Night_elf написа:bobo7 написа:за 29 км отгоре на извън градско?
Извън населено :
• от 21 до 30 км/ч – 50 лв. + 2 точки
50лв + 3 точки
Night_elf написа:bobo7 написа:за 29 км отгоре на извън градско?
Извън населено :
• от 21 до 30 км/ч – 50 лв. + 2 точки
EnimEn написа:Писаха ми акт за неправилно поставен преден номер (нямах предна броня, и сложих номера вътре в купето) на паркинг, като дойдоха и попитаха на кого е колата. Казах, че е моя и ми взеха синия талон (а аз съм пешеходец, практически, защото колата не се караше, а беше на паркинг!)
Как да обжалвам и имам ли шансове?
lindi_bg написа:Колеги,паркиране на тревиста площ,като преди това съм пресякъл непрекъсната линия,каква е санкцията?
Barboukov написа:Ето и нещо от мен.
Пътувам от Русе за София. Влизам в Богров като се движа в лявата лента на пътното платно. Маркировката е единична непрекъсната линия. Спазвам ограничението на скороста от 40 км/ч, обозначено с пътен знак. В населеното място има знак B24, забраняващ изпреварването. Спират ме служители на МВР и искат да ми съставят АКТ за изпреварване при наличие на споменатия знак и несъобразяване с маркировка M1.
Из закона за движение по пътищата:
Член 15: т.2, подточка 2:
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. на пътно платно с три и повече пътни ленти за движение в една посока, когато техният брой специално е обозначен с пътен знак;
2. в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка;* това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост, по-голяма от 80 км/ч;
*пътната маркировка за обозначаване на ленти може да бъде единична прекъсната или непрекъсната.
Пътен знак B24:
В24 "Забранено е изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош"
Аз навлизам в населено място в лявата лента, в момента в който изпреварвам. След пресичане на табелата, обозначаваща начало на населено място позовавайки се на ЗДП аз се движа в удобна за мен лента. Знак B24 ЗАБРАНЯВА ИЗПРЕВАРВАНЕТО, А НЕ ЗАДЪЛЖАВА ВОДАЧА ДА СЕ ДВИЖИ НАЙ-ВДЯСНО. ТОВА СЕ ОКАЗВА С ДОПЪЛНИТЕЛНА ТАБЕЛА. Този знак в населено място не означава нищо и е безмислен там. Има го още и в Луковит.
Ако някой го хванат с такова "НАРУШЕНИЕ" да знае как да се спаси.
Дано съм бил полезен на всички колеги.
И Шофирайте разумно!!!
vw_golf_4_tdi написа:lindi_bg написа:Колеги,паркиране на тревиста площ,като преди това съм пресякъл непрекъсната линия,каква е санкцията?
ако е очертание на банкета не се води нарушение.
kaiser666 написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=145779
От темата става ясно,че могат да направят проблем заради преден капак в друг цвят,въпроса ми е дали могат да кажат нещо,ако различния цвят е по-малко от 1/3-та от капака?
Ето това намерих:
Чл. 146
Изменение в конструкцията на регистрираните пътни превозни средства се извършва по ред, определен от министъра на транспорта.
И какво излиза...обащо взето примерно ако жената на кукера не му е пуснала може да ми каже,че съм изменил коснтрукцията или нещо такова и да гризна дървото.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта