеш приятно малък разход. Плюса е, че винаги имаш запас от мощност, за разлика от по-малките двигатели.
Принципно, ако ще взимаш ГТИ, гледай да е 16в

- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:T.Spark написа: Моя 1,8 извън града отива 6,5 - 7,0л бензин
2.0 16v ABF също харчи толкова извънградско, ако караш със 120-130 км/ч![]()
По-големия мотор харчи повече, ако го настъпваш повече, но за сметка на това, ако си икономичен, винаги можеш да постигнеш приятно малък разход. Плюса е, че винаги имаш запас от мощност, за разлика от по-малките двигатели.
Право думаш. Лично за мене разликата между 1.8 и 2.0 в запас на мощност не е кой знай колко голяма, но това си е за мене. Аз си карам бавно, икономично, извънградско и с багаж.
Колегата е писал даже GTI, което се различава горепосоченото от мен и щом ще е GTI, то нека бъде по-голямото.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Купетата са едни и същи, моторите .... единия ще му трябва по малко зор за носене на купето, а на другия ще му е по трудно, от там и по голям двигател, по голяма мощност по малък разход при нормално каране.
Аз си мисля, че ако вземем да настъпваме с някой с GTI 16V и моя двигател 1.8ми разхода няма да е кои знае колко далеч от равния.
Поддръжката е почти една и съща с изключения, все пак са различни двигатели.
Както е приказката по големия му е лесно, а по малкия се мъчи
Все пак зависи и от друго, в какво състояние е колата.Не да вземеш някой 2.0GTI с хубаво купе а утрепан двигател или хубав 1.8 мотор с калпаво купе.Там вече ти ще си гледаш.
Иначе както казаха колегите по горе разхода между 1.8ми-2.0 8V и 2.0 16V не е кой знае колко различен, само че при единия колата върви при този разход а другата се опитва
Успех!
Аз си мисля, че ако вземем да настъпваме с някой с GTI 16V и моя двигател 1.8ми разхода няма да е кои знае колко далеч от равния.
Поддръжката е почти една и съща с изключения, все пак са различни двигатели.
Както е приказката по големия му е лесно, а по малкия се мъчи

Все пак зависи и от друго, в какво състояние е колата.Не да вземеш някой 2.0GTI с хубаво купе а утрепан двигател или хубав 1.8 мотор с калпаво купе.Там вече ти ще си гледаш.
Иначе както казаха колегите по горе разхода между 1.8ми-2.0 8V и 2.0 16V не е кой знае колко различен, само че при единия колата върви при този разход а другата се опитва

Успех!
- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
pacoboy написа:....
Колегата е много прав

-
- Автомобил:
- Двигател:
ре
2 ката 10-12 бензин градско 1.8 цата ми дава 10 ка грубо казано зависи от деня и всичко щото като се набиеш някаде и .......
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Газ незнам,защото нямам
,но бензин-в София 11-12л.(може и повече зависи от стила на каране)извънградско при 90км-7,2л,120км-8,2л,160км-9.4л,засечено миналата седмица!

Май има и нещо такова, че в GTI материалите в купето са по качествени. Одеве отваряхме кората на вратата - отдолу има няква изолация примерно. Колегата каза че неговата нямала такава ( 1.6 -75 кс)
А за разхода, при 90 км/ч селско дори ми показва около 6 л./100 по компютъра а веднъж и по резервоар я засякох толкова...
до 120км/ч става 7+ л/100
А за разхода, при 90 км/ч селско дори ми показва около 6 л./100 по компютъра а веднъж и по резервоар я засякох толкова...
до 120км/ч става 7+ л/100
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:T.Spark написа: Моя 1,8 извън града отива 6,5 - 7,0л бензин
2.0 16v ABF също харчи толкова извънградско, ако караш със 120-130 км/ч![]()
Не съм съгласен! 1.8 или 2.0 мотор, ще ти даде по-добър разход при 130-140км/ч отколко някой 1.6 при същата скорост! На Пасат Б4 1.8 моно градско дава 9бензин, който ще да вярва, който не ще да не вярва, при нормално каране, не едвам да тръгва, а със що годе бързи ускорения! На газа сега дава 11 разход! Ако ше слагаш газ, откажи се от двулитровия, няма смисъл да ти гърми и т.н. Ако ше слагаш газ, моното, много по-безпроблемно на газ, отколкото някоя пълна инжекция на газ!
Съжелявам,че ще спамя и аз в тази тема ,която вече е леко безсмислена-взема се колата,която е по запазена- по малко пипана и така....,но се включвам за разхода - голфът ми харчи градско - 9/100 ,при нормално каране(имам предвид - горе долу превключване на предавките около 2500min-1) който не вярва да заповяда да сипе и ще види- изключваме цял ден да въртя в идеален център....
Не спорете колеги при разхода голямо значение имат гуми-КАЧЕСТВО НА ГОРИВОТО
,дори колкото и смешно да е ...до каква степен си караме боклуците в багажниците - щот имам познати които отзад си имат редовно 30 кг само излишни боклуци
- а това си е 1 толба цимент и малко ...
отплеснах се
Не спорете колеги при разхода голямо значение имат гуми-КАЧЕСТВО НА ГОРИВОТО

отплеснах се

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”