Актове, давности, закони - разяснения
- MITKO_DVD
 - Автомобил: Passat B4
 - Двигател: 2E 1994
 - Контакти:

Re: Актове, давности закони - разяснения
мисля,че и сумата като пари и времето за отнемане на книжката са повече  

- zloby3400
 - Автомобил: Golf III
 - Двигател: AEK 1996
 - Контакти:

Спряха ме на 15 метра от нас - тъкмо си слагах колана и включих фаровете - написаха ми акт и за двете. Писах възражение, ама надали ще ме огрее. Колко да очаквам - за двете по отделно е по 50 лева глобата?

- 
				azrod
 - Автомобил: Passat B3 Variant
 - Двигател: 1.8mi AAM 1993
 - Контакти:

Ами 100 като за двете по отделно е по 50 и там колкото точки бяха за колана (мързи ме рано сутрин да правя справка  
 )

)- Mhz
 - Автомобил: m440i
 - Двигател:

Привет колеги , искам да попитам за едно нещо което никъде в закона не мога да го намеря в тъпия закон:
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9 ... DVP_BG.pdf
ПРАВОМОЩИЯ НА ОРГАНИТЕ ЗА КОНТРОЛ
Чл. 206. (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2011 г., в сила от 16.08.2011 г.) Контролът по спазването
на правилата и изискванията за безопасност на движението се осъществява от органите,
определени в Закона за движението по пътищата. Този контрол може да бъде общ или изборен
с използване на явни и неявни форми.
Аджеба никъде не можах да намеря къде са описани и определени тия органи в здвп...
Иначе по същия начин миналата зима, 2 метра преди да паркирам, т.е аз си паркирах де - ме "спряха" за без фарове , хеле се отървах с 10лв рушвет. А майтапа беше че врътнах над 200 километра из Бургас без фарове, а в София ги забравих за 100 метра и гръмнах. Имам чувството че тука пишат актове само за говорене по телефона, без фарове и колан...

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9 ... DVP_BG.pdf
ПРАВОМОЩИЯ НА ОРГАНИТЕ ЗА КОНТРОЛ
Чл. 206. (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2011 г., в сила от 16.08.2011 г.) Контролът по спазването
на правилата и изискванията за безопасност на движението се осъществява от органите,
определени в Закона за движението по пътищата. Този контрол може да бъде общ или изборен
с използване на явни и неявни форми.
Аджеба никъде не можах да намеря къде са описани и определени тия органи в здвп...

zloby3400 написа:Спряха ме на 15 метра от нас - тъкмо си слагах колана и включих фаровете - написаха ми акт и за двете. Писах възражение, ама надали ще ме огрее. Колко да очаквам - за двете по отделно е по 50 лева глобата?
Иначе по същия начин миналата зима, 2 метра преди да паркирам, т.е аз си паркирах де - ме "спряха" за без фарове , хеле се отървах с 10лв рушвет. А майтапа беше че врътнах над 200 километра из Бургас без фарове, а в София ги забравих за 100 метра и гръмнах. Имам чувството че тука пишат актове само за говорене по телефона, без фарове и колан...
- zloby3400
 - Контакти:

Спряха ме като тръгвах от нас... Спирали са ме посред нощ че говоря по телефона - тогава се отървах защото говорих по спешност с личния лекар и ме спряха точно пред дома на доктора и той излезе за да го закарам да бие инжекция на тъщата 
. Бяха потресени че съм тръгнал да я спасявам посред нощ  
  Всичко това се случва на село, да им се чудиш къде са когато ти крадат акумулатора или касетофона  

Познат ми каза че ще ми вземат 12 точки, струва ми се прекалено много....?

