Какви части ми трябват,за да си направя МФА?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какви части ми трябват,за да си направя МФА?

Мнениеот BastunSelski » Пет 26 сеп 2008 10:35

Колата е с АЕХ двигател 60 коня и таблото ми е от 0 до 200км и от 0 до 6500оборота.Искам да си направя в близко бъдеще МФА/бордкомп и искам да знам какво точно неща требе да се купят.Гледал съм я тази тема,ама не ми помага особено http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... =%EC%F4%E0 .
Според мене нещатамкоито трябва да взема са:
1)Табло с МФА(ама има ли такова до 6500?,гледам,че всичките са до 7000)
2)Лост на чистачките с управление на МФА-то=(предполагам става от Голф-3ка или Ибиза съответно).
3)В горната тема се казва да се смени компютъро и сега се питам дали има 1.4двигател,които има подходящ компютър?Или мога да сложа къв да е ,демек от 1.6,1.8,2.0?
4)Датчици допълнително трябва да се купуват,ама какви?
Общо взето тва е и някой правил ли такова нещо преди мен и горе долу колко му е излязло?Частите+монтажа.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Какви части ми трябват,за да си направя МФА?

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 26 сеп 2008 12:03

BastunSelski написа:Колата е с АЕХ двигател 60 коня и таблото ми е от 0 до 200км и от 0 до 6500оборота.Искам да си направя в близко бъдеще МФА/бордкомп и искам да знам какво точно неща требе да се купят.Гледал съм я тази тема,ама не ми помага особено http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... =%EC%F4%E0 .
Според мене нещатамкоито трябва да взема са:
1)Табло с МФА(ама има ли такова до 6500?,гледам,че всичките са до 7000)
2)Лост на чистачките с управление на МФА-то=(предполагам става от Голф-3ка или Ибиза съответно).
3)В горната тема се казва да се смени компютъро и сега се питам дали има 1.4двигател,които има подходящ компютър?Или мога да сложа къв да е ,демек от 1.6,1.8,2.0?
4)Датчици допълнително трябва да се купуват,ама какви?
Общо взето тва е и някой правил ли такова нещо преди мен и горе долу колко му е излязло?Частите+монтажа.
табло- задължително с мфа, мисля че притеб Може и да стане от гт изпълнение
лостче за чистачките с бутон за мфа
инсталация от бушониерата до лоста и от таблото до бушониерата. Датчици за температура на маслото и темп. на въздуха
Цени
табло около 50 лв
лост около 15-20лв.
датчик масло 7-9 лв
датчик въздух 32лв минимум

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 26 сеп 2008 12:40

racing_team_vidin написа:...инсталация от бушониерата до лоста и от таблото до бушониерата...

На това кабели му викаш?
А да знаеш дали компютъра на колата трябва да се сменя и ако да с какъв?Все пак искам всичко да работи що годе правилно.
Между другото моето табло е като това Изображение

А и много народни цени си постнал,то направо евтиния.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 26 сеп 2008 19:29

Tака компютъра се сменя ако искаш да ти работи и средния разход на МФА-то, но може и без него мисля че показваше или черти или нули.
за твоя двигател ако намериш комп с изход за мфа....- мисля че няма 1,4 с мфа, но аз не съм чак такъв разбирач.
в 90% от случайте пиша за неща дето съм правил на мойта или друга кола, така че мога да застана зад думите си.
Цените ти ги казвам аз на колко съм купувал частите с изключение на темп на въздуха него го взех 2-ра ръка :roll:[/quote]

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 26 сеп 2008 21:39

Благодаря за отговора ти колега!То аз искам и средния разход да работи,та за тва и питам,ако му сложа друго ЕКУ(1.6,1.8,2.0) дали ще стане нещо.И разбира се без да се преебе кочинката.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 26 сеп 2008 23:13

BastunSelski написа:Благодаря за отговора ти колега!То аз искам и средния разход да работи,та за тва и питам,ако му сложа друго ЕКУ(1.6,1.8,2.0) дали ще стане нещо.И разбира се без да се преебе кочинката.

ще стане.... няма да запали :lol:

Върни се в “Направи си сам!”