Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 16 окт 2012 12:36

мисля,че и сумата като пари и времето за отнемане на книжката са повече :oops:

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 16 окт 2012 16:18

Спряха ме на 15 метра от нас - тъкмо си слагах колана и включих фаровете - написаха ми акт и за двете. Писах възражение, ама надали ще ме огрее. Колко да очаквам - за двете по отделно е по 50 лева глобата?

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 17 окт 2012 6:36

Ами 100 като за двете по отделно е по 50 и там колкото точки бяха за колана (мързи ме рано сутрин да правя справка :Mr Green Fun )

Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Мнениеот Mhz » Сря 17 окт 2012 7:31

Привет колеги , искам да попитам за едно нещо което никъде в закона не мога да го намеря в тъпия закон:

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9 ... DVP_BG.pdf

ПРАВОМОЩИЯ НА ОРГАНИТЕ ЗА КОНТРОЛ
Чл. 206. (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2011 г., в сила от 16.08.2011 г.) Контролът по спазването
на правилата и изискванията за безопасност на движението се осъществява от органите,
определени в Закона за движението по пътищата. Този контрол може да бъде общ или изборен
с използване на явни и неявни форми.

Аджеба никъде не можах да намеря къде са описани и определени тия органи в здвп... facepalm

zloby3400 написа:Спряха ме на 15 метра от нас - тъкмо си слагах колана и включих фаровете - написаха ми акт и за двете. Писах възражение, ама надали ще ме огрее. Колко да очаквам - за двете по отделно е по 50 лева глобата?

Иначе по същия начин миналата зима, 2 метра преди да паркирам, т.е аз си паркирах де - ме "спряха" за без фарове , хеле се отървах с 10лв рушвет. А майтапа беше че врътнах над 200 километра из Бургас без фарове, а в София ги забравих за 100 метра и гръмнах. Имам чувството че тука пишат актове само за говорене по телефона, без фарове и колан...

Потребителски аватар
zloby3400
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 17 окт 2012 21:04

Спряха ме като тръгвах от нас... Спирали са ме посред нощ че говоря по телефона - тогава се отървах защото говорих по спешност с личния лекар и ме спряха точно пред дома на доктора и той излезе за да го закарам да бие инжекция на тъщата :-). Бяха потресени че съм тръгнал да я спасявам посред нощ :mrgreen: Всичко това се случва на село, да им се чудиш къде са когато ти крадат акумулатора или касетофона :banghead:
Познат ми каза че ще ми вземат 12 точки, струва ми се прекалено много....?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Сря 17 окт 2012 21:05

zloby3400 написа:Спряха ме като тръгвах от нас... Спирали са ме посред нощ че говоря по телефона - тогава се отървах защото говорих по спешност с личния лекар и ме спряха точно пред дома на доктора и той излезе за да го закарам да бие инжекция на тъщата :-). Бяха потресени че съм тръгнал да я спасявам посред нощ :mrgreen: Всичко това се случва на село, да им се чудиш къде са когато ти крадат акумулатора или касетофона :banghead:
Познат ми каза че ще ми вземат 12 точки, струва ми се прекалено много....?

За без колан са ми взели 8 точки.. И ми беше първо нарушение :beer

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пет 19 окт 2012 15:38

За това,че ме хвана жълто към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пет 19 окт 2012 18:55

eminem94 написа:За това,че ме хвана жълто към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?

Според мене се бъзикат с теб... Ти си карал сигурно с 50км/ч или над mhihi . И си искал да освободиш кръстовището ако вече си влезнал.. В правилника го пише този закон.. Лечи си кой не го е чел mhihi

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пет 19 окт 2012 18:57

zloby3400 написа:Спряха ме на 15 метра от нас - тъкмо си слагах колана и включих фаровете - написаха ми акт и за двете. Писах възражение, ама надали ще ме огрее. Колко да очаквам - за двете по отделно е по 50 лева глобата?

За 2 нарушения е по скъпо до колкото знам правят "Промопакет" над 100лв ще ти дойде Ако са ти взели и талона. Само за без колан взимат 8 точки. От личен опит го знам :beer

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пет 19 окт 2012 23:52

predat0r написа:
eminem94 написа:За това,че ме хвана жълто към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?

Според мене се бъзикат с теб... Ти си карал сигурно с 50км/ч или над mhihi . И си искал да освободиш кръстовището ако вече си влезнал.. В правилника го пише този закон.. Лечи си кой не го е чел mhihi

Колега признавам си,незнам новия закон какъв е,но от край време знам,че като си се засилил и зад теб се лепнал някой и навлизаш на жълто е по-добре от колкото този зад теб да влезне в багажника ти :Д

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 20 окт 2012 20:10

eminem94 написа:
predat0r написа:

Колега признавам си,незнам новия закон какъв е,но от край време знам,че като си се засилил и зад теб се лепнал някой и навлизаш на жълто е по-добре от колкото този зад теб да влезне в багажника ти :Д

Внимавай да не те чуе някой външен, че ще патиш за това правило mhihi
Задния си е длъжен да спазва дистанция, в случая, той ще е виновен, че ти се е лепнал :wink:

Потребителски аватар
zloby3400
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 26 окт 2012 16:22

Акта излезе - 60 лева и 8 точки.

Потребителски аватар
Mhz
Двигател:

Мнениеот Mhz » Пет 26 окт 2012 20:59

Здравейте колеги ,

бяха ме щракнали преди 4-5 месеца на КЦМто до Асеновград. Обаче колата вече е продадена и прехвърлена на друг човек и са му написали фиша на негово име. Има ли някакъв начин да се освободи от отговорност. При положение, че колата дори не е била на негово име когато е направена снимката?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 26 окт 2012 21:04

Има, посочва теб като шофьор по време на нарушението.

Потребителски аватар
Mhz
Двигател:

Мнениеот Mhz » Пет 26 окт 2012 21:10

Това ми е ясно, патовата ситуация е че на него му пишат фиш за нарушение, което е направено по време когато колата не е на негово име. :D Не е до 100те лв , ше се платят ама да им **а номерата. Лошото е че всичките тия глупости трябва да се правят в Бургас, за обжалване и т.н., а и 2та сме в София.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”