Актове, давности, закони - разяснения
-
Ivailo G. Ivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Актове, давности, закони - разяснения
Здравейте , колеги искам да попитам от кога започва да тече давноста на актовете.Случея е следния преди година и девет месеца ми бе саставен акт за липсваща винетка и Гражданска одговорност , беше ми отнета книжката и ми казаха ако до три дни представя ГО ще ми бъде върната книжката . Представих в определения срок ГО и ми върнаха книжката , два месеца по късно излезе акт за винетка на стойност 300лв . Заплатих сумата и ми върнаха и талона , като си казах , че сигорно са ми опростили за гражданската одговорност , понеже 300лв неса никак малка сума . Днес година и девет месеца след случката ми пращат глобата за ГО на стойност 400лв и още една глоба съставена преди две години и четери месеца за лична карта на стойност 50лв с срок на обжалване седем дни .Въпросат ми е от кога започва да тече давноста от датата съставяне на акта или от датата на полочаване на решението . И в дупалнение тези пари за нищо ги нямат.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Здравей, препоръчвам ти да си наемеш адвокат, който ако не друго поне ще може да напише грамотно на български език една жалба...
Давност на акт няма, има давност на наказателно постановление.
Давност на акт няма, има давност на наказателно постановление.
има ли закон,че имаш право да не спираш на полицай след 22:00 часа,когато ти махне с палката и е извънградско ? на магистралата например или изобщо извънграда ?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ipipbg написа:има ли закон,че имаш право да не спираш на полицай след 22:00 часа,когато ти махне с палката и е извънградско ?![]()
То малко като ония с мотора, полицай го спира с палката а моториста в движение му казва " Имам си всичко" нямаш право да ме спираш!
Щом се пусне палка от полицай, който след това ти се представи, имаш право да му търсиш документ за самоличност, няма да ти откаже! Дори ако има и патрулен автомобил доказва, че е изряден не е менте полицай!
Но такъв закон от теб научавам! Интересно ще ми е ако го направиш тоя номер, и му кажеш това на полицая, как ще реагира, дали няма да си направи хара хири с палката

ми аз преди 3-4 години с 200 минах (бяха без радар) и те махнаха ама как да спра ....... и нищо не ми направиха , а иначе питам щото нали вечер имаше зачестили случаи на золуми по магистралата дет са преобличат като полицаи и става мазало после и бях чул че можеш да не спираш след 22:00 ако е извънграда
и ся са замислих дали наистена е вярно 
и ся са замислих дали наистена е вярно 
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Аз не виждам начин да ме спрат на магистралата по тъмно...
Ще спра на първото осветено място или караулка, но на магистралата нямат шанс...
Ще спра на първото осветено място или караулка, но на магистралата нямат шанс...
и аз мисля като теб , но ми беше интересно дали има такъв закон
и явно няма .... 
и явно няма .... 
-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм чувал че може да не им спреш ако са на неосветено място.
ок,ама това по закон или как
иначе и аз съм го чуеал затова питам, на какво основание, че ти изглеждат съмнителни ли ? и на мен това ми е интересно , няма ли някой полицай или адвокат тука да каже 
иначе и аз съм го чуеал затова питам, на какво основание, че ти изглеждат съмнителни ли ? и на мен това ми е интересно , няма ли някой полицай или адвокат тука да каже 
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Аз знам,че ако полицая е без фуражка,може да нему спираш .
- dnn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
викат ме в милицията да си получа чиститката за превижена скораст
да ходя ли или да не хода да го получавам
да ходя ли или да не хода да го получавам
hooligans написа:Аз не виждам начин да ме спрат на магистралата по тъмно...
Чл. 119. При движение по автомагистрала на водача е забранено:
1. да спира пътното превозно средство за престой или за паркиране извън специално обозначените за това места;
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Айде и аз да се похваля с моя казус - получих покана да се явя на гише 4 в Пътна Полиция за неплатени глоби. Визира се акт съставен на 14.07.2011, за който обаче нямам покана за връчване на НП. Знам, че ще скочат "моралистите" защо не съм отишъл да го взема... Защото нямам време 4 поредни месеца да ходя и да ми казват, че още не е дошъл. Нямам толкова време за губене в работните дни и в частност от 10 до 15 часа. А и в ЗАНН пише, че НП се връчва, а не че "нарушителят е длъжен да ходи до институцията" n на брой пъти. :
Такааа, интересният момент обаче е друг член:
Иначе сега се чудя въз основа на кое да обжалвам - дали защото са изтекли двете години, или защото нарушението беше "измислено" тъй като не се съгласих да "бутна". Нито съм минал на червено, нито съм имал възможността да не пропусна пешеходец и за тяхна беда имаше и свидетел в колата, който видя всичко, което се случи и че само единия полисмен беше на платното, а другия "душеше" един шопски водач за пари... Охранителна полиция кво да кажа повече, писаха ми акта повече от 30 минути.
Код: Избери всички
Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.Такааа, интересният момент обаче е друг член:
Код: Избери всички
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
...Иначе сега се чудя въз основа на кое да обжалвам - дали защото са изтекли двете години, или защото нарушението беше "измислено" тъй като не се съгласих да "бутна". Нито съм минал на червено, нито съм имал възможността да не пропусна пешеходец и за тяхна беда имаше и свидетел в колата, който видя всичко, което се случи и че само единия полисмен беше на платното, а другия "душеше" един шопски водач за пари... Охранителна полиция кво да кажа повече, писаха ми акта повече от 30 минути.
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
eminem94 написа:Аз знам,че ако полицая е без фуражка,може да нему спираш .
Абсолютна глупост и измислица.
снощи пътувах по тъмно по магистралата (0:00-2:00), имаше полиция наистена само по осветените места на бензиностанциите (софия - стара загора) 2 патрулки на 2 бензиностанции видях аз :)по -скоро стояха за респект,без намерения да спират някоя кола !
има и много трафик с тези чужденци е направо ужас ,а и не могат да карат , карат в колона по 3-4 коли ,постоянно менят скоростта ту със 110 ту със 140 карат , ужасно е ! лека и безаварийни,колеги !
има и много трафик с тези чужденци е направо ужас ,а и не могат да карат , карат в колона по 3-4 коли ,постоянно менят скоростта ту със 110 ту със 140 карат , ужасно е ! лека и безаварийни,колеги !

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”