Купих си колата преди половин година.Дадох я в сервиз за смяна на консумативи.Казаха ми,че са ми сменили маслото и филтрите.Казаха също,че двигателя бил в отлично състояние.Направи ми впечатление,че за около 5000 км. долях около 2 литра масло.Помислих,че го гори и я закарах в друг сервиз.Прегледаха колата,форсираха я за да проверят дали пуши,но изобщо не пушеше дори и при почти максимално изфорсирване и палене на студено.В ауспуха само малко сажди,които се изчистват от пръста при съвсем леко разстъркване.Свещите - бели.Забелязаха леко омасляване около областта на картера и ми предложиха да ми сменят гарнитурата на картера.Смениха я и за 700км.. долях около 800 гр. масло.Помислих,че въпреки сменената гарнитура теча се е усилил и я върнах в сервиза.Отдолу обаче имаше съвсем леко омасляване от пробката на картера и ми казаха,че е невъзможно да е изтекло толкова много масло за 700 км.Отново форсираха двигателя ,и се очудиха че изобщо не пуши и не разбраха каде е отишло това малсо.Казаха ми,че вероятно са ми пробутали масло менте.Но все пак ако е така и би следвало да го гори защото не е подходящо за мотора,защо не пуши и свещите са бели?Казаха ми,че може и изобщо да не са ми сменяли маслото ,а само да са ми взели парите.какво да прявя,да го сменям ли?И какво е подходящо за двигател Д16А8.?Някакви идеи защо губя масло-може ли да загубя вече над 3 литра масло,без грам да ми пуши мотора,само от пробката на картера?При такава загуба на масло не трябва ли отзад да е димна завеса?
mod edit: gr_kanev
има си радел за тази тема

mod edit: LILO&STICH