- predat0r
 - Автомобил: Mercedes-Benz W203
 - Двигател: C270CDI

zloby3400 написа:Спряха ме като тръгвах от нас... Спирали са ме посред нощ че говоря по телефона - тогава се отървах защото говорих по спешност с личния лекар и ме спряха точно пред дома на доктора и той излезе за да го закарам да бие инжекция на тъщата. Бяха потресени че съм тръгнал да я спасявам посред нощ
Всичко това се случва на село, да им се чудиш къде са когато ти крадат акумулатора или касетофона
![]()
За без колан са ми взели 8 точки.. И ми беше първо нарушение

- eminem94
 - Автомобил: Audi A4 B5 Avant
 - Двигател: AVG
 - Контакти:

За това,че ме хвана жълто  към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?

- predat0r

eminem94 написа:За това,че ме хвана жълто към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?
Според мене се бъзикат с теб... Ти си карал сигурно с 50км/ч или над
 . И си искал да освободиш кръстовището ако вече си влезнал.. В правилника го пише този закон.. Лечи си кой не го е чел 
 - predat0r

zloby3400 написа:Спряха ме на 15 метра от нас - тъкмо си слагах колана и включих фаровете - написаха ми акт и за двете. Писах възражение, ама надали ще ме огрее. Колко да очаквам - за двете по отделно е по 50 лева глобата?
За 2 нарушения е по скъпо до колкото знам правят "Промопакет" над 100лв ще ти дойде Ако са ти взели и талона. Само за без колан взимат 8 точки. От личен опит го знам

- eminem94
 - Автомобил: Audi A4 B5 Avant
 - Двигател: AVG
 - Контакти:

predat0r написа:eminem94 написа:За това,че ме хвана жълто към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?
Според мене се бъзикат с теб... Ти си карал сигурно с 50км/ч или над. И си искал да освободиш кръстовището ако вече си влезнал.. В правилника го пише този закон.. Лечи си кой не го е чел
![]()
Колега признавам си,незнам новия закон какъв е,но от край време знам,че като си се засилил и зад теб се лепнал някой и навлизаш на жълто е по-добре от колкото този зад теб да влезне в багажника ти :Д
- 6669
 - Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
 - Двигател: AHF 1999

eminem94 написа:predat0r написа:eminem94 написа:За това,че ме хвана жълто към червено в кръстовището днес искаха да ми пишат Акт .100 лева,10 точки и 1 месец без книжка,интересува ме,някой колега дали е попадал в такава ситуация и найстина ли взимат книжката,или куките се бъзикаха с мен ?
Според мене се бъзикат с теб... Ти си карал сигурно с 50км/ч или над. И си искал да освободиш кръстовището ако вече си влезнал.. В правилника го пише този закон.. Лечи си кой не го е чел
![]()
Колега признавам си,незнам новия закон какъв е,но от край време знам,че като си се засилил и зад теб се лепнал някой и навлизаш на жълто е по-добре от колкото този зад теб да влезне в багажника ти :Д
Внимавай да не те чуе някой външен, че ще патиш за това правило
 Задния си е длъжен да спазва дистанция, в случая, той ще е виновен, че ти се е лепнал
- zloby3400
 - Контакти:

Акта излезе - 60 лева и 8 точки.
- Mhz
 - Двигател:

Здравейте колеги , 
бяха ме щракнали преди 4-5 месеца на КЦМто до Асеновград. Обаче колата вече е продадена и прехвърлена на друг човек и са му написали фиша на негово име. Има ли някакъв начин да се освободи от отговорност. При положение, че колата дори не е била на негово име когато е направена снимката?

бяха ме щракнали преди 4-5 месеца на КЦМто до Асеновград. Обаче колата вече е продадена и прехвърлена на друг човек и са му написали фиша на негово име. Има ли някакъв начин да се освободи от отговорност. При положение, че колата дори не е била на негово име когато е направена снимката?
- 
				brum
 - Автомобил: Golf Mk4
 - Двигател: AGU

Има, посочва теб като шофьор по време на нарушението.

- Mhz
 - Двигател:

Това ми е ясно, патовата ситуация е че на него му пишат фиш за нарушение, което е направено по време когато колата не е на негово име.  
  Не е до 100те лв , ше се платят ама да им **а номерата. Лошото е че всичките тия глупости трябва да се правят в Бургас, за обжалване и т.н., а и 2та сме в София.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”