:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Какви части ми трябват,за да си направя МФА?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какви части ми трябват,за да си направя МФА?

Мнениеот BastunSelski » Пет 26 сеп 2008 10:35

Колата е с АЕХ двигател 60 коня и таблото ми е от 0 до 200км и от 0 до 6500оборота.Искам да си направя в близко бъдеще МФА/бордкомп и искам да знам какво точно неща требе да се купят.Гледал съм я тази тема,ама не ми помага особено http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... =%EC%F4%E0 .
Според мене нещатамкоито трябва да взема са:
1)Табло с МФА(ама има ли такова до 6500?,гледам,че всичките са до 7000)
2)Лост на чистачките с управление на МФА-то=(предполагам става от Голф-3ка или Ибиза съответно).
3)В горната тема се казва да се смени компютъро и сега се питам дали има 1.4двигател,които има подходящ компютър?Или мога да сложа къв да е ,демек от 1.6,1.8,2.0?
4)Датчици допълнително трябва да се купуват,ама какви?
Общо взето тва е и някой правил ли такова нещо преди мен и горе долу колко му е излязло?Частите+монтажа.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Какви части ми трябват,за да си направя МФА?

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 26 сеп 2008 12:03

BastunSelski написа:Колата е с АЕХ двигател 60 коня и таблото ми е от 0 до 200км и от 0 до 6500оборота.Искам да си направя в близко бъдеще МФА/бордкомп и искам да знам какво точно неща требе да се купят.Гледал съм я тази тема,ама не ми помага особено http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... =%EC%F4%E0 .
Според мене нещатамкоито трябва да взема са:
1)Табло с МФА(ама има ли такова до 6500?,гледам,че всичките са до 7000)
2)Лост на чистачките с управление на МФА-то=(предполагам става от Голф-3ка или Ибиза съответно).
3)В горната тема се казва да се смени компютъро и сега се питам дали има 1.4двигател,които има подходящ компютър?Или мога да сложа къв да е ,демек от 1.6,1.8,2.0?
4)Датчици допълнително трябва да се купуват,ама какви?
Общо взето тва е и някой правил ли такова нещо преди мен и горе долу колко му е излязло?Частите+монтажа.
табло- задължително с мфа, мисля че притеб Може и да стане от гт изпълнение
лостче за чистачките с бутон за мфа
инсталация от бушониерата до лоста и от таблото до бушониерата. Датчици за температура на маслото и темп. на въздуха
Цени
табло около 50 лв
лост около 15-20лв.
датчик масло 7-9 лв
датчик въздух 32лв минимум

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 26 сеп 2008 12:40

racing_team_vidin написа:...инсталация от бушониерата до лоста и от таблото до бушониерата...

На това кабели му викаш?
А да знаеш дали компютъра на колата трябва да се сменя и ако да с какъв?Все пак искам всичко да работи що годе правилно.
Между другото моето табло е като това Изображение

А и много народни цени си постнал,то направо евтиния.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 26 сеп 2008 19:29

Tака компютъра се сменя ако искаш да ти работи и средния разход на МФА-то, но може и без него мисля че показваше или черти или нули.
за твоя двигател ако намериш комп с изход за мфа....- мисля че няма 1,4 с мфа, но аз не съм чак такъв разбирач.
в 90% от случайте пиша за неща дето съм правил на мойта или друга кола, така че мога да застана зад думите си.
Цените ти ги казвам аз на колко съм купувал частите с изключение на темп на въздуха него го взех 2-ра ръка :roll:[/quote]

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 26 сеп 2008 21:39

Благодаря за отговора ти колега!То аз искам и средния разход да работи,та за тва и питам,ако му сложа друго ЕКУ(1.6,1.8,2.0) дали ще стане нещо.И разбира се без да се преебе кочинката.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 26 сеп 2008 23:13

BastunSelski написа:Благодаря за отговора ти колега!То аз искам и средния разход да работи,та за тва и питам,ако му сложа друго ЕКУ(1.6,1.8,2.0) дали ще стане нещо.И разбира се без да се преебе кочинката.

ще стане.... няма да запали :lol:

Върни се в “Направи си сам!